Kolmonen: HerTo – Atletico Malmi 1-6 (0-0)

Haastavan avausjakson jälkeen Tico nakutteli taululle ns. lukemat. Ketsuppipullo avautui todenteolla viimeisen reilun 30min aikana, kun tehomiehinä kunnostautuivat neljän maalin Jonne Ketonen ja kolme osumaa syöttänyt Alexander Lindström.

Maalit

0-1 Jonne Ketonen 57’
0-2 Eeli Lehto (Alexander Lindström) 71′
0-3 Jonne Ketonen (Olli Hänninen) 73′
0-4 Kevin Nurmi (Alexander Lindström) 76′
1-4 Juho Mäkiniemi 86′
1-5 Jonne Ketonen (Alexander Lindström) 88′
1-6 Jonne Ketonen (Lassi Alajoki) 90′

Tilastot

Avaus

Younis Saad (MV)
Kirill Popov 46′ Janne Hampaala
Akseli Hietala
Antti Johansson
Eeli Lehto
Kevin Nurmi 75′ Ronny Rantala
Mikko Maaranen
Kustaa Käki (C) 40′ Alexander Lindström
Jonne Ketonen
Omar Hasan 46′ Alexis Ulander
Olli Hänninen 75′ Lassi Alajoki

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Syyskierros käynnistyi hyvällä esityksellä LPS:ää vastaan ja momentumia pyrittiin jatkamaan myös Laajasalossa, kun vastaan asettui lohkon häntäpäässä vain kolme pistettä keränneenä majaillut HerTo. Kokenut kotijoukkue tarvitsi kipeästi pisteitä putoamistaistossa, mutta myös Ticolla oli pelissä panosta, sillä voitolla joukkue nousisi jo lohkon kakkossijalle ohi peräti neljä ottelua vähemmän pelanneen VJS:n.

Ottelu alkoi heti vauhdikkaasti, kun Tico hankki ensimmäisen kulmapotkun vain 20 sekunnin jälkeen. Pomppiva pallo päätyi kuitenkin Jonne Ketosen lapikkaasta selvästi yli maalin. Ja heti perään toisessa päässä Antti Johansson yritti palauttaa roikkupallon taaksepäin Younis Saadille, mutta tuli pedanneeksi hertolaisille ensimmäisen vetopaikan. Roikkunosto leijasi kuitenkin niin ikään maalin ylitse.

Muutamaa minuuttia myöhemmin oli avausosuma sitten hieman lähempänä, kun Kustaa Käki lähetti keskustasta pallon linjan läpi ja Olli Hännisen vauhtiin. Kulma pieneni koko ajan, mutta “Häbä” sai matalan laukauksen aikaiseksi kohti takakulmaa. Veto ohitti Teemu “Temppeli” Holopaisen HerTo-maalilla, mutta myös niukasti takakulman. Hänninen oli myös toistamiseen puolittain läpi 8. minuutilla, mutta tällä kertaa veto jäi liian heppoiseksi ja Holopainen torjui.

Laajasalon nurmi oli pitkää ja kenttä paikoin melko epätasainen, mikä vaikeutti selvästi Atleticon pelinrakentelua. Ensimmäisen parikymppisen aikana nähtiinkin useita pallonmenetyksiä ja heikkoja suorituksia seurasi paikoin vieläkin heikompi sellainen. Vaikka Tico loi jatkuvasti parempia maalipaikkoja, ei se oikein missään vaiheessa tuntunut saavan kunnon otetta pelistä.

Avausmaali tuntui kuitenkin roikkuvan ilmassa noin 20. minuutin kohdilla, kun ensin Jonne Ketonen pamautti boksista pallon ylärimaan ja jatkotilanteesta Kevin Nurmi sai jo ohitetuksi veskarin, mutta HerTo-puolustus siivosi pallon maaliviivalta ennen tilanteeseen pyrkinyttä Omar Hasania. Ja vain minuuttia myöhemmin Ketonen puski vasemmalta tulleen keskityksen yli ja ohi maalivahdin, mutta HerTo-puolustus oli jälleen siivoamassa maaliviivalta.

Pallo pyöri myös vielä kolmannen kerran viiteen minuuttiin maaliviivalla ja ylitti ticolaisten mukaan myös linjan, mutta avustava erotuomari väitti Jonne Ketosen laukauksen pyörineen ainoastaan maaliviivan päällä ilman, että koko pallo ylitti lopulta sitä.

HerTon etsikkoaika osui puolestaan ottelun 30. minuutin hujakoille, kun kotijoukkueelle tuomittiin kaksi sivuvaparia ja yksi kulmapotku, joissa jo etukäteen tiedettiin herttoniemeläisten olevan vaarallisimmillaan. Tico kuitenkin selvitti tilanteet hyvin ja HerTon vähät laukaukset viuhuivat joko yli tai miesmuuriin.

Viimeisen vartin aikana Jonne Ketonen laukoi vielä pariin otteeseen ja aivan lopussa Olli Hänninen pääsi kolmatta kertaa puolittain läpi, mutta yksikään näistä laukauksista ei onnistunut ohittamaan Holopaista. Niinpä tauolle mentiin 0-0-tasalukemissa.

Ticon päävalmentaja, Anselmi Henriksson reagoi heikohkoon avausnelivitoseen viilaamalla hieman formaatiota ja tuomalla uusia miehiä pelin keskustaan. Se tuntui toimivan, sillä toinen puolikas starttasi heti huomattavasti vahvemmissa merkeissä. Avausmaali oli ensimmäistä kertaa lähellä pelin 55. minuutilla, kun Aleksis Ulander pääsi boksin rajoilla käydyn seinäpelin turvin boksiin ja onnistui tökkäämään myös pienen noston ennen vastaan tullutta Holopaista. Veskari kuitenkin pysäytti matkalla niin pallon kuin Ulanderinkin.

Toisaalta myös HerTo olisi voinut iskeä avausmaalin, kun heti seuraavasta hyökkäykseestä sisään vaihdettu, Tico-puolustuksellekin männävuosina tuhoa kylvänyt Tatu “Köpi” Kallio puski kaukaa tulleen vaparin koko pakan takaa niukasti yli.

Kolmas kerta toden sanoi, kun 57. minuutilla sitten helähti. Jonne Ketonen sai pallon oikeassa laidassa ja keskitti, mutta keskitys kilpistyi ensimmäiseen mieheen. Uuden yrityksen sijaan hän havaitsi etukulmassa hieman ylimääräistä tilaa ja ampui tarkasti etutolpan ja Holopaisen väliin, josta se myös upposi sisään. Tico johti 0-1!

Avausmaali vapautti selvästi malmilaisten peliä eikä seuraava maali ollut kaukana muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Aleksis Ulanderin laukaus ohitti jo maalivahdin ja taas HerTo-puolustus siivosi vain vaivoin pallon maaliviivalta. Janne Hampaala oli vielä ensimmäisenä ripareilla, mutta liuku palloon lähetti pelivälineen vain muutamasta metristä yli maalin.

Ratkaiseva 0-2-osuma nähtiin lopulta 71. minuutilla, kun Eeli Lehto oikealla laidallaan ajoi sisään kuin kunniakujaa pitkin kohti boksin rajaa ja täräytti kovan laukauksen vasempaan kulmaan. Kädet pystyyn ja Tico jo 0-2-johtoon!

Hertolaisten selkärangan katkeaminen kuului varmasti Herttoniemeen saakka, sillä Tico iski seuraavan vitosen aikana vielä kahdesti. Ensin Olli Hänninen pelattiin vauhtiin vasemmalla laidalla ja tämä haki boksin kulmauksesta sijoitusta veskarin yli takakulmaan. Pallo ylitti kyllä veskarin, mutta olisi todennäköisesti lipunut aavistuksen ohi, ellei takatolpalle olisi ennättänyt Jonne Ketonen, joka myös pisti pallon pussiin 0-3-osuman merkiksi. Ja vain paria minuuttia myöhemmin Kevin Nurmi sai pallon niin ikään vasemmassa laidassa. Laukauksen sijaan mies pisti pari kotijoukkueen pelaajaa vipuun, ajoi keskustaan ja hieman tilaa saatuaan sijoitti pelivälineen maalin vasempaan nurkkaan. Lukemat jo 0-4.

Myös HerTo sai hieman lohtua pelissä osumalla kertaalleen, kun kotijoukkueen vasen laituri peittosi 1vs1-kamppailussa Eeli Lehdon ja lähetti hyvän keskityspallon maalin edustalle. Juho Mäkiniemi oli ensimmäisen paikalla ja ohjasi pallon läheltä sisään Younis Saadin käsien kautta.

Kauaa ei herttoniemeläisjuhlat kuitenkaan jatkuneet, sillä pari minuuttia tästä ja Jonne Ketonen viimeisteli hattutemppunsa. Alexander Lindström löysi Ketosen vasemmalta laidalta, tämä ajoi sisään, teki pienen vetoharhautuksen ja laukoi pallon oikeaan nurkkaan. 1-5.

Ja Jonnelle kirjautettiin vielä neljäskin maali, kun peliajan tullessa täyteen Ronny Rantala nosti peliä oikealla laidalla, löysi keskustasta seuran A-junioreista jälleen lainassa olleen Lassi Alajoen ja tämä puolestaan viereltään vielä Ketosen. Jonnen kuti otti osumaa HerTo-peluriin ja kimposi tästä ohi laukauksessa hyvin mukana olleen Holopaisen viimeistellen loppulukemiksi 1-6.

Vaikean avausjakson jälkeen Tico nousi siis vakuuttavaan viiden maalin voittoon. Puoliajalla tehdyt taktiset muutokset ja kaksi erinomaista pelaajavaihtoa tekivät tänään eron, minkä myötä HerTo tippui lopulta kyydistä. Paikkoja olisi ollut useampaankin maaliin, mutta 1-6-lukemat ja kolme pistettä tyydyttivät enemmän kuin hyvin. Tico nousi myös voittonsa myötä lohkokakkoseksi ja 26 pisteeseen.

Seuraava ottelu pelataan jo tulevana torstaina 10.8., kun Tico kohtaa Pukinmäen nurmella SAPAn klo 19:15 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet jakoi tällä kertaa thrills.

Jonne Ketonen: Neljä maalia. Jatkuvasti vaarallinen laidallaan.
Aleksis Ulander: Toi liikettä ja pystyjuoksuja joukkueen peliin vaihdosta sisään tullessaan. Silkkinen kosketus.
Janne Hampaala: Ilmatilan herra.