Kolmonen: Atletico Malmi – LPS 4-1 (3-1)

Syyskierros käynnistyi onnistuneesti ensimmäisellä hyödynnetyllä revanssitilaisuudella. Tasaisen alun jälkeen Tico oli lopulta vieraitaan riittävän paljon terävämpi kentän kummassakin päädyssä.

Maalit

1-0 Olli Hänninen (Kevin Nurmi) 3′
1-1 Patrik Viinikari 8′
2-1 Olli Hänninen 11′
3-1 Kevin Nurmi (Olli Hänninen) 45+2′
4-1 Omar Hasan rp. 87′

Tilastot

Avaus

Sergio Quilodran (MV)
Kirill Popov 80′ Janne Hampaala
Akseli Hietala
Antti Johansson
Eeli Lehto
Kevin Nurmi 90′ Ronny Rantala
Alexander Lindström
Mikko Maaranen
Jonne Ketonen
Kustaa Käki (C) 59′ Aleksis Ulander
Olli Hänninen 80′ Omar Hasan

Muut vaihtopelaajat

Younis Saad (MV)
Jesse Ketonen

Raportti

Kauden jälkipuolisko eli ennen kaikkea “revenge tour” starttasi kotipelillä LPS:ää vastaan. Keltapaitojen keväinen esitys Laajasalossa oli jättänyt runsaasti parantamisen varaa, mutta nyt kymmenen sarjapeliä myöhemmin valmiudet hyvityksen hakemiseen olivat takuulla paremmat.

“Saarella” omissa kolisi jo 21 sekunnin jälkeen, mutta nyt nopeasta avausosumasta vastasi Tico. Kevin Nurmen matala keskitys vasemmalta onnistuneen haaston jälkeen löysi maalin edustalta Olli Hännisen, joka pyörähti haltuunoton perään laukomaan sähäkästi pallon etutolpan puolelta sisään.

LPS:n kuittaus tuli pikaisesti. Väkivahva ja tuulennopea Aleksi Räisänen höyrysi tiensä vauhdilla vasemmalta päädyn kautta boksiin ja harhautti itselleen näppärästi tilaa siirtääkseen pallon viereen mukana nousseelle Patrik Viinikarille. Aikaa riitti yllin kyllin siirtää pallo tarkalla sijoituksella maalin takanurkkaan ohi maalivahti Sergio Quilodranin kurotuksen.

Ottelupari muistetaan viime vuosilta useista runsasmaalisista loppulukemista, joten osumia sopi odottaa lisääkin – eikä pelikello ehtinyt montaa minuuttia edetäkään ennen seuraavaa palloa verkossa. Kevinin kulmapotku vasemmalta kaarsi korkeana taka-alueelle, josta Jonne Ketonen puski palautuksen luukulle. Pallo pysähtyi puolustajaan ja Häbällä oli helppo työ siirtää se läheltä sisään päivän toisella byyrillään.

Mikko Maaranen oli vähällä kasvattaa kotijohtoa kauden toistaiseksi komeimmalla maalilla. Keskialueelta lähtenyt määrätietoinen nousu vei mahtavalla pallokontrollilla vipuun neljä puolustavaa pelaajaa, mutta viimeistely jäi torsoksi ja suuntautui maalivahti Anders Hyvösen kautta kulmapotkuksi.

Myös Hyvösen virkaveli Sergio pääsi torjuntatöihin. Ensin hanskat väliin Valtteri Vanhalan kovaan etunurkkalaukaukseen oikealta, ja puoliajan lähestyessä loppuaan vielä notkea kurotus aivan riman alle laskeneeseen “vahinkochippiin” 20 metristä.

Avausjakson lisäajalle mahtui vielä reilusti draamaa. Vanhala tuupattiin selästä nurin Ticon boksin tuntumassa, mutta erotuomarin pilli pysyi vaiti, ja muutamaa syöttöä myöhemmin Kevin oli jo kirmaamassa irti puolustajasta kaukana vasemmalla. Ajo perille boksiin ja pallo takatolpan juureen tarkalla sijoituksella! Vieraiden penkillä lämpötila ja volyymi nousivat aivan ymmärrettävästi tapahtumaketjun myötä. Tauolle Ticon 3-1-johdossa.

Toisen puoliajan aluksi Kevin testasi Hyvösen torjuntakuntoa kahdella laukauksella minuutin sisään – veskari vei pidemmän korren kummallakin kerralla, vaikka jälkimmäisestä Kevin olisikin vedon sijasta voinut tarjoilla viereen Häbälle huipputontin parempaan sijaintiin.

Seuraava puolituntinen rullasi ensimmäistä ympäripyöreämpänä aina viimeiselle kympille. Antti Johanssonin reipasta liukutaklauksta seuranneen sivuvaparin Tico-boksin oikean kulman ulkopuolelta laukoi suoraan kohti maalia vasurillaan Räisänen. Pallo pomppasi ilkeästi märästä nurmesta juuri ennen Sergiota, joka sai kuitenkin aikaiseksi torjunnan ja puolustus siivosi reboundin pois.

Alkuillan viimeinen maali syntyi rangaistuspotkusta Hyvösen kaadettua boksissa kevätkomennukseltaan Saksasta takaisin Ticon rinkiin palanneen Aleksis Ulanderin. Rankkaritäplältä pallon laukoi kovaa vasemman tolpan kautta verkkoon Omar Hasan.

Kevätkauden kolmesta tappiostaan Atleetit saivat heti hyvitettyä ensimmäisen, vieläpä samoin lukemin kuin sarja-avauksessa oli tullut lättyyn. Muutamasta vaaran paikasta huolimatta LPS:n pelätty hyökkäyskalusto jäi odotettua vaisummaksi, ja vastaavasti Tico oli hyvässä vireessä varsinkin juuri hyökkäyssuuntaan.

Kolmonen jatkuu vierasottelulla lauantaina 05.08. klo 14:00 – sattumalta juuri Laajasalossa, tällä kertaa tekiksen sijasta luonnonnurmella. Vastassa “puolueettomalla maaperällä” on toinen vihreäpaitainen vihulainen, lohkon tyvipäähän juuttunut HerTo.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Mikko Maaranen: Ohjasi ja johti joukkueen peliä keskikentällä, paljon peliä edistäviä syöttöjä.
Olli Hänninen: Kaksi maalia ja maalisyöttö.
Alexander Lindström: Paljon töitä hyökkäys- ja puolustussuuntaan läpi pelin.