Kolmonen: Atletico Malmi – SAPA 5-3 (4-0)

Sateisen päivän ottelua täysin hallussaan pitänyt Tico uinahti lopussa ja päästi vastustajan kaunistelemaan lukemia nopeasti kolmeen otteeseen, minkä myötä matsista jäi paha maku voitosta huolimatta.

Maalit

1-0 Jonne Ketonen (Kevin Nurmi) 8′
2-0 Mikko Maaranen (Kevin Nurmi) 15′
3-0 Olli Hänninen (Akseli Hietala) 37′
4-0 Kevin Nurmi (Alexander Lindström) 43′
5-0 Henry Ruotsalainen (Kevin Nurmi) 56′
5-1 Lucas Mrema 81′
5-2 Mustafa Mukhlis rp. 83′
5-3 Edison Muhire 89′

Tilastot

Avaus

Sergio Quilodran (MV) 46′ Sakari Launis (MV)
Mikko Maaranen 46′ Kirill Popov
Akseli Hietala
Antti Johansson
Eeli Lehto
Kevin Nurmi 58′ Ronny Rantala
Alexander Lindström
Janne Hampaala
Jonne Ketonen (C) 46′ Henry Ruotsalainen
Olli Hänninen 58′ Aleksi Myllys
Omar Hasan 46′ Aleksis Ulander

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Kahden voiton ja kymmenen tehdyn maalin perään haussa oli syyskierroksen kolmas voitto kolmannesta ottelusta, vastassa jo keväällä kertaalleen höykytetty SAPA nyt kotona Pukinmäessä.

Odotukset saivat katetta nopeasti. Voitokasta kaksinkamppailua keskustassa seurasi Olli Hännisen syöttö vasemmalle päätyyn Kevin Nurmelle, joka tarjoili pallon ruuhkan läpi takavitoselle Jonne Ketosen jatkettavaksi tyhjän maalin kattoon.

Kahden ensimmäisen maalin väliin mahtui SAPAn pitkäaikaisen maalivahdin Mikael Biesen erinomainen reaktiotorjunta läheltä tulleeseen palloon. 2-0-maalille ei Biesekään voinut mitään, ja koko tilanne jätti muutenkin hieman jossiteltavaa. Avustavan erotuomarin lippu nousi ensin Mikko Maarasen paitsion merkiksi, mutta Mikko kompuroi itsensä pelistä “ulos”, jolloin Alexander Lindströmin syöttöön nousikin taustalta Kevin. Pistelingon syötöstä pääsi nauttimaan takaa takaisin hyökkäykseen liittynyt Mikko, joka sai viimeistellä tyhjiin epäuskoisen SAPA-puolustuksen aprikoidessa tapahtumien kulkua. Maali jäi voimaan, koska paitsioliputuksen perään ei pilli soinut.

Trafiikki kohti vieraiden maalia ei laantunut, vaikka Tico ei laatuluokan maalipaikkoja malttanut joka hyökkäyksestä rakentaa – vaikka tilaa ja aikaa olisi riittämiin piisannutkin. Muutaman tuhnun päälle Aksu Hietalan nosto livahti SAPAn linjasta läpi ja Häbä kirmasi kiertämään Bieseä oikean kautta, sujauttaen pallon lopuksi veskarin ali verkkoon.

Ehtoon komeimman suorituksen esitti vielä tauon alla Kevin, joka sai tilaa edetä 25 metriin ja laukoi todella kauniin, kierteisenä putoavan vedon maalin oikeaan takayläkulmaan! SAPAn vastaus ei jäänyt paljoa heikommaksi, mutta kuitenkin tarpeeksi – Noe Poppiuksen tykki 20 metristä sujahti puolisen metriä yläriman päältä. Ensimmäisellä puoliajalla ilman torjuntatöitä jäänyt Tico-maalivahti Sergio Quilodran loikkasi tilanteessa silti varmuuden vuoksi komeasti poikkipuun alle!

Toiselle puoliskolle Tico teki 4-0-johtoaseman turvin neljä vaihtoa – mukaan lukien tolppien väliin, jonne asteli Kolmosen debyyttiinsä Sakari Launis.

Taivaalta alkoi vihmoa vettä jo tauon aikana, mutta muuten kaikki näytti malmilaisittain hyvältä, kun Henkka Ruotsalainen pamautti oikealta hädin tuskin boksin sisältä erinomaisella matalalla laukauksellaan pallon jo viidettä kertaa SAPAn maaliin. Samaan ruuhkaan Tico heitti penkiltä loputkin vaihtomiehet sisään.

Loppua kohti pelistä ei kehuttavaa jäänytkään kuin vierasjoukkueen osalta. Ticon ote pelistä löystyi löystymistään ja tuntui kirpoavan täysin viimeisellä kympillä. Ensin Lucas Mrema purjehti Ticon boksiin keskeltä kuin kunniakujaa pitkin, ja vaikka Sakke onnistui peittämään kaksi ensimmäistä palloa, oli kolmas ilman apuja liikaa ja Mrema survoi pelivälineen linjan yli.

Vihreäpaitojen toinen kavennusosuma syntyi rangaistuspilkulta täysin tarpeettoman ja typerän rikkeen tuloksena; Mustafa Mukhlis junttasi pallon täplältä 11 metristä keskelle maalia.

Kolmas takaisku kahdeksan minuutin sisään syntyi kunnon rugbytason maalineduskasasta, jonka uumenista ketterimmin irtopalloon punnersi Edison Muhire. Tico-puolustus ei ehtinyt siivoushommiin kuin vasta maaliviivan takaa, ja pelihousjen repimisen ääniä kantautui niin kentän kuin vaihtopenkinkin puolelta. Kaikeksi onneksi kotijoukkueen puolesta farssiksi repsahtanut ottelu päättyi “jo” viiden lisäminuutin jälkeen.

Tuntiin ja 5-0:aan saakka Tico esiintyi kiitettävällä tasolla, viimeisestä puolituntisesta ei arvosanaa kehtaa edes antaa. Harvemminpa on viiden tehdyn osuman jälkeen suussa maistunut yhtä erehdyttävästi pistemenetykseltä, jollaiseen ei sentään aivan tarvinnut langeta. SAPAlle hatunnosto megaisolla silinterillä loppuun asti pelaamisesta!

Ehyempää esitystä Atleeteilta odotellaan kuluvan viikon torstaina 17.08. Tuolloin vuorossa on kauden toinen Malmin Derby, jota isännöi Ponnistajat Ala-Malmin nurmella klo 19:00 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajat

Kevin Nurmi: Lähes mahdoton vartioitava vastustajalle.
Alexander Lindström: Keskikentän moottori, aina pelattavissa.
Antti Johansson: Varma peli puolustuslinjassa.