Kolmonen: SAPA – Atletico Malmi 1-5 (0-3)

Atletico voitti toisen peräkkäisen sarjaottelunsa neljän maalin marginaalilla. Tekemisen taso pysyi tasaisen riittävästi napsun korkeammalla kuin vastustajalla, maalinteossa vielä muutaman enemmän.

Maalit

0-1 Kevin Nurmi (Timur Saltykov) 21′
0-2 Kevin Nurmi (Olli Hänninen) 27′
0-3 Timur Saltykov (Olli Hänninen) 43′
0-4 Kevin Nurmi (Alexander Lindström) 69′
0-5 Kevin Nurmi (Alexander Lindström) 85′
1-5 Ahmedjasin Ibrahim rp. 90′

Tilastot

Avaus

Younis Saad (MV)
Kirill Popov 46′ Ronias Yacoob
Akseli Hietala
Antti Johansson
Henry Ruotsalainen 70′ Saleh Al-Anssari
Kevin Nurmi
Tony Nyyssölä 46′ Alexander Lindström
Kustaa Käki (C) 60′ Janne Hampaala
Jonne Ketonen 7′ Mikko Maaranen
Timur Saltykov 70′ Omar Hasan
Olli Hänninen

Muut vaihtopelaajat

Sergio Quilodran (MV)

Raportti

Voittamisen alkeita oli palauteltu mieliin edellisen sarjakierroksen HerTo-pelissä menestyksekkäästi, ja nyt samoille opeille oli jatkokäyttöä SAPAn vieraana viime syksynä uusitulla Brahenkentän tekonurmimatolla.

Täydestä Atleetti-kokoonpanosta yksittäisinä nostoina mainittakoon kaksi vaihtopelaajaa – vastikään joukkueeseen liittynyt Ronias “Ronkku” Yacoob debyyttiottelussaan keltapaidassa, ja vastapainoksi jo 17. kauttaan Ticossa pelaava Janne “Leego” Hampaala, joka oli kevättalven aikana kuntoutunut viime kauden viimeisissä harjoituksissa kärsimästään polvivammasta takaisin pelikuntoon.

Ottelun ensimmäisenä tilastomerkintänä Tico joutui jo korkkaamaan vaihtoruletin, kun Jonne Ketosen jalka ei kestänyt pelaamista. Penkiltä kehiin Jonnen tilalle kirmasi Mikko Maaranen.

Tunnustelevan alkun ja parin puolittaisen tilanteen jälkeen koitti läpimurto keltaisen johtomaalin muodossa. SAPA-veskari katkoi pitkäksi karanneen läpisyötön ampumalla vastapalloon, joka tuulessa putosi suoraan alaspäin jo keskiympyrän reunalla. Ykköspallon jatkoi Henkka Ruotsalainen eteenpäin Timur Saltykoville, joka kääntyi ja tuikkasi ulkosyrjällä syötön vasemmalta höyrynneelle Kevin Nurmelle. Kevin heti pakkia askeleen edelle ja sijoitti vasurillaan pallon puolikorkeana maalin takanurkkaan!

Myös SAPA pääsi kokeilemaan maalintekoa, kun Elias Santala laukoi heikommin loppuun puolustetun tilanteen päätteeksi vasemmalta aivan päätyrajalta kohti Tico-maalin etunurkkaa. Maalivahti Younis Saad kuitenkin torjui vedon ja nappasi irtopallonkin.

Ticon 2-0-maali lähti samanlaisesta maalivahdin purkupallosta kuin ensimmäinenkin. Mikko voitti painin pelivälineestä oikealla, otti tyhjät pois ja löysi kovalla syötöllä Olli Hännisen liikkumassa boksiin keskemmältä puolustajien välistä. Häbältä sopivan kovalla tatsilla pallo tonttiin ja herkkusyöttö takatolpalle, josta Kevin napautti pallon tyhjiin.

Kolmas osuma syntyi sopivasti juuri tauon alle, ja rakentamassa oli sama parivaljakko kuin edellisessäkin. Mikon syöttö tasan keskiviivalta irrotti Häbän oikealta boksiin pakkien seuratessa jälleen myöhässä. Takatolpalle liikkuivat Timur ja hattutempussa kiinni ollut Kevin, joista ensin mainittu juoksi pallon Häbän tarjoilusta sisään ensimmäisen miesten sarjapeleissä tekemänsä maalin merkiksi.

Häbän näppärä give and go -seinäpeli vaihdosta tulleen Allu Lindströmin kanssa oli johtaa seuraavaan maaliin heti toisen puoliajan alkajaisiksi, mutta SAPA-maalivahti Lauri Suokas liikkui hyvin peittämään ja kimmotti pallon torjunnallaan Häbän kautta yli päädystä.

Niin ikään vaihdosta irti päässyt Ronkku osallistui vasemman pakin paikaltaan vahvasti hyökkäyksiin ja pääsi kertaalleen laukomaan vaarallisesti maalin editse ennen Ticon 4-0-osumaa. Oikealta nostettu hyökkäys kulkeutui keskustaan, josta Allu pyöräytti täysin vapaana vasemmalla edenneen Kevinin syötöllään paikkaan. Varma sijoitus maita pitkin takanurkkaan ja hatullinen täyteen!

Kevin ehti lopulla jo huudella penkiltä jäljellä olevaa peliaikaa, mutta sehän ei vielä tarkoittanut etteikö jaloissa olisi piisannut puhtia hyökätä. SAPAn pitkän pallon hoiteli Ticon puolustus ja hyökkäys käynnistyi avauksella Kevinille vasemmalla. Kevin jakoi pallon keskustaan Allulle ja lähti hölköttelemään kiskojaan ylöspäin samalla, kun Allu laittoikin pystysyötön juoksupallona. Syötön lähtiessä Kevinillä oli takamatkaa pakkiin viitisen metriä, mutta paremmalla reagoinnilla laituri kirmasi rinnalle, ohi ja lopuksi maalintekoon yhtä viileällä lirutuksella taka-alanurkkaan. Kevinille ottelun neljäs osuma ja samalla nimi Ticon historiankirjoihin muiden neljän maalin Atleettien eli Santeri Kuntun, Timo Kinnusen ja Jesse Ketosen rinnalle!

Brakulta olisi ollut kiva poistua takaisin koilliseen puhtain 5-0-lukemin, mutta aivan loppuun asti ei fokus riittänyt. Varsinaisen peliajan viimeisen peliminuutin jo rullatessa SAPAn laukauksen jälkeistä irtopalloa ei saatu kontrolliin, ja kotijoukkueen seuraava veto osui boksissa Leegon käteen. Kuti lähti kahden metrin etäisyydeltä, joten reagointiaikaa Leegolla ei tilanteessa ollut nimeksikään, mutta erotuomari katseli tilannetta viiden metrin päästä hyvin sijoittuneena eikä epäröinyt hetkeäkään viheltäessään pallon pilkulle. Ahmedjasin Ibrahim sijoitti pallon täplältä varmasti oikean alanurkkaan Younisin aavistaessa omalle oikealleen.

Ottelu päättyi hetikohta maalein 5-1. Matsi oli Ticolla melko hyvin hallussa, mutta vaikka suoritustaso pysyi lukemienkin mukaisesti SAPAa korkeammalla, jäi nostamisen varaa vielä reippaasti, ja hetkittäisestä löysäilystä olisi joku toinen joukkue saattanut rokottaa kovemmin.

Seuraavaksi Kolmosessa otellaankin kauden ensimmäinen Malmin Derby, kun Tico isännöi Ponnistajia Mosan Wembleyllä tulevana euroviisulauantaina 13.05. klo 15:00 alkaen!

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet tarjosi tällä kertaa Uusi Pikakasino: minimitalletus 10e

Kevin Nurmi: Neljä maalia ja jatkuvasti vaarallinen, ajoittain jopa ylivertainen nopeudellaan.
Olli Hänninen: Paljon töitä joukkueen eteen, syöttö hyvästä maalipaikasta joukkuekaverille täysin vapaaseen maalintekopaikkaan ilahdutti erityisesti.
Timur Saltykov: Ensimmäinen maali Kolmosessa.