Kolmonen: KoiPS – Atletico Malmi 2-4 (2-2)

Vieraspisteiden ryöstö Havukoskelta onnistui kompaktimmallakin kokoonpanolla. Kova työnteko ja pienet marginaalit todella tasaisessa pelissä kantoivat Ticon lopulta voittoon.

Maalit

1-0 Kim Lundgren 13′
1-1 Jesse Ketonen (Jaakko Peltonen) 21′
1-2 Aleksis Ulander 28′
2-2 Kim Lundgren 45′
2-3 Aleksis Ulander 50′
2-4 Jesse Ketonen 77′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Mika Tenkanen 46′ Oliver Sahlberg
Antti Johansson 44′ Iiro Helinen
Joonas Prami (C)
Mikko Maaranen
Jaakko Peltonen
Aleksis Ulander
Alexander Lindström 83′ Onni Häyrinen
Jonne Ketonen
Jesse Ketonen
Henry Ruotsalainen 75′ Kevin Nurmi

Muut vaihtopelaajat

Raportti

LPS-voiton venyttäminen kauden neljännen voittoputken aihioksi johdatti Atleetit Havukoskelle KoiPSin vieraiksi. Päivän muonavahvuus Vantaalla oli olosuhteiden pakosta hieman normaalia riisutumpi, mutta ilman muuta riittävän laadukas Haviksen innokkaan kotiyleisön masentamiseen.

Peliä ehdittiin pallotella rauhassa reilut 10 minuuttia ennen kuin alkoi tapahtua. Tico-kippari Joonas Pramin hypätessä pääpalloon omassa boksissa painikaveriksi löytynyt Kim Lundgren suosi mielummin harrykanemaista “keilausmiinaa”. Erotuomarille kyseenalaisen oloinen peliliike meni läpi ja Joonaksen keräillessä kamojaan Lundgren sijoitti läheltä pallon verkkoon ohi Kaapo Sinervon.

Ticon vastaus tuli kulmapotkun jälkitilanteesta, kun KoiPSin purku keskialueelle jäi keltaisten haltuun. Pienen kierrättelyn perään Jaakko Peltonen yllätti kotijoukkueen linjan ilmavalla nepillä oikealta ja Jesse Ketosen pystyliike natsasi tarjoiluun erinomaisesti. Jesse nosti pallon pompusta vaivatta maaliin yli vastaan liikkuneen nuoren KoiPS-veskari Aaro Lindvistin, osuen vanhan seuransa verkkoon entisellä kotikentällään jälleen kauden 2019 tapaan.

Malmilaisten johto-osumaakaan ei tarvinnut kauaa odotella. Jessen oiva matala puolenvaihto vapautti oikealta sisään Henry Ruotsalaisen, joka harhautteli itselleen tilaa ja veti napakan kudin Lindqvistin ulottuville. Pallo ei kuitenkaan jäänyt rukkasiin, joten terävimmin haaskalle kirmannut Aleksis Ulander pamautti reboundin viileästi läheltä maalin yläkulmaan.

KoiPS ahdisteli Kaapon maalia seuraavaksi vapaapotkulla hyvästä paikasta vasemmalta aivan rankkarialueen tuntumasta päätyrajan suuntaan. Kapteeni Simo Miettisen yritys jäi jonnekin vedon ja keskityksen välimaastoon, mutta pallo sujahti joka tapauksessa vaarallisesti aivan maalin editse.

Antti Johanssonin loukkaantuminen pakotti valmennuksen soveltamaan vaihtosuunnitelmaa, ja KoiPS hyödynsi Tico-puolustuksen pienen nukahduksen ensimmäisen puoliajan täyttyessä. Nosto linjan selustaan ja pudotus taakse avasivat Lundgrenille paikan päivän toiseen osumaan. Tauolle päästiin näin tasatilanteessa.

Ticon 3-2-johtomaali syntyi aika lailla tyhjästä. Allu Ulander toi palloa keskikaistaa pitkin, ja kun latua näyttikin löytyvän aina boksiin asti eivätkä sinipaidat saaneet palloa pois jalasta, päättyi vauhdikas nousu riemukkaaseen alanurkkaviimeistelyyn! Tunnin täyttyessä otteet kentällä alkoivat lämmetä ja erotuomari nosteli taskustaan muutaman varoituksen lyhyessä ajassa.

Kaapo joutui kertaalleen liikkumaan etutolpan tukkeeksi torjuntatöihin, ja KoiPSin päädyssä Oliver Sahlberg ei aivan onnistunut jatkamaan Jessen mainiota keskitystä vasemmalta sisään. Yksi maali Haviksella vielä nähtiin, kun Lindqvistin hanskat vuotivat toistamiseen epäonnisesti Jonnen keskitystä poimiessa ja pallo putosi suoraan jäljessä tilanteeseen saapuneen Jessen jalkaan. Jesse tuskin olisi voinut väistää palloa edes halutessaan ja 4-2 lirui maaliviivan yli sisään näkökulmasta riippuen joko nautinnollisen tai tuskallisen hitaasti.

Vielä loppuminuuteilla Jegor Pauk tälläsi kovan vaparin alueen vasemmasta kulmauksesta kohti etunurkkaa, jonka Kaapo tilkitsi menestyksellä.

Lohkon top-kakkosen hoidellessa omat matsinsa odotetusti ja LPS:n jäädessä tahollaan tasapeliin pistepotti Vantaalta nosti Atleetit yksin kolmannelle sijalle ja piti etäisyyden kärkeen entisellään. Tasaisen ottelun kääntäminen voitoksi maistui erityisen hyvältä ison työmäärän jälkeen.

Seuraava ottelu ja samalla kauden viimeinen peli nurmella on ohjelmassa lauantaina 10.09. Pukinmäessä klo 15:00 NouLaa isännöiden.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Jaakko Peltonen: Keskikentän kuninkaalle ensimmäinen täysi ysikymppinen miltei kahteen vuoteen. Ylivoimainen kaksinkamppailuissa, perustekemisen taso todella korkealla.
Jesse Ketonen: Kauden ensimmäiset täydet minuutit ja pari maalia palkinnoksi juoksemisesta.
Aleksis Ulander: Kaksi kylmähermoista viimeistelyä pelintekemisen oheen.