Kolmonen: Atletico Malmi – NouLa 2-2 (1-1)

Odotusten vastaisesti tehottomaksi jäänyt myllytys fiksusti pelannutta vastustajaa vastaan oli jo päättää ottelun shokkitappioon ennen Ticon loppuhetkien tasoitusta.

Maalit

0-1 Pasi Halonen 5′
1-1 Jesse Ketonen (Aleksis Ulander) 40′
1-2 Abdihakim Mohamed 52′
2-2 Jesse Ketonen 90′

Tilastot

Avaus

Niko Lempinen (MV)
Ville Ruuska (C)
Akseli Hietala
Iiro Helinen
Mikko Maaranen
Juuso Ollila 55′ Akseli Ollila
Alexander Lindström
Aleksis Ulander
Jonne Ketonen
Jesse Ketonen
Henry Ruotsalainen

Muut vaihtopelaajat

Kaapo Sinervo (MV)
Timo Kinnunen
Kustaa Käki
Janne Vottonen

Raportti

Ticon kauden viimeinen peli luonnonnurmella osui otteluohjelmassa sopivasti kotiin Pukinmäkeen. Vieraaksi jo kellastuvaa samettia tamppaamaan saapui Järvenpäästä Nouseva Laaka eli tutummin NouLa, jonka paluu Kolmoseen ei toistaiseksi ole ollut varsinaisesti ruusuilla tanssimista. Keväällä Tico ryöväsi pisteet Koivusaaresta tennislukemin 6-0, joten lohkokolmosten – niin sarjataulukon kärjestä kuin pohjaltakin lukien – kohtaamiseen ei ennakkosuosikista ollut epäilystä.

Raitapaidat eivät kuitenkaan saapuneet Puksuun nöyristelemään. Jo viidennellä peliminuutilla Tico joutui ahtaalle oikealta annetun kulmapotkun kaartaessa suoraan kohti maalin takakulmaa. Takatolpalla paremmin salibandykentiltä tunnettu Pasi Halonen voitti pystypainin ja jatkoi pallon miltei maaliviivalta verkkoon Ticon tolppien väliin Akatemiasta hälytetyn Niko Lempisen jalan kautta.

Tasoitus ei ollut kaukana 13. minuutilla Henry Ruotsalaisen laukoessa vapaapotkun NouLan boksin ulkopuolelta muurin kautta ylärimaan ja kulmapotkuksi, josta Juuso Ollila puski pallon hieman ohi maalin.

Puolen tunnin pintaan vierailijalle lankesi ilmainen paikka pullistaa johtolukemat kahteen. Harhasyötön jalkaansa Ticon rankkarialueella saanut Lucas Kärkkäinen kuitenkin hötkyili aivan turhaan vetonsa kanssa ja suuntasi pallon löysänä suoraan Lepan hanskoihin.

Kovalla työmoraalilla pelaamaan tulleen vastustajan vesittämän hyökkäyspelinsä kanssa tuskailleen Ticon tasoitus syntyi KoiPS-ottelun tehokaksikon yhteistyönä. Aleksis Ulander silpoi NouLan linjan mahtavalla pystypallolla kahden puolustajan välistä ja Jesse Ketonen kirmasi oikealta sisään. Pakki ei päässyt selän kautta kiertämään eteen, ja Jesse sujautti pallon etukulmaa peittäneen maalivahdin längistä perille. Maali tuli oivaan saumaan tauon alle tehottoman seinää päin puskemisen perään.

Toinen puoliaika ei ainakaan alun perusteella tuonut kaivattua piristystä – päin vastoin, sillä NouLa iski uudemman kerran jälleen vain muutaman minuutin pelin jälkeen. Neppi keskeltä boksiin vapautti Abdihakim Mohamedin nokikkain Lepaa vastaan, ja kärki ohitti viimeisen esteen pomppupalloa veivaamalla ennen sijoitusta tyhjiin.

Vaarattomiksi jääneitä kulmapotkuja lukuun ottamatta pelissä ei juuri tapahtunut ennen viimeistä kymppiä. Ratkaisun makuakin saattoi olla jo hetken ilmassa, kun Olli Honkavirta eteni oikealta vetopaikalle ja laukoi takakulmaa tavoitellen, Atleettien onneksi riittävästi leveäksi tolpan ulkopuolelle.

Muutama minuutti eteenpäin Ticolle lankesi tuhannen taalan tontti nousta uudelleen rinnalle. Keskialueen vaparin jälkitilanteesta Iiro Helinen puski pallon kaukaa yli maalivahdin, selustaa turvanneet puolustajat maaliviivalla huitoivat kädet pystyssä kuin Luis Suarez Ghanaa vastaan ja saivat purettua pallon ylärimaan – kaiketi laillisin keinoin, sillä protesteja ei ilmennyt. Ripari tippui muutamaan metriin Jonne Ketosen jalan ulottuville, mutta laukaus suuntautui läheltä yli maalin. Samassa tilanteessa NouLan pelaaja sai tällin leukaansa ja kaikki kolme vaihtomiestään käyttänyt vierailija joutui vajaalle.

Ticon hetki koitti varsinaisen peliajan viimeisen minuutin rullatessa. Akseli “Leka” Ollila jakoi palloa keskeltä oikealle Iso-Allu Ulanderille, joka toistamiseen ruokki Jessen liikkeelle boksiin. Puolustajat olivat askeleen pari perässä, joten Jessellä oli sopivasti aikaa ja lääniä nostaa pallo etukulmasta ohi maalivahdin ja perille rysään! Peli uudestaan tasoihin ja aikaakin oli vielä jäljellä.

Kuuden minuutin lisäaikaa puolustamaan NouLa kursi tovia aiemmin loukkaantuneen pelaajan vielä sideharsolla kasaan ja takaisin kentälle. Ainakaan enempää maaleja ei Puksussa enää nähty.

Ennakko-odotuksiin, vedonlyöntikertoimiin ja melkeinpä mihin tahansa peilaten tulos saattoi olla malmilaisittain jonkin luokan pettymys, mutta pelitapahtumien valossa silti täysin oikeutettu. Hyvällä asenteella operoinut ja pelisuunnitelmaansa kurinalaisesti toteuttanut NouLa tyrehdytti Ticon hyökkäyspelaamisen tehokkaasti ja vei mukanaan sarjassa säilymistä ajatellen arvokkaan tasapelipisteen. Yhtä lailla viime minuuttien tasoitukseen oli syytä olla tyytyväinen myös Tico-leirissä.

Loppukauden neljän ottelun mittaisen “muoviputken” ensimmäinen koitos johdattaa Ticon lauantaina 17.09. Keravalle PKKU/2:n vieraaksi. Ottelu Kalevan urheilupuiston tekonurmella alkaa klo 18:00.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Jesse Ketonen: “Ottelun nälkäisimmäksi” valittu Atleetti jatkoi hyvää maalivirettään kahdella tärkeällä osumalla.
Aleksis Ulander: Kahdella herkkusyötöllä väkevästi mukana pistettä pelastamassa.
Niko Lempinen: Paluu Kolmoseen ensi kertaa kauden 2014 jälkeen ei laittanut punttia tutisemaan.