Kolmonen: Atletico Malmi – FC Kuusysi 6-1 (3-0)

Syyskierroksen avauskamppailu oli toisintoa keväälle: Atletico loi jälleen runsaasti maalipaikkoja, mutta onnistui tällä kertaa myös viimeistelyssään hiukan edeltävää kertaa paremmin. Kuusi eri maalintekijää ja hyvää suorittamista laajalla rintamalla takasivat malmilaisryhmälle lentävän lähdön syyskauteen.

Maalit

1-0 Olli Hänninen (Aleksis Ulander) 10′
2-0 Akseli Hietala 24′
3-0 Mikko Maaranen (Jonne Ketonen) 25′
4-0 Oliver Sahlberg (Alexander Lindström) 57′
5-0 Jesse Ketonen (Jonne Ketonen) 65′
5-1 Nicola Kuokkanen 78′
6-1 Joonas Prami (Akseli Hietala) 85′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Ville Ruuska (C)
Akseli Hietala
Joonas Prami
Eeli Lehto 46’ Markus Prami
Tommi Mönkkönen 46’ Alexander Lindström
Aleksis Ulander 67’ Janne Hampaala
Mikko Maaranen 67’ Iiro Helinen
Jonne Ketonen 75’ Onni Häyrinen
Henry Ruotsalainen 56’ Oliver Sahlberg
Olli Hänninen 56’ Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Neljän viikon mittainen kesätauko oli takana ja syyskierros käynnistyi vierailla Lahdesta. FC Kuusysi majaili lohkon hännillä vain kaksi pistettä keränneenä, kun taas Atletico löytyi lohkon sijalta neljä, seitsemän pistettä kärjestä ja yhden ottelun vähemmän pelanneena. Edeltävä keskinäinen ottelu oli päättynyt malmilaisten 1-3-vierasvoittoon, vaikka paikkoja oli ollut vähintään toiseen mokomaan.

Kokoonpanoa katsellessa katse kiinnittyi ennen kaikkea vaihtuvuuteen: edeltävästä TiPS-pelistä yli puolet avauksesta oli mennyt uusiksi ja kevätkierroksen avanneesta Kuusysi-ottelustakin mukana oli ainoastaan neljä samaa avausyksitoistikon jäsentä. Lappu oli silti täynnä ja jalkeilla erittäin iskukykyinen miehistö.

Ottelu Pukinmäen illassa starttasi Atleticon vahvassa hallinnassa. Ensimmäistä maalipaikkaa jouduttiin odottelemaan kuitenkin pelin 7. minuutille, kun Jonne Ketonen tälläsi voimalla pallon päin FC Kuusysi -maalilla pelannutta Eemeli Mikkosta. Tuloksena kulmapotku, josta ei erityisempää seurannut.

Kauaa ei avausmaalia tarvinnut kuitenkaan odottaa vaan kolmea minuuttia myöhemmin Olli Hänninen pääsi uittamaan pallon vastaan tulleen Mikkosen alitse verkkoon. Viimeistelyä edelsi lahtelaisten pallonmenetys keskialueella, Aleksis Ulanderin pystysuuntainen liike ja hyvä pistopallo linjan läpi. Hänninen joutui peräti neljän lahtelaispelaajan ahdistelemaksi, mutta karkasi silti linjasta ja viimeisteli varmasti. Atletico 1-0-johtoon.

Paria minuuttia myöhemmin oli lukemien tuplaus lähellä, kun Jonne Ketonen pääsi etenemään keskustasta ja laukoi liki 25 metristä maanuoliaisen, joka otti vielä ennen maalia pienen pompun. Pallo ohitti myös Mikkosen, mutta kilahti malmilaisten suureksi harmiksi pystypuuhun eikä keltapaitoja ollut ripareilla.

Atletico loi pari vaarallista kulmapotkua ja pyrki muutenkin ahnaasti vetopaikoille, mutta seuraavaa osumaa jouduttiin odottelemaan 24. minuutille saakka, ja millainen maali se lopulta olikaan! Kuusysi luuli jo purkaneensa pienoisen malmilaispaineen, kun pallo toimitettiin kohti keskialuetta. Akseli Hietala näki kuitenkin tilaisuutensa tulleen ja tälläsi miltei keskialueen hyökkäyspään kaarelta hirmuisen tykin pomppivaan vastapalloon, joka suuntautuikin laakana kohti oikeaa yläkulmaa. Malmilaispenkiltä purkautui epäuskoinen naurunremakka ja kentällä Hietala sai syystäkin onnitteluita niin vasemmalta kuin oikealtakin Ticon siirtyessä 2-0-johtoon tähän mennessä kauden hienoimmalla osumalla!

Ja lisää seurasi heti perästä, kun jo pariin otteeseen hyville paikoille kuljetuksillaan päässyt Mikko Maaranen sai viimein maalitilinsä auki myös virallisissa peleissä. Ulander toimitti pelivälineen boksin rajoille Jonne Ketoselle, joka pääsi kääntymään ja tuikkaamaan Maarasen linjan taakse vauhtiin. Ensimmäisellä kosketuksella lähtenyt matala laukaus ohitti myös Mikkosen lipuen takanurkkaan. Näin Atletico johti jo 3-0.

Ensimmäisen jakson loppupuolella niin Jonne Ketonen kuin Henry Ruotsalainenkin pääsivät vielä ampumaan kertaalleen lähietäisyydeltä: ensimmäisen Mikkonen pysäytti hyvin ja jälkimmäisen Ruotsalainen pamautti puolestaan reilusti ohi.

Loppupään puhuttavin tilanne nähtiin kuitenkin pelin rullatessa jo lisäaikaa. Kuusysi eteni käytännössä ensimmäistä kertaa pelissä boksiin saakka ja Eeli Lehto riisti pelivälineen selkäpuolelta torpaten samalla Kuusysi-pelurin rankkarialueen sisällä kumoon. Lahtelaiset vaativat rankkaria, mutta tuomari näytti samantien, että peli tulisi jatkumaan. Näin tauolle lähdettiin Ticon turvallisessa 3-0-johdossa.

Toinen puolisko jatkui hyvin ensimmäisen kaltaisena. Atletico liikutti palloa maltillisesti keskialueella ja haki aika-ajoin hyviä pistopalloja linjan selustaan. Viimeiset syötöt olivat kuitenkin järjestäen turhan kovia tai pysähtyivät lahtelaispuolustukseen.

Toisen jakson alkupuolta rytmittivät myös useat malmilaisvaihdot, joiden hedelmistä päästiin nauttimaan myös tulostaululla. 4-0-maalista vastasivat nimittäin puoliajalla sisään tullut Alexander Lindström sekä vain paria minuuttia aiemmin kentälle vaihdetut Jesse Ketonen ja Oliver Sahlberg. Jesse löysi keskialueelta Lindströmin, joka lähetti pallon linjan taakse kohti vasenta laitaa. OG juoksi pystyyn ja nosti pelin ensimmäisellä tatsillaan pelivälineen yli vastaan tulleen Mikkosen aivan maalin vasempaan nurkkaan.

Kuusysin etsikkoaika osui aika tarkalleen tunnin kohdille, kun vierailija sai lyhyen ajan sisään kaksi sivuvaparia hyökkäyspään vasemmalta laidaltaan. Vaparit toivat pientä hässäkkää malmilaismaalille ja varsinkin jälkimmäisen jatkotilanteesta lähtenyt terävä kuti olisi hyvinkin voinut upota malmilaismaaliin ilman Tico-puolustuksen blokkausta.

Ei siis varsinaisesti yllättänyt, että myös viides maali nähtiin malmilaispäässä, tällä kertaa asialla Ketosten veljespari. Jonne ajoi vasenta laitaa pystyyn, miltei päätyrajalle saakka ja keskitti matalana takaviistoon. Pakit saivat hieman jalkojaan väliin, mutta velipoika-Jesse pääsi tuikkaamaan sijoituksen oikeaan alakulmaan lähietäisyydeltä.

Myös vierailja sai kuparisensa puhkottua, tosin malmilaisten suosiollisella avustuksella. Alexander Lindströmillä oli pallo kentän keskikolmanneksella, kentän vasemmalla puoliskolla. Syöttö alaspäin kohti Kaapo Sinervoa malmilaismaalillaan jäi kuitenkin turhan hiljaiseksi ja Nicola Kuokkanen haistoi mahdollisuutensa. Vaikka Sinervo tuli vastaan, ehti Kuokkanen ensimmäisenä palloon, laittoi sen Sinervon toiselta puolelta ja juoksi itse toiselta lopputuloksena tilanne, jossa edessä oli enää vain tyhjä maali. Niinpä Kuokkasella oli helppo työ ampua jo seitsemäs maalinsa viimeiseen viiteen peliin.

Loppua kohden Ticolla oli vielä lukuisia paikkoja kaunistella loppulukemia, kun mm. Onni Häyrinen ja Oliver Sahlberg pääsivät kumpikin kertaalleen veskaria vastaan. Ensimmäinen ohitus onnistui ja laukaus lähti myös kohti tyhjää maalia, mutta puolustaja ehti liukumaan pallon kulmaksi. Toinen taas päättyi Sahlbergin epäonnistuneeseen harhautukseen ja Mikkonen korjasi pallon OG:n jaloista.

Yksi maali vielä kumminkin nähtiin ja se syntyi yhdestä Sahlbergin lukuisista vaarallisista kulmapotkuista. Pallo löysi taka-alueelta Hietalan, joka toimitti sen päineen vastakkaiselle tolpalle. Siellä puolestaan oli ensimmäisenä topparipari, Joonas Prami, joka ohjasi pelivälineen lähietäisyydeltä sisään.

Tämä 6-1-maali jäi myös illan viimeiseksi ja Puksun loistokuntoiselta nurmelta poistui tyytyväinen malmilaislauma. Kuusi eri maalintekijää ja runsas määrä onnistumisia laajalla rintamalla eivät jättäneet kamalasti parantamisen varaa kuin korkeintaan viimeisissä syötöissä ja viimeistelyssä. Varsinkin ensimmäinen nelivitonen oli todella eheä ja toisellakin vauhti pysyi vahvana onnistuneiden vaihtojen myötä.

Seuraavan kerran pelataan jo tulevana tiistaina, kun Atletico saa vastaansa kevätkierroksen rästiottelussa JäPS/47:n. HPS:n juuri vieraissa voittaneet järvenpääläiset ovat vain pisteen Atleticoa perässä, joten kyseessä on sarjatilanteen ja loppukauden kannalta erittäin tärkeä ottelu. Kick-off Pukinmäen nurmella klo 19:15.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Mikko Maaranen: Kauden parasta Maarasta Tico-uransa avausmaalilla täydennettynä. Vahvaa pallollista peliä ja keskikentän dominanssia.
Oliver Sahlberg: Tuli vaihdosta pirteästi sisään, iski osuman ja oli mukana vielä toisessakin. Hyviä kulmapotkuja ja kokonaisuudessaan OG:n kauden parhaita esityksiä, joka kruunattiin vielä Foodoran “ottelun nälkäisimmän pelaajan” tittelillä.
Akseli Hietala: Topparilta kovat tehot, 1+1. Iski myös kauden komeimman maalin ainakin tähän mennessä.