Ticolle vahvistus Serie D:stä – Akseli Ollila siirtyy keltapaitaan Sasso Marconista

Akseli Ollila - Atletico MalmiEdeltävän cup-ottelun tapaan Atleticon eilisestä cup-kokoonpanosta löytyi jälleen yksi vieraampi nimi, kun Akseli Ollila (s. 2000) teki debyyttinsä Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa VJS:ää vastaan. Viimeeksi italialaisessa Sasso Marconissa Serie D:ssä pelannut Ollila edustaa Atleticoa ns. toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella.

Hyökkäyspään laidalla ja kymppipaikalla viihtyvä “Aksu” on Olliloiden veljeskolmikon nuorinta kaartia ja näin jo toinen edustaja Juuso Ollilan ohella. HPS:ssä uransa aloittanut, mutta KäPaa kasvattiseuranaan pitävä 22-vuotias pelimies on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo yli 100 miesten ottelua ja reilut 20 nuorisomaaottelua.

Aikuisten pelit starttasivat 17-vuotiaana, kun “Aksu” oli nostamassa Klubi 04:ää Kakkosesta Ykköseen ja kirjautti vyölleen 13 peliä ja 4 maalia. Tämän jälkeen ottelut jatkuivat Ykkösen EIF:ssä, sitten KPV:ssä ja uudelleen EIF:ssä, jossa Ollila kirjautti viime kaudella yhteensä 27 Ykkösen ottelua ja iski niissä 4 maalia. Kausille 2018-2021 mahtui peräti 85 ykkösdivaripeliä (23 maalia), minkä lisäksi miehelle kertyi myös kasa cup-pelejä. Talvi meni puolestaan Italian neljänneksi ylimmällä sarjatasolla, Serie D:ssä pelaavassa Sasso Marconissa Zola SSD:ssä, jossa “Aksu” esiintyi yhteensä 7 ottelussa.

Ollila palasi keväällä Suomeen ja on ehtinyt harjoitella Atleticon mukana jo huhtikuun alusta alkaen, minkä myötä malmilaisryhmä tuntui loogisimmalta paikalta aloittaa pelit jälleen Suomen päässä. Niinpä Tico-katsomosta hyvinkin tuttu mies päätettiin kiinnittää myös viralliseen, pelaavaan kokoonpanoon. Nuoremman Ollilan mukaantulo tietää jälleen lisäkilpailua Atleticon muutenkin jo sarjatasoon nähden kovaan hyökkäysarsenaaliin, mutta päävalmentaja Timo Kinnunen vaikuttaa silti sangen tyytyväiseltä tuoreimpaan hankintaansa:

– Aksun mukaantulo on jo kevään toinen todella suuri ja iloinen yllätys. Jalkapallo-osaamisen puolesta mies kuuluu aivan toiselle sarjatasolle, mutta nyt oli oikea hetki Atleticolle. Pelaajana Aksu omaa Olliloiden sulavan liikkeen ja pehmeän kosketuksen. Toisaalta myös maltti ja erinomainen pelikäsitys yhdistävät Aksua ja Juusoa. Edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi todella paljon oikea-aikaisuutta ja maalitekotaitoa Atleticon hyökkäykseen.

Myös Ollilalla on itsellään selkeät tavoitteet, vaikka mies onkin selkeästi vähäsanaisempi:

– Siistiä tulla Atleticoon pelaamaan! Joukkuetasolla tavoitteena on voittaa jokainen matsi  ja henkilökohtaisella tasolla koitan iskeä maalin per peli.

Tervetuloa Ticoon, Aksu!