Kolmonen: Inter Helsinki – Atletico Malmi 1-2 (1-0)

Nousu kauden ensimmäisestä tappioasemasta rinnalle ja ohi kahdella komealla osumalla siivitti Ticon samalla kaikkien aikojen parhaaseen kauden aloitukseen Kolmosessa!

Maalit

1-0 Ayoub Boukhriss 24′
1-1 Olli Hänninen (Juuso Ollila) 47′
1-2 Roni Peiponen (Olli Hänninen) 78′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Ville Ruuska (C)
Akseli Hietala
Antti Johansson
Eeli Lehto 66′ Joonas Prami
Jonne Ketonen 66′ Kevin Nurmi
Tony Nyyssölä 46′ Juuso Ollila
Mikko Maaranen
Aleksis Ulander 74′ Mika Tenkanen
Roni Peiponen 83′ Iiro Helinen
Jesse Ketonen 46′ Olli Hänninen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Kahden voiton perään Ticolla oli hakusessa jopa ennätyksellinen kolmas täysi pistepotti – nimittäin vielä kertaakaan aiemmilla Kolmosen kausillaan Atleetit eivät olleet kyenneet voittamaan kolmea ensimmäistä matsiaan kauden alusta lukien. Kuluva kausi oli ylipäätäänkin vasta neljäs voitolla alkanut sesonki kahdestatoista yrityksestä!

Tämän kesän ainoa uusi tuttavuus Inter Helsinki oli saanut sarjapaikkansa viime kauden transition jälkeen Vitoseen downshiftanneelta CLE:ltä, joka useampana kautena pelasi Ticon kanssa samassa Kolmosen lohkossa kourallisen melkoisen ikimuistoisiakin pelejä. Latinoryhmän kepposet olivat tulleet vuosien mittaan jo tutuiksi, mutta nyt vastassa oli jotain aivan muuta.

Inter sai avauspuoliajan paremmat paikat, ja erityisesti kulmapotkuista joukkue vaikutti vaaralliselta. Ensimmäinen näistä jo viiden minuutin jälkeen pääsi säpsäyttämään, kun hyökkääjäkolossi Yoba Mballo jatkoi kulmurikeskitykseen ykkösellä boksin keskeltä ja saikin aikaiseksi todella kiperän laukauksen – malmilaisten onneksi kuitenkin Kaapo Sinervon raajojen ulottuville. Kaapolta erinomainen reagointi kovaa läheltä tulleeseen palloon.

Ticolta ensimmäisellä puoliajalla lähimmäs maalintekoa pääsi Roni Peiponen, jonka ennakkoluuloton sijoitusyritys kohti takayläkulmaa 16-kaaren takaa pysähtyi maalivahti Nevzat Mustafan hanskoihin pienen kurotuksen tuloksena.

Interin toinen kulmapotku näytti aivan yhtä vaaralliselta kuin ensimmäinenkin jäätyään kimpoilemaan maalin eteen, ja lopuksi ruuhkan seasta Ayoub Boukhriss pääsi palloon rouhien sen puolustajien blokin läpi verkkoon asti. Maali jäi samalla tilanneköyhän ja hetkittäin lämpöiseksi käyneen ekan puolikkaan ainoaksi.

Toiselle jaksolle Tico-valmennus teki kaksi vaihtoa Olli Hännisen ja Juuso Ollilan saapuessa kehiin, ja peliliike palkitsi jotakuinkin välittömästi. Roni teki haalarihommia oikealla laidalla riistämällä pallon ja laittoi saman tien pistolla Juuson päätyyn. Erinomainen keskitys ylitti etualueelle hortoilleen porukan sekä maalivahdinkin, ja Häbällä oli helppo työ runnoa pallo taka-alueelta ilmavalla syöksypuskulla perille nuottaan!

Häbä kävi lähellä toistamiseen tunnin kohdalla erittäin nopean hyökkäyksen päätteeksi ohitettuaan kauas vastaan liikkuneen maalivahdin oikealla miltei boksin kulmassa, mutta sijoitusyritys tyhjiin karkasi etutolpan puolelta leveäksi.

Pidemmän tunnustelevan jakson jälkeen maaleja syntyi ottelussa vielä yksi, ja tämä olikin melkoinen nähtävyys. Häbä ehti kikkojensa perään siirtää vasemmalta pallon keskemmälle Ronin jalkaan ennen kuin sai itse todella rumasti ja myöhässä koivilleen. Erotuomarin pelisilmä oli tilanteessa kohdillaan ja hyödyn myötävaikutuksella peli jatkui. Ronillehan hyöty kelpasi, sillä “Peipinhon” jalasta lähti boksin kaaren takaa upea kierteinen tykki, joka kajahti korkealta maalin oikeasta tolpasta verkkoon!

Viimeinen vartti rullasi vaihtoja, varoituksia sekä Mika Tenkasen näyttävää hassuttelusaksipotkua ihmetellessä. Vielä lisäajan viimeisten minuuttien rullatessa Inter sai paikkansa puskuohjauksella nostoon keskialueelta. Pallon liikettä seurattiin penkiltä käsin silmä kovana, kunnes munkin lento pysähtyi Kaapon syliin ja voitto oli enää vihellystä vaille valmis.

Kolmen “täbön” putki piti Ticon lohkon jaetulla ykköstilalla HPS:n ja LPS:n kannassa. Ensimmäinen puoliaika oli malmilaisilta vielä hieman haeskelua, mutta toisella ote oli jo selvästi ryhdikkäämpi, ja erityisesti kaikilta vaihtomiehiltä hyvä panos pelin tason nostamiseen voiton edellyttämälle tasolle!

Ticon ottelut jatkuvat kahdella perjantaipelillä, joista ensimmäisenä vuorossa on “onnenpäivänä” 13.05. Suomen Cupin 4. kierroksen isännöinti Kakkosen VJS:ää vastaan Mosan Wembleyllä klo 20:15 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet tarjosi tällä kertaa www.bestbettingsites.com

Olli Hänninen: Vaihdosta todella hyvällä jalalla, 1+1 ja pirteää menoa kaikin puolin.
Roni Peiponen: Ensimmäinen kandidaatti kauden maaliksi ja hyvää likaista työtä myös avausosumassa.
Kaapo Sinervo: Kaivaa sen tärkeän torjunnan aina jostain, myös avauspeli oli rautaa tänään.