Mosa Cupille jälleen vastoinkäymisiä – 9.4. pelattava futismaraton koetaan evakossa

Mosa Cupin vastoinkäymiset saivat jatkoa, kun kahden koronavuoden peruuttaman tapahtuman jälkeen vielä kolmaskin vuosi putkeen meinasi peruuntua – tällä kertaa Mosan tekonurmea riivaavan routimisongelman vuoksi. Turnausjärjestäjät ovat kuitenkin reagoineet salamannopeasti ja järjestäneet korvaavan tapahtuman samaiselle iltapäivälle, Mosan sijaan vaan parin junapysäkin päässä, Oulunkylän Pikkupekka Areenalle klo 16:00 alkaen. Tarjolla on kolme tiukkaa derbymatsia 4,5h aikaikkunassa.

Jo yhdeksättä kertaa järjestysvuorossa ollut Mosa Cup on koonnut vuosittain Atleticon ja PuiUn yhteistyössä kahdeksan Koillis-Helsingin kiinnostavinta jalkapallojoukkuetta aina huhtikuun alkupuolella mittelemään paremmuudestaan kahdessa tasosarjassa. Mosan tekonurmella tavanomaisesti pelattu, makkarantuoksuinen turnaus on mahdollistanut showcase-tapahtuman yleisölle ja toisaalta tarjonnut viimehetken tasonmittauksen joukkueille juuri ennen kauden alkua. Kahdeksan peliä noin yhdeksään tuntiin on pistänyt kovimmankin penkkiurheilijan fysiikan koetukselle pelaajista puhumattakaan.

Nyt tulevan lauantain (9.4.) konsepti on kuitenkin hieman erilainen. Aikuisfutiksen kannalta riskaabeliin kuntoon päässeen Mosan tekonurmen sijaan näyttämönä toimii Oulunkylän PikkuPekka Areena (Oulunkylä 2 tn), Ogelin stadikan ja bensa-aseman välissä, ja aamuaikojen sijaan ottelut pelataan klo 16:00 alkaen. Cup-pysteistä ei myöskään tällä kertaa mitellä, mutta katsojat saavat nauttia kolmesta paikallisderbystä ja odotetuista hegemoniataistoista kahvia siemaillen ja makkaraa mutustellen. Mosa Cup -kahvio palvelee koko showcase-tapahtuman ajan.

La 9.4. otteluohjelma:

Klo 16:00  FC SUMU (5D) – Atletico Akatemia (5D)
Klo 17:30  Ponnistajat (3D) – MPS/2020
Klo 19:00  PuiU (3D) – Atletico Malmi (3D)

Atletico on tulessa siis klo 19:00 alkaen, jolloin joukkue pelaa kauden ainoan ottelunsa rakasta paikalliskilpailijaa, PuiUa vastaan. Ottelu toimii samalla kenraaliharjoituksena ensi viikon torstaina pelattavaan Suomen Cupin 3. kierroksen otteluun ja jo kahden viikon päässä siintävään sarja-avaukseen Lahdessa, FC Kuusysin vieraana.

Pikkurahaa siis mukaan ja kentänlaidalle nauttimaan paikallisfutiksesta!