Suomen Cupin 2. kierros: Kilo IF/1 – Atletico Malmi 0-2 (0-0)

Maalit

0-1 Juuso Ollila (Tony Nyyssölä) 80′
0-2 Oliver Sahlberg (Ville Ruuska) 90+1′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Akseli Hietala
Joonas Prami
Antti Johansson
Mika Tenkanen 73′ Ville Ruuska
Aleksis Ulander 65′ Jonne Ketonen
Janne Hampaala 46′ Tony Nyyssölä
Jaakko Peltonen 46′ Juuso Ollila
Kustaa Käki (C)
Jesse Ketonen 46′ Oliver Sahlberg
Mikko Maaranen

Muut vaihtopelaajat

Aleksi Myllys

Raportti

Atleticon paluukausi Suomen Cupiin jatkui 2. kierroksen ottelulla, johon suosiollinen arpa oli tuonut vastukseksi espoolaisen Kilo IF/1:n kolme sarjatasoa alempaa Kutosesta. Kilo oli turnauksen avausrundilla Kutosen joukkueiden keskinäisessä kaatanut helsinkiläisen FC Ruilan, mutta joutui Ticoa vastaan tinkimään sääntöjen mukaisesta kotiedustaan, sillä Espoon kenttävuorokalenteri oli lievästi sanottuna tukossa. Ottelu pelattiinkin Atleeteille hyvin tutulla Pikkupekka Areenalla Oulunkylässä.

Lähtöasetelmat taistoon olivat harvinaisen selkeät, eikä pelin kuva kellon lähdettyä raksuttamaan poikennut odotuksista. Tico piti palloa määräten tahdin ja Kilo ryhmittyi tiiviiseen puolustusmuotoon, tavoitellen palloon päästessään maalitykkiään Antti Jussilaa – joka muuten yhdeksän vuotta sitten Lahden Reippaan paidassa oli Kolmosen sarjapelissä osunut Ticon verkkoon.

Malmilaisten täydellisestä hallinnasta huolimatta hyökkäyspään viimeiset ratkaisut olivat turhan hätäisiä ja huolimattomia. 10 minuutin pelin jälkeen mustiin kakkospaitoihinsa sonnustautuneelle “vierasjoukkueelle” tarjoutui ekan puoliajan paras paikka rikkoa kuparinen, kun Leego Hampaala niitettiin boksissa nurin ja erotuomari vislasi pallon rangaistuspilkulle. Mikko Maarasen laukaus täplältä lipsahti kuitenkin vasemmalta tyystin ohi maalin.

Muutenkin avausjaksolla olivat kohokohdat ylipäätään vähissä. Antti Johanssonin painava kaukolaukaus 30 metristä pakotti pari hyvää koppia napanneen Kilo-maalivahti Atte Jussilan venyttämään ylävasemmalleen, ja maalikehikkokin kolisi kertaalleen puolustuksen katkoessa yhden keskityksen yläriman kautta kulmapotkuksi. Tauolle siirryttiin lievästi turhauttavassa 0-0-tilanteessa.

Toisen puolikkaan ensimmäinen puolituntinen ei tuonut muutosta käsikirjoitukseen. Tico hieroi ja hieroi, mutta sihti oli edelleen pielessä ja valitettavan suuri osa yrityksistä suuntautui leveäksi. Maalivahti-Jussilakin jatkoi vahvoja otteitaan torjumalla Oliver Sahlbergin alanurkkalaukauksen, Mika Tenkasen tökkäyksen lähietäisyydeltä ja Mikon terävän kudin etunurkalta.

10 minuuttia ennen täyttä aikaa penkillä heitellyt vitsit rankkarikisasta sopi viimein haudata. Nype Nyyssölän kierrätyssyöttö päätyi Juuso Ollilalle, jonka napakka knuckleball keskeltä 16-kaaren takaa hassutti lentoradallaan maalivahdin ja painui hanskojen läpi verkkoon. Odotettu osuma oli jonkinlainen helpotus kollektiivisen tuhnuilun ja lihamuuriin puskemisen päälle.

Tilanteita putoili vielä ottelun lisäminuuttien loppuun saakka. Tolppamies siivosi Aksu Hietalan puskun maaliviivalta ennen pelin viimeisellä potkulla syntynyttä 2-0-osumaa. Nype avasi syvältä oikealle kapteeni Kustaa Käelle, joka sujautti takaa kiertäneen Ville Ruuskan päädyn kautta boksiin. Rudi löysi syötöllään luukulta vapaana Oliverin, joka pyörähti pallon kanssa ja roikotti läheltä “rannarivipin” maalin takanurkkaan. Palloa tuskin ehdittiin poimia verkosta ennen kuin erotuomari piippasi ottelun pakettiin.

Voitto ja jatkopaikka ottelusta oli ehdoton minimitavoite. Päällimmäisenä Ogelin illasta jäi silti mieliin Atleettien tehottomuus – peräti puolet 46 yrityksestä meni ohi maalin ja vain neljännes kohti maalia; lisäksi Kilon puolustus heitti ansiokkaasti lihaa pallon tielle ja “söi” laukauksista niin ikään neljänneksen. Myös illan mittaan saaduista 19 kulmapotkusta olisi pitänyt saada huomattavasti enemmän vaaraa aikaiseksi. Täysi tunnustus joka tapaukessa Kilolle, joka pelasi altavastaajan asemassaan loistavasti tsempaten ja kurinalaisesti puolustaen.

Cupin 3. kierroksella Tico kohtaa vierasottelussa Nelosen VJS/2:n. Tarkempi asettelu selviää lähiaikoina, mutta ottelu tulee olla pelattuna 24. huhtikuuta mennessä. Matsi on siis ohjelmassa vielä ennen 22. päivän Kolmosen sarja-avausta.