Kolmonen: FC Kuusysi – Atletico Malmi 1-3 (0-0)

Atleticon urakka Kolmosessa käynnistyi väkevän esityksen jälkeen irronneella kaikin puolin selvällä vierasvoitolla Lahdessa. Pirteä hyökkäyspeli tuotti tilanteita tuhlattavaksi asti, kunnes toisella puoliajalla maalijyvä osui kohdilleen eikä täysi pistepotti ollut vaarassa viime sekuntien kavennusosumastakaan huolimatta.

Maalit

0-1 Kustaa Käki (Aleksis Ulander) 53′
0-2 Jesse Ketonen 65′
0-3 Aleksi Myllys (Kevin Nurmi) 83′
1-3 Tuomas Jäntti 90+3′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Mika Tenkanen
Janne-Matti Kinnunen
Iiro Helinen
Eeli Lehto 67′ Ville Ruuska
Kustaa Käki (C)
Alexander Lindström 80′ Jaakko Peltonen
Mikko Maaranen 67′ Henry Ruotsalainen
Oliver Sahlberg 51′ Kevin Nurmi
Jesse Ketonen 67′ Aleksi Myllys
Aleksis Ulander 80′ Jonne Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Tico pääsi reissuun Kuuysiä vastaan vahvalla nipulla, eikä edes toppariston kaventuminen yhteen pelaajaan vielä pelipäivänä haitannut, kun rosterista löytyy sellaisia korkean suoritustason yleismiehiä kuin kahdesti vuoden jokapaikanhöylänä palkittu Janne Kinnunen. Lahti pelipaikkana on muutenkin osoittautunut Atleeteille vieraanvaraiseksi kohteeksi, sillä kuudesta aiemmasta ottelusta mastokaupungissa tuomisina on ollut neljä voittoa ja kaksi tasapeliä maalein 16-4 – ja tämä ilman, että Nastolaa lasketaan mukaan.

Nuorekas kotijoukkue sai kuitenkin ottelun ensimmäisen paikan. Kierrätyssyöttö turhan ahtaaseen rakoon omalla kenttäkolmanneksella tarjosi “Kyykälle” riiston myötä sauman iskeä vastaan ja hyökkääjän kuti boksista pakotti Lahden oman pojan Kaapo Sinervon Tico-maalilla torjuntatöihin. Laukaus maalia kohti jäi lopulta kotijoukkueen ainoaksi ensimmäisellä puoliajalla.

Ticon avausjakson parhaat tilanteet lukuisien hassattujen joukossa lähtivät Oliver Sahlbergin jalasta. Vartin kohdalla OG pääsi puolittain läpi Pikku-Allu Lindströmin näppärästä esityöstä ja ohitti sopivan korkuisella chipillä maalivahdin – sekä harmittavasti myös maalin. Kelloon toinen mokoma lisää ja OG:n maanuoliainen boksin rajoilta haeskeli taka-alanurkkaa, mutta maalivahti Tommy Leskinen kurotti pallon juuri ja juuri kulmapotkuksi. Kolmen vartin pelin päälle lukemat olivat edelleen maalittomassa.

Toisen puolikkaan alkuun “aamukasa” Kevin Nurmi tuli armeijantuoreilla jaloillaan vaihdosta kentälle, ja saman tien alkoi tapahtua. Kevinin keskitys vasemmalta tavoitti boksista Iso-Allu Ulanderin, joka sai kuoletettua pallon taakseen kapteeni Kustaa Käelle. Kusti pamautti pudotukseen ruuhkan takaa ja pallo painui Leskisen käsien kautta vastustamattomasti maalin takanurkkaan!

Mikko Maaranen laittoi kahdella vedollaan Leskisen töihin peräperää juuri ennen kuin Ticon johtoasema tuplaantui. Kevinin kärkkäritökkäys sisään rankkarialueelle Jesse Ketosen jalkaan avasi paikan, ja vaikka Jessen ensimmäinen yritys pysähtyi maalivahtiin, oli omat karat helppo rouhia läheltä reppuun saakka.

Sääntöjen mahdollistama täysimittainen vaihtoruletti piti Ticon tuoreena kuskin paikalla, ja kolmas maali oli kokonaisuudessaan ottelun penkillä aloittaneiden käsialaa. Henkka Ruotsalaiselta upean laser-ristipallon oikealta saatuaan Kevin tarjoili vasemmalta maukkaan syötön etukulmaa peittäneen veskarin ohi luukulle ja Aleksi Myllys jatkoi pallon tyhjiin.

Melko aseettomaksi kautta linjan jäänyt (tai jätetty) Kuusysi pääsi kaventamaan vielä kirjaimellisesti ottelun viimeisellä potkulla. Oikealta tuotu hyökkäys päättyi turhan vapaaksi maalinedustalle jääneen Tuomas Jäntin viimeistelyyn keskityksestä, ja lähellä olleen nollapelin sulaminen halvalla kuorrutti voittoon tuoreeltaan hieman karvaan sävyn.

Startti sarjaan oli silti kauneusvirheitä lukuun ottamatta onnistunut. Samoja otteita tarvitaan seuraavan kerran tulevana lauantaina 30.04. eli vappuaattona, kun kauden avaava neljän pelin vieraskiertue jatkuu Tuusulassa, jossa ottelu TuPSia vastaan Hyrylän urheilukeskuksen tekonurmella alkaa jo hyvissä ajoin klo 12:00.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Kevin Nurmi: Kylmiltään matsiin suoraan intistä, penkiltä sisään ja alustus kaikkiin kolmeen maaliin.
Iiro Helinen: Edellisestä sarjapelistä ehti kulua 4 vuotta ja 7 kuukautta, eipä ainakaan otteissa näkynyt.
Janne-Matti Kinnunen: Topparin tonttikin taittui ensiluokkaisesti siinä kuin mikä tahansa muukin.