Henry Ruotsalainen lainalle TPK:sta

Hieman viimeviikkoista odotetummat pelaajajulkistukset saivat tänään jatkoa, kun Atletico tiedotti hankkineensa viime kaudeltakin tutun Henry Ruotsalaisen (s. 1996) turkulaisesta TPK:sta syyskuun alkuun ulottuvalla lainasopimuksella. Henkka on näin käytettävissä jo perjantaisessa FC Kuusysi -ottelussa ja siitä eteenpäin seuraavat 16 ottelua + Suomen Cupin jäljellä olevat pelit.

Hyökkäyspäässä niin laidalla kuin piikissäkin viihtyvä Ruotsalainen kuului viime kauden Ticon ehdottomiin avainmiehiin ja iski yhteensä 11 pelaamassaan ottelussa tehot 5+3. Jo viime kauden päätösristeilyllä suullisesti solmittu sopimus sai sinettinsä viimein, kun Ruotsalaisen futsal-kausi TPK:n liigajoukkueessa tuli päätökseen ja suunta oli taas kohti Helsinkiä kesäksi.

Henkka on alkujaan PuiU:n / PK-35:n kasvatti, joista jälkimmäisen edustusjoukkuetta mies ehti edustaa, ja tulla monelle Kolmosen seuraajalle sitä myöten myös tutuksi, yhteensä yhteensä 79 ottelussa (34 maalia) kausilla 2016-2019. Tämän jälkeen opiskelut veivät elämän Turkuun, mutta nyt käynnissä on jo toinen kesä, jonka Ruotsalainen viettää nimenomaan Atleticon paidassa.

Päävalmentaja Antti Säynätkari odottaa Ruotsalaiselta jälleen vahvaa panosta alkavalla kaudella:

– Valmennuksessa Henkka otetaan avosylin vastaan – ja niin varmasti joukkueenkin puolella. Työmyyrämäinen raataminen ei jäänyt keneltäkään huomaamatta viime kaudella, ja kilometrien kylkeen tuli mukavasti tehojakin. Henkan rymistelevä pelityyli saattaa piilottaa harjaantumattomalta silmältä sen, että miehellä on myös vahva pelikäsitys. Henkalta on lupa odottaa tehoja, myllytystä ja laadukkaita peliä edistäviä ratkaisuja.”

Ruotsalainen on itsekin erinomaisilla fiiliksillä tulevasta kesästä ja Tico-lainasta:

– Todella hyvillä fiiliksillä tulen Atleticoon taas pelaamaan, sillä viime kaudesta jäi todella hyvä maku suuhun: useiden voittojen lisäksi pääsin tutustumaan mahtaviin tyyppeihin, jotka Atleticossa operoi. Minulle oli käytännössä itsestäänselvyys, että vedän keltaisen nutun päälleni tälläkin kaudella.

Tulevalta kaudelta odotan jälleen hienoja kesäpäiviä, kolmen pisteen pelejä ja tietysti saunailtoja. Pelillisesti uskon, että pystymme viimekauteen verrattuna hallitsemaan entistä enemmän palloa ja täten pelaamaan vielä parempaa futista. Henkilökohtaisella puolella toivon pystyväni jälleen auttamaan joukkuetta, ja pelaamaan ehjän kauden. Talvella futsalissa minua vaivasi hieman selkäongelmat, mutta ne tuntuvat näin sopivasti kevään kurkistellessa olevan takana päin.

Innolla odotan kesää, sillä on hemmetin kiva pelata futista upeiden tyyppien kanssa.

Tervetuloa jälleen mukaan, Henkka!