Suomen Cupin 1. kierros on arvottu – Atleticolle vieraita Kauniaisista

Suomen Cupin ensimmäiset kierrokset on nyt arvottu ja Palloliiton delegaatio nosti Atletico Malmin VeikkausTV:n suorassa lähetyksessä suoraan cupin 1. kierrokselle. Joukkue vältti näin ns. tasauskierroksen (0. kierros), mutta saa vastaansa Kolmoseen nousseen ja ASM-paikkaa alkavallakin kaudella havittelevan Grankulla IFK kakkosjoukkueen, GrIFK/U23:n. Atletico lähtee otteluun kotijoukkueen statuksella.

Suomen Cup uudistui alkavalle kaudelle merkittävällä tavalla, kun Palloliitto palautti cup-kilpailun muutaman vuoden korpivaelluksen jälkeen. Mukaan ilmoittautui ennätykselliset 314 joukkuetta, jotka jaettiin arvontoja varten yhdeksään arvontakoriin maantieteellisin perustein. Atletico löysi itsensä korista nro 2, josta arvottiin ensin 14 joukkuetta em. tasauskierrokselle ja loput seitsemän voittajan kera kierrokselle nro 1.

Arpatulosta jouduttiin odottelemaan aina kolmanneksi viimeiseen ottelupariin saakka, jolloin delegaatio nosti ensin Atleticon pallon ja heti perään vastustajaksi Nelosesta Kolmoseen viime kauden päätteeksi nousseen GrIFK/U23:n. Otteluajankohdasta ei luonnollisestikaan ole tässä vaiheessa vielä tietoa, mutta Palloliiton antaman infon ja alustavan aikataulun mukaan sekä 1. että 2. kierros tulisi pelattavaksi aikavälillä 5.2. – 3.4.2022. Kakkoskierros arvotaan jo niinkin pian kuin 27.1.

Vastustajajoukkue on näin malmilaislasein katseltuna vielä kohtalaisen tuntematon suuruus. Joukkueet eivät ole kohdanneet kertaakaan aiemmin ja edeltävää Atleticon kauniaislaiskohtaamista joutuu hakemaan niinkin pitkältä kuin vuodelta 2004, jolloin keskinäisestä Hesa Cup -kohtaamisesta kirjoitettiin aina Helsingin Sanomia myöten.

Jo tässä kohtaa on kuitenkin tiedossa, että Atletico saa vastaansa tavoitteellisen ja erittäin junioripitoisen kauniaislaisryhmän, joka valmistautuu ensimmäisen Kolmosen kautensa lisäksi myös helmikuun alkupuolella starttaavaan A-junioreiden SM-karsintaan! U23-joukkue sijoittui viime kauden Nelosen ykköslohkossa toiseksi saldolla 12 voittoa, 1 tasapeli ja 3 tappiota. Lisäksi joukkue oli 20 joukkueen ASM-karsintalohkossaan kahdeksas 9 voitolla, 3 tasapelillä ja 7 tappiolla, mikä oli varsin hyvä suoritus ottaen huomioon, että seuran joukkueet eivät ole selvittäneet tietään ASM:ään 40 vuoteen!

Atleticon joukkueenjohtaja, Janne Vottonen otti arpatuloksen tyynesti vastaan, mutta ei suostu myöskään pukemaan joukkueensa päälle ennakkosuosikin viittaa tai varsinkaan aliarvioimaan vastustajaa:

– Arpa oli kaikkea muuta kuin helppo, kun ottaa huomioon, että Atletico on aloittanut vasta valmistautumisensa kauteen ja Granin juniorit taas ovat treenanneet tosissaan jo marraskuusta alkaen niin oman joukkueen kuin Kakkosta pelaavan edustusjoukkueenkin mukana. Oltiin lisäksi liki ainoita Kolmosen jengejä, joille tulee ykkösrundilla vastaan toinen Kolmosen joukkue. Haaste tulee olemaan siis ehkä ennakko-odotuksia kovempi, mutta kuten cup-kilpailun henkeen kuuluu, jokainen eteen tuleva joukkue on kaadettava. Suomen Cup kuuluu ilman muuta meidän alkavan kauden tärkeimpiin tavoitteisiin, joten joukkue on varmasti valmis haasteeseen, ja sitä varten tulemme tekemään duunia tulevilla viikoilla.

Myöskään Vitosessa pelaavan Atletico Akatemian arpa ei ollut sieltä helpoimmasta päästä. Joukkue selvitti tiensä niin ikään ykköskierrokselle ja kohtaa voittajan 0. kierroksen tasausparista Chicken Wings (4D) – HIFK/2 (3D).

Tarkemmat otteluajankohdat tiedotetaan heti, kun sellaiset saadaan sovittua.

Muut otteluparit pääset tarkastamaan täältä.