Atletico hankki vahvistusta keskialueelle – Mikko Maarasesta tuorein Atleetti

Toinen treeniviikko päättyi jälleen pelaajauutisiin, kun Atletico tiedotti hankkineensa uuden vahvistuksen jo entuudestaan kovalle keskikentälle. Mikko Maaranen (s. 1994) siirtyy Atleticoon Riipilän Raketista (4. div) ja tekee näin paluun kolmosdivarifutiksen pariin.

27-vuotias FC Kontun kasvatti vietti valtaosan juniorivuosistaan VJS:ssä, jossa mies pelasi aina BSM:ään saakka ennen pientä taukoa jalkapalloilusta ja siirtoa I-HK:n miesjoukkueisiin. Tie vei kuitenkin vitos- ja nelosdivaripelien jälkeen takaisin VJS:än miesten edustusjoukkueeseen, jossa Maaranen sementoi itsensä ehdottomiin avainmiehiin kausilla 2017–2019. Vyölle kertyi 43 peliä ja 25 maalia sekä kaksi sarjanousua Nelosesta Kakkoseen. Kakkosen pelit vaihtuivat kuitenkin muutaman muun pidempään seuraa edustaneen pelimiehen tavoin Nelosen RiRaan, jossa on vierähtänyt pari edeltävää kautta.

Mikon ominaisin pelipaikka löytyy keskikentän keskustasta, jossa hän tarjoilee hienoa jatkumoa Tico-keskikenttää vuosien varrella dominoineille etunimikaimoilleen, Huupposelle ja Vesteriselle. Laitapakkina junioriaikoina pelannut Maaranen on kuitenkin keskikenttäroolien lisäksi löytänyt itsensä viime vuosina myös kymppipaikalta ja jopa kärjestä, joten osaamista löytyy niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaankin.

Marraskuusta saakka Ticon mukana höntsäillyt Maaranen jäi Atleticon taustatiimin mieliin jo kausina 2018 ja 2019 pelatuista keskinäisissä treenipeleissä, joissa mies esiintyi vakuuttavasti ja onnistui myös maalinteossa. Ticon skouttaustoimiston hänestä tuottamat tuoreemmatkin analyysit tukivat näkemyksiä siitä, että malmilaisryhmä saa riveihinsä taitavan ja työteliään keskikenttämiehen, jolta löytyy niin syöttötaitoa kuin potkutekniikkaakin sekä ennen kaikkea vääntövoimaa ja kykyä keskikentällä raastamiseen, joten päätös kiinnittämisestä oli lopulta varsin helppo. Ja jos Palloliiton tilastoista jotain voi päätellä, heilunee maaliverkkokin jokusen kerran ensi kaudella. Maaranen on nimittäin tehtaillut nimittäin keskikenttämieheksi kunnioitettavat divaritehot kausilla 2015-2021: yhteensä 101 maalia 122 peliin.

Päävalmentajakaksikon toinen osapuoli, Timo Kinnunen kommentoi tuoreinta suojattiaan seuraavasti:

– Atleticon historian tunteville jo etunimi herättää suuria lupauksia. Tässä tapauksessa uskon vahvasti, että nämä lupaukset tullaan lunastamaan tulevalla kaudella. Atleticon keskikenttä vahvistuu Maarasen myötä erittäin monipuolisella pelimiehellä, jonka osaamisesta valmennusjohto ei ole pystynyt löytämään minkäänlaisia heikkouksia. Keskikentällä erilaisissa rooleissa viihtyvä Maaranen tuo lisää ratkaisuvoimaa peli- ja erikoistilanteisiin, mutta pystyy varmasti rakentamaan tilaa ja paikkoja myös muille.

Maaranen itsekin siirtyy Atleettien riveihin suurin odotuksin:

– Erittäin hyvät fiilikset siirrosta. Viime kauden jälkeen, kun heräsi ajatus taas vähän tavoitteellisemmasta pelaamisesta, niin Tico nousi heti ykkösvaihtoehdoksi. Joten olen todella tyytyväinen, että pääsin joukkueeseen mukaan! Parin höntsäkauden jälkeen on ollut myös siistiä taas päästä treenaamaan kunnolla. Valehtelisin jos väittäisin, etteikö olisi nousu mielessä tulevalla kaudella. Meillä on kasassa laadukas joukkue ja viime kausi osoitti jo että Tico taistelee tosissaan Kolmosen kärkisijoista.

Tervetuloa Ticoon, Mikko!