Regions’ Cup, 2. kierros: FC FC – Atletico Malmi 0-9 (0-2)

Maalit

0-1 Alexander Lindström (Roni Tran) 17′
0-2 Amir Ahmad (Eeli Lehto) 33′
0-3 Kevin Nurmi (Juuso Ollila) 63′
0-4 Olli Hänninen (Aleksis Ulander) 72′
0-5 Kevin Nurmi (Aleksis Ulander) 73′
0-6 Henry Ruotsalainen (Aleksis Ulander) 77′
0-7 Olli Hänninen (Kevin Nurmi) 79′
0-8 Juuso Ollila 80′
0-9 Olli Hänninen 84′

Tilastot

Avaus

Daniel Nieminen (MV)
Ville Ruuska
Akseli Hietala
Joonas Prami
Eeli Lehto
Tony Nyyssölä
Alexander Lindström 46′ Juuso Ollila
Janne Hampaala (C) 46′ Aleksis Ulander
Amir Ahmad 46′ Olli Hänninen
Patrick Purola 61′ Kevin Nurmi
Roni Tran 46′ Henry Ruotsalainen

Muut vaihtopelaajat

Kaapo Sinervo (MV)

Raportti

Viime vuonna pandemian mainingeissa kokonaan peruttu Suomen Regions’ Cup saatiin tänä vuonna takaisin ohjelmistoon hieman kompaktimmallakin aikataululla. Ongelmallisen lyhyen pre-seasonin sommitteluun helpotusta toi Ticon arvonnassa saama vapaalippu suoraan cupin 2. kierrokselle, jolle vastustajaksi lottomyllystä oli pyörähtänyt kahta sarjatasoa alempana Vitosessa pelaava FC FC. Täysin tuntematon tuttavuus kyseessä ei kuitenkaan ollut, sillä joukkueet olivat historian saatossa kohdanneet kertaalleen aiemmin, nimittäin Kutosen sarjapelissä Ticon mestaruuskaudella 2007.

Kevään siirtomarkkinoilla ovet olivat käyneet siinä määrin kuumina sisään päin, että Töölön Bolliksen tekonurmelle jalkautui vahvasti uusiutunut malmilaiskokoonpano. Viime vuonna sarjapeleissä debytoineiden Aleksis “Iso-Allu” Ulanderin, Alexander “Pikku-Allu” Lindströmin ja Kevin Nurmen lisäksi viralliset ensiesiintymisensä Tico-rosterissa pääsivät tekemään Olli “Häbä” Hänninen, Juuso Ollila, Henry “Henkka” Ruotsalainen, Tony “Nype” Nyyssölä sekä tolppien välissä avannut maalivahti Daniel Nieminen. Lisäksi kuriositeettina mainittakoon kapteeninnauhaa kantanut Janne “Leego” Hampaala, joukkueen (ja luultavasti myös koko kentän) ainoa pelaaja, joka oli mukana tuossa edellisessä keskinäisessä ottelussa 14 vuotta takaperin!

FC FC lähti prässäämään kolmella miehellä heti Ticon aloituspotkusta, mutta jo toisesta peliminuutista eteenpäin pelin painopiste oli isäntien päädyssä. Avauskymppiin mahtui kourallinen puolittaisia tilanteita raitapaitojen maalilla sekä yhtä monta epätarkkaa viimeistely-yritystä. Aivan täysin sillassa ei FC kuitenkaan ollut, sillä joukkue sai 12. minuutilla ensimmäisen kulmapotkunsa.

Ottelun avausmaali 17. minuutilla varmisti, että tuoretta verta pääsi heti tehotilastoihin. Nype katkoi vastustajan pelinavauksen syvällä Ticon hyökkäyskolmanneksen rajoilla ja pelasi nopeasti sisään Ronille. Rondon ovela jatko vapautti Allu Lindströmin vasemmalta maalipaikkaan ja pallo löytyi näppärän tuikkauksen tuloksena maalin oikeasta alanurkasta.

Puolen tunnin molemmin puolin molemmat joukkueet pääsivät erikoistilanteille, joista yhdestä FC oli miltei tulla tasoihin. Michael Jarockin tuima vaparilaukaus 25 metristä lähti kierteisenä ja laskeutui jyrkästi, mutta Ticon onneksi yläriman väärältä puolelta maalin katolle. FC:n kolmannen ja samalla illan viimeisen kulmapotkun jälkitilanteesta verkko lopulta heilui, joskin vastakkaisessa päädyssä. Kulmurikontran päätti nopeimpana Eeli Lehdon pitkään palloon ehtinyt Amir Ahmad, joka kerkesi napauttaa pomppupallon 35 metristä tyhjään maaliin yli vastaan nousseen maalivahti Alexander Hoffströmin. 2-0 jäi myös taukotilanteeksi.

Toiselle puoliajalle sisään kirmasi penkiltä hyökkäyspäähän neljä paria tuoreita jalkoja valmennusjohdon säännöstellessä kuormitusta tiukan 11 päivän ja neljän ottelun ruuhkan keskellä. Tulosta oli syntyä nopeasti erikoisesti päättyneestä hyökkäyksestä, kun FC:n boksissa oli kolme keltapaitaa maalivahti Hoffström armoillaan. Kommunikaatio ei ilmeisesti aivan pelannut, sillä viimeistelyä kahdesti yrittämään päässyt Häbä sai molemmat vetonsa Hoffströmin ulottuville. Tunnin täyttyessä veskari oli ehtinyt esittää pari paraatitorjuntaa lisää sekä ohjata katseellaan jokusen vedon niukasti ohi.

Viimeinen vaihtomies Kevin pääsi kehiin 61. minuutilla ja lisäsi Ticon johdon kolmeen maaliin pelin ekalla kosketuksellaan pari minuuttia myöhemmin. Nype, Henkka ja Häbä veivasivat pallon nätisti syöttelemällä vasemmalle jalkaan Juusolle, jolta lähti viimeinen tarjoilu ennen Kevinin loistavaa sijoitusta taka-alakulmaan suoraan syötöstä.

Kotijoukkueen selkärangan napsautti lopullisesti neljäs maali parikymmentä minuuttia ennen loppua, ja sen jälkeen liveseurantojen ylläpitäjillä riittikin hommia. Viidessä minuutissa Ticon johtomarginaali oli tuplaantunut kolmesta kuuteen! Ensin Häbä naulasi tarkan laukauksen oikealta takatolpan juureen, seuraavana Kevin herkutteli ottelun toisen osumansa taidokkaalla puolivolley-ohjauksella vastakkaiseen kulmaukseen, ja 6-0:aan lukemat nosti illan kenties komeimmasta maalista vastannut Henkka todellisella knuckleball-ohjuksella boksin oikeasta nurkasta korkeana keskelle maalia. Kaikkiin kolmeen syötöt tarjoili Allu Ulander.

Loput kolme maalia mahtuivat niin ikään viiden minuutin aikaikkunaan. Kevinin keskityksestä vasemmalta Häbä niittasi akrobaattisesti pallon reppuun veskarin nenän edestä ja täydensi 12-minuuttisen hattutemppunsa sekä loppulukemat 9-0:aan lakaisemalla riparin sisään luukulta. Välissä Juusokin ehti avata maalitilinsä päättämällä yhden upeista pujottelujuoksuistaan viileällä nepillä maalivahdin yli.

Viimeisen femman kohokohta oli FC:n ainoa miltei maalia kohti suuntautunut yritys. Puskupallo keskialueen vapariin jäi kuitenkin maalillaan niukasti työllistetyn Danielin hanskojen ulottuville.

Cup-ehtoon antiin oli syytä olla tyytyväinen – jatkopaikka kolmannelle kierrokselle, onnistumisia laajalla rintamalla sekä ilmeisen terveenä Töölöstä kotiutunut joukkue. Seuraavan cup-vastustajan identiteettiä saadaankin odotella vielä heinäkuussa pidettävään arvontaan saakka, mutta siihen mennessä Kolmonen onkin jo täydessä käynnissä. Ennen samassa paikassa eli Bollis 6:lla SAPA/3:n vieraana pelattavaa sarja-avausta (pe 11.06. klo 20:15) Tico kohtaa vielä kenraaliharjoitusottelussa Pöxyt tiistaina 08.06. Mosan Wembleyllä klo 20:30 alkaen.