Taisteluvoimaa keskikentän pohjalle – Tony Nyyssölä keltapaitaan

Tosipelien kolkutellessa jo ovella, on Atleticolla kunnia julkistaa vielä yksi uusi nimi rosteriinsa: jo tiistaisessa treenipelissä taistellut Tony Nyyssölä (s. 1993) pukee nimittäin alkavalla kaudella päälleen Tico-paidan. Nypen omin tontti löytyy keskikentän pohjalta ja edeltävä seura on jo julkistetun Juuso Ollilan tapaan Ykköseen noussut PK-35.

Nyyssölä aloitti pelaajauransa Kiffenissä ja edusti junioreissa myös HPS:ää ja PK-35:tä. Jalkapallo jäi kuitenkin täysi-ikäistymisen jälkeen tauolle neljäksi vuodeksi, kunnes PuiU/86 sai houkuteltua miehen takaisin kentille kaudella 2015. Yhden Vitosen kauden jälkeen tie vei takaisin pihlajamäkeen, jossa Nype ennätti neljän kauden aikana pelata 63 ottelua Kolmosta (yksi maali) ja auttoi myös kaudella 2019 nostamaan joukkueen ensin Kakkoseen sekä viime kaudella Ykköseen. Kakkosessa vastuuta kertyi kahdeksassa pelissä.

Nyyssölä odottaa jo kovasti alkavaa kautta ja tosipelejä:

– Kivat ja odottavat fiilikset uudesta ympäristöstä! Atleticoon oli helppo tulla, kun kaikki pelaajat eivät ole ihan ventovieraita. Edellisestä pelistä taitaa olla jo puoli vuotta, niin kyllä tässä odottaa itse pelaamista jo paljon!

Päävalmentaja Antti Säynätkari on innoissaan uudesta suojatistaan ja löytää jo luontaisia vertailukohtiakin:

– Jos minun pitäisi pelaajana määritellä mahdollisimman inhottava vastustaja, Nypen kohdalla laittaisin raksin aika moneen ruutuun. Vikkelä, pallovarma ja periksiantamaton raastaja, joka osaa sekä jymäyttää että jyrätä. Koppipuheissa Nypeä on verrattu N’Golo Kantén, mutta oma mielleyhtymäni löytyy maantieteellisesti lähempää: huippuvuosien Teemu Tainio. Terrierimäisen vääntämisen lisäksi Nypellä on juoksuvoimaa, hyvä syöttövalikoima ja tilannetajua. Monelta vastustajalta lähtee tällä kaudella pelihuumori Nypen käsittelyssä. 

Tervetuloa Ticoon Nype!