Kolmonen: Atletico Malmi – KoiPS 0-1 (0-1)

Maalit

0-1 Sami Pyysalo 16′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Janne-Matti Kinnunen 53′ Ville Ruuska
Antti Johansson
Akseli Hietala
Eeli Lehto 82′ Niko Eriksson
Jaakko Peltonen 46′ Tony Nyyssölä
Janne Hampaala 62′ Juuso Ollila
Alexander Lindström
Aleksis Ulander 62′ Kevin Nurmi
Aleksi Myllys 53′ Jesse Ketonen
Roni Tran 46′ Henry Ruotsalainen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Atleticon härkäviikot saivat jatkoa KoiPSin vieraillessa Pukinmäessä. Juhannusviikon taisto pelattiin poikkeuksellisesti jo tiistaina loma- ja kenttäaikatauluista johtuen, joten myös palautumisaika lauantain LPS-voitosta kaventui muutamaan päivään ja pakotti valmennusjohdon reagoimaan niin taktisin kuin pelaajavalintateknisinkin ratkaisuin. Valmistautumista mutkisti entisestään se, että samalla kentällä pelattiin Tico-matsin alla toinenkin Kolmosen ottelu, joka myöhäisti kick-offia ilmoitetusta ajasta vartilla, pakotti Ticon pitämään ottelupalaverit ja vaihtamaan varusteet koppikäytävässä sekä ottamaan niin pallottomat kuin pallolliset lämmötkin liikuntapuiston ulkopuolella moukarihäkin katveessa ilman minkäänlaista mahdollisuutta saada tuntumaa illan pelialustaan.

Kun ottelu lopulta saatiin viimein käyntiin, oli startti juuri sen näköinen kuin pelätä saattoikin. Syöttöharhat ja heikot ratkaisut leimasivat ottelun ensimmäistä parikymppistä eikä Tico tuntunut pääsevän peliin millään mukaan. KoiPS taas prässäsi ylhäältä ja liikkui malmilaisia aktiivisemmin ottaen lopulta myös pallonhallinnan itselleen.

Ensimmäisen kympin aikana nähtiin ainoastaan tunnustelevia hyökkäyksiä ja ensimmäistä varsinaista maalipaikkaa odoteltiinkin aina 11. minuutille saakka. Heikko laukaus pysähtyi vielä Tico-puolustukseen, mutta jatkotilanteesta KoiPS-laituri pääsi tälläämään noin 10 metristä kohti etuyläkulmaa. Kaapo Sinervo oli kuitenkin käsineen välissä ja torjui laukauksen kulmaksi.

Ensimmäinen kulma ei vielä tulosta tuonut, mutta viittä minuuttia myöhemmin vierailija sai toisen mahdollisuutensa ja käytti myös hyväksi. Etualueelle tullut pallo oli juuri sopivan korkuinen nikattavaksi eteenpäin, ja Sami Pyysalo onnistui jatkamaan sen pienellä kosketuksella takakulmaan. KoiPS johti näin 0-1.

Parinkympin kohdilla helteen vuoksi pidetty juomatauko katkaisi vierailijan hyvän jakson ja Tico sai pikkuhiljaa paremmin kiinni pelistä. Kotijoukkueella oli kuitenkin edelleen suuria vaikeuksia murtautua KoiPS-boksiin ja ne ensimmäisen jakson loppupuolen harvat yritykset, mm. Aleksis Ulanderin pusku kuudentoista rajoilta sekä Janne Kinnusen ja Alexander Lindströmin laukaukset noin paristakympistä, olivat järjestäen joko liian voimattomia tai vaihtoehtoisesti turhan kovia kaartaen joko Mikko Salovaaran hyppysiin tai rajusti yli.

Sinervo malmilaismaalilla taas joutui jopa venymään pariinkin otteeseen: 40. minuutilla Pietari Vänskä pääsi kuljettamaan laidaltaan kunniakujassa kohti keskustaa ja ampumaan myös ilkeän kudin kohti taka-alakulmaa. Sinervo sai kuitenkin näppejään väliin ja selvitti tilanteen kulmaksi. Kulmurikaan ei ollut hassumpi, mutta Rasmus Mallatin pusku taka-alueelta suuntautui noin pari metriä ohi. Ja loppuminuuteilla Kim Lundgren pääsi vielä pyssyttämään pariinkin otteeseen, ensiksi aivan päätyrajan tuntumasta, pienestä kulmasta etusivuverkkoon ja hetkeä myöhemmin noin paristakympistä korkeassa kaaressa maalin katolle.

Puoliajalle lähdettiin siis 0-1-tappioasemassa – monen mielestä melko ansaitusti.

Toiselle jaksolle valmennus juoksutti sisään uusia miehiä oikein urakalla. Ensimmäisen reilun vartin aikana malmilaiset suorittivat yhteensä kuusi pelaajavaihtoa tuoden sisään useita edellisotteluiden avainmiehiä.

Peli kääntyikin kotijoukkueen eduksi ja pakotti ensimmäistä puoliaikaa hallinneet koivukyläläiset puolustuskannalle. Keskialueen pallottelu ja näennäinen pyöritys eivät kuitenkaan tuntuneet realisoituvan maalipaikoiksi ja Atleticolla oli suuria vaikeuksia päästä ylipäänsä tiiviisti ja syvällä puolustaneen KoiPS-muodon sisälle.

Toisen jakson ensimmäisen parikymppisen ainoat varsinaiset paikat menivät jälleen vierailijalle, joka loi pari puolittaista tonttia ja kokeili 76. minuutilla mm. n. 20 metrissä tuomitusta vaparista Sinervon torjuntataitoja. Tämä pomputti pelivälineettä vaarallisesti kohti tolppaa, mutta onnistui koppaamaan sen lopulta syliinsä ja tuli lopulta vierailijan pelaajan ajelemaksi, mistä seurasi malmilaisvapari.

Vain hetkeä myöhemmin oli Ticollakin saumansa, kun vauhdilla sisään tullut Kevin Nurmi tarjoili tavaramerkkikeskityksiään ja löysi boksista Henry Ruotsalaisen. Tämän pusku lähti myös voimalla, mutta suuntautui pari metriä ohi.

Noin kymppiä myöhemmin Nurmi pelasi lyhyen kulman ja pääsi itse myös vetopaikoille, mutta tällä kertaa ratkaisu hieman takaa ohi. Ysikymppisen täyttyessä sai Tico myös pari vaarallista keskitystä, jälleen vasemmalta, mutta KoiPS hoiteli nämäkin vahvalla varmuudella.

Kotijoukkueelle siunaantui loppuun vielä yksi erinomainen maalipaikka, kun malmilaisille tuomittiin vapaapotku noin 20 metristä. Itse laukaus pysähtyi muuriin, mutta jatkotilanteessa pallo pelattiin boksin vasempaan kulmaukseen, josta Jesse Ketonen löysi käännöllään vielä takaviistosta Alexander Lindströmin. “Pikku-Allu” painoi myös hyvän laukauksen kohti takakulmaa ja ohitti jo veskarin, mutta viimehetkellä koivukyläläispakki sai päänsä väliin ja esti hyvin potentiaalisen osuman. Näin koivukyläläiset kestivät ja pääsivät juhlimaan myös näin keltaisin silmälaisen katseltuna melko ansaitulta tuntunutta voittoa.

Juhannusviikon koitoksesta jäi siis käteen lopulta nolla pistettä ja paha mieli. Heikkoa valmistautumista seurasi vieläkin heikompi peli. Avausjaksolla Tico vaikutti vastaantulijalta ja vaikka toinen jakso kääntyikin malmilaisten eduksi, jäi kirivaihe torsoksi. Tempo pysyi turhan matalana, pallo liikkui hitaasti eikä Tico päässyt missään vaiheessa haastamaan matalalla bussittanutta KoiPS-laumaa tosissaan. Mainion pelisuunnitelman kanssa otteluun tullut vierailija puolusti suurella intohimolla ja vaikutti myös haluavan voittoa enemmän. Ja sen se myös lopulta sai hyvän 90-minuuttisen taistelun jälkeen.

Atletico nauttii loppuviikon juhannuslomista ja palaa vielä kertaalleen kentille ennen pienimuotoista kesätaukoa. Seuraava ottelu pelataan vieraissa lauantaina 3.7., kun joukkue kohtaa Kakkosesta viime kauden päätteeksi pudonneen FC Viikingit Vuosaaren nurmella klo 15:00 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Akseli Hietala: Varmaa puolustuspeliä. KoiPS-hyökkääjät olivat paperia Aksun rinnalla.
Kaapo Sinervo: Jälleen pari arvokasta koppia kriittisillä hetkillä. Yksi kesäkuun ehdottomia hahmoja.
Jaakko Peltonen: Hyvää peruspeliä ja muutama hieno katko puolustussuuntaan joukkueen kokeneempaan kaartiin kuuluvalta Jasulta.