Atleticon kapteenisto kaudella 2021

Kuluva kausi on ehtinyt vanhentua jo kahden virallisen ottelun verran, mutta jokavuotisen kapteeniäänestyksen tiimoilta uurnille päästiin vasta kunnallisvaalien aattona.

Muutoksia joukkueen kipparistoon oli tiedossa väistämättä jo etukäteen, sillä ensinnäkin pitkäaikaisen AY-toimijan, kampanjamestari Henri Mattssonin omaehtoinen downshiftaus täksi kaudeksi Atletico Akatemian riveihin vei ehdokaslistalta suuren ennakkosuosikin ja vapautti jo valmiiksi yhden varakapteenipaikan. Toinen merkittävä, joskin samalla odotettu ilmoitus saatiin aivan h-hetken alla, kun edelliset kymmenen vuotta Atleticon miltei itseoikeutettuna kapteenina toiminut Timo Kinnunen jääväsi itsensä ehdokkaista valmennusvastuidensa varjolla.

Massiivisia pistesaaliita äänestyksessä vuodesta toiseen keränneen Timon saappaisiin löytyi kuin löytyikin uusi ääniharava jotakuinkin edeltäjäänsä vastaavan ylivoimaisella marginaalilla, nimittäin kolmena edellisenä kautena varakapteenina toiminut Kustaa Käki. “Pirkanmaan prinssi” tunnetaan mikkoalatalomaisen jovial countryman -henkisistä tsemppauspuheistaan, ja esimerkillä johtamisessa Kusti ei jää kakkoseksi kenellekään.

Atleettien kipparikvartetti 2021: kapteeni Kustaa Käki (vas. ylh.) sekä varakapteenit Ville Ruuska, Joonas Prami ja Janne Hampaala.

Varakapteeneita nimettiin kahden sijasta yhteensä kolme. Jo pitkältä ajalta vuoroin edustajistossa ja oppositiossa istuneet Ticon ottelutilaston kärkinimet ja vanhat jermut Ville Ruuska ja Janne Hampaala saavat kolmanneksi pyöräksi “A-ryhmään” seurakseen jokusen vuoden tuoreemman Atleetin, ensi kertaa kapteenistossa debytoivan Joonas Pramin. Äänestyksessä pisteitä keräsi kaiken kaikkiaan yhteensä vain viisi pelaajaa, joista kapteenistoon nimettiin neljän kärki, ja kunniamaininnan yhdellä saalistamallaan pisteellä kuittasi Jesse Ketonen.