Profiilihankinta keskialueelle – Juuso Ollila vahvistaa tulevalla kaudella malmilaisryhmää

Arkiviikko saatiin päätökseen hyvillä mielin, kun Atletico-leiristä tipahti melkoisen mairea siirtopommi. Joukkue tiedotti nimittäin kiinnittäneensä Juuso Ollilan (s. 1997), joka siirtyy keltapaitaan Ykköseen nousseesta PK-35:stä. Keskikentän keskustan taituri tuo siis rutkasti lisää osaamista Ticon pelinrakenteluvaiheeseen.

Ollila on ikäisekseen varsin kokenut, sillä 23-vuotiaan pelimiehen uralle mahtuu mm. 53 peliä Kakkosta (9 maalia) ja 19 peliä Kolmosta (3 maalia). Tämä selittyy pitkälti sillä, että HPS:n kasvatti siirtyi jo varsin nuorena KäPaan, kolusi siellä junioriputken käpyläläisten Unitedissa ja nostettiin jo B-juniori-ikäisenä seuran Kakkosta pelanneeseen edustusjoukkueeseen. Samaisella kaudella 2014 heltisi myös ansaittu debyytti Suomen U17-maajoukkueessa.

Parin Käpylässä vietetyn kauden jälkeen tie vei ensin Klubi04:ään, hetkeksi lainalle PKKU:hun ja sieltä HIFK:hon, jossa Juuso ennätti pelata niin ASM:ää kuin miesten Kakkostakin HIFK/2 riveissä myös Ticosta tutun valmentajakaksikon, Olli HarmainenTimo Kinnunen alaisuudessa.

Viimeiset pari kautta ovat puolestaan vierähtäneet Kehä 1:n toisella puolen, Pihlajamäessä, jossa Ollila oli isossa roolissa nostamassa joukkuetta ensin Kolmosesta Kakkoseen ja viime kauden päätteeksi myös Kakkosesta Ykköseen. Näin myös vanhin Ollilan kolmesta veljeksestä olisi voitu potentiaalisesti nähdä Ykkösessä, mutta tie vei kuitenkin Malmille.

Ticon uusin vahvistus pelasi juniori-ikäisenä hyökkääjänää ja myös laiturina, mutta sittemmin omin pelipaikka on löytynyt keskikentän keskustasta ja kymppipaikalta. Monikäyttöisyyden ansiosta hän on kuitenkin arvokas pelaaja valmennusjohdolle. Myös päävalmentaja Timo Kinnunen tiedostaa tämän:

– Tiemme kohtasivat Juuson kanssa ensimmäisen kerran HIFK:n kakkosjoukkueessa kaudella 2018. Nuoren joukkueen kausi Kakkosessa sujui tulosten suhteen hieman mollivoittoisesti, mutta Juuso esiintyi pelillisesti erittäin vakuuttavasti. Todella kevyen askeleen, äärettömän pallollisen itsevarmuuden ja erittäin hyvän intuition omaava pelaaja operoi keskikentällä tai hyökkäyksessä ja tulee masentamaan monta vastustajaa tulevalla kaudella. Uskoisin, että yhteispeli muiden uusien Atleettien kanssa tulee yhteisen historian myötä olemaan melko saumatonta. Joukkueen seuraajat voivat odottaa Juusolta suorituksia, joista moni Kolmosen pelaaja voi ainoastaan unelmoida.

Ollillalla itsellään taas vaikuttaa olevan prioriteetit kohdillaan. Lähteepä suusta myös pientä piikkiä jo kauden avausvastustaja, SAPA/3:nkin suuntaan:

– Hyvillä fiiliksillä Atleticoon! On ollut kiva päästä potkimaan palloa pitkän tauon jälkeen ja treeneissä ollut hyvä meininki. Tulevalta kaudelta odotan kivaa fudista ja pitkiä saunailtoja. Kauden avauspeli SAPAa vastaan on myös kova juttu. Hyvää meininkiä luvassa, joten kannattaa tulla katsomaan, kun hiljennetään SAPA-ultrat!

Tervetuloa Ticoon Juuso!