Lisää kokoa ja laatua hyökkäykseen – Olli Hänninen on tuorein pelaajahankinta

Alkuviikko pyörähti käyntiin jälleen siirtouutisilla, sillä Atletico tiedotti hankkineensa uuden hyökkääjän: Olli Hänninen (s. 1999) siirtyy Atleticoon Nelosen HPS/2:ta, jossa ”Häbä” vietti edeltävän kauden HJK:n ASM-joukkueesta aikuisten kentille siirryttyään.

Hänninen on alkujaan Atlantiksen kasvatti, mutta pelannut lähes kaikki junnuvuotensa HJK:n joukkueissa yhtä PK-35 BSM -kautta lukuun ottamatta. Kaudet 2017–2019 vierähtivät puolestaan HJK:n A-junioreiden edustusjoukkueen mukana ennen viimekautista stinttiä Hopsissa. Tehoja syntyi myös Nelosessa varsin kiitettävästi, sillä Häbä ehti iskeä kahdeksaan peliin seitsemän maalia ja osui hieman rikkonaiseksi jääneellä kaudellaan keskimäärin joka 44. peliminuutti.

Alustavia siirtotunnusteluja tehtiin jo viime heinäkuussa erään malmilaisen ravitsemusliikkeen jonossa, kun Atletico vietti kesäpäiviään ja Hänninen osui samaan kuppilaan. Treeniosallistumista odoteltiin kuitenkin marraskuulle, jossa parit ensimmäiset harjoitukset riittivät vakuuttamaan valmennusjohdon siitä, että 194-senttinen kolossi on ehdottomasti kiinnitettävä joukkueeseen.

Päävalmentaja Timo Kinnunen kommentoi hankintaa seuraavasti:

– Häbä liittyi mukaan jo marraskuun ylimenokauden treeneihin ja vakuutti meidät hyvillä otteillaan ja rennolla esiintymisellään. Lähes kaksimetrinen hyökkääjä omaa yllättävän terävän liikkeen ja osaa käyttää fysiikkaansa hyvin edukseen. Näillä ominaisuuksilla Häbä tuo uuden ulottuvuuden Atleticon ajoittain hieman yksipuoliseen hyökkäyspelaamiseen. Uskomme, että Malmin hämyisissä kabineteissa aikoinaan hiottu sopimus tulee vielä tuottamaan iloa maalien ja yleisesti vaarallisen meiningin muodossa.

Myös Hänninen odottaa innokkaasti uusia haasteita:

– Hyppään Atleticon remmiin oikein hyvillä fiiliksillä. Jo jonkin aikaa sivusta joukkuetta seuranneena ollut kiva huomata, että hyvä fiilis, joka joukkueesta ulospäin näkyy, on myös läsnä joukkueen sisällä. Odotan mielenkiintoista kautta, sarjamuutos tuo oman kivan lisänsä, loppukaudeksi päästään pelaamaan paljon hyviä pelejä ja taistelemaan kärkisijoista. Henkilökohtaisesti tavoitteena olisi päästä pelaamaan pitkästä aikaa ehjä, hyvä kausi. Ja tottakai suurella mielenkiinnolla odotan myös Ticon kentän ulkopuolisia tapahtumia, joita olen päässyt jo vähän sivusta seuraamaankin.

Atletico toivottaa Häbän lämpimästi tervetulleeksi malmilaisleiriin!