Atletico palaa tuttuun komentoon – Kinnunen ja Säynätkari jakavat valmennusvastuun kaudella 2021!

Eddie Finchin siirryttyä VJS:ään, käynnistyi samalla myös spekulaatio uudesta Tico-valmentajasta. Kauaa ei tarvinnut elää kuitenkaan epävarmuudessa, sillä Atletico tiedotti tänä aamuna tehneensä ensi kautta koskevat päävalmentajasopimukset hyvinkin tutun kaksikon kanssa: ”koillisen keltainen höyryveturi” puksuttaa nimittäin jatkossa Timo Kinnusen (s. 1988) ja Antti Säynätkarin (s. 1988) yhteiskomennossa!

Ruotsalaistyyppistä jaettua vastuuta sovelletaan näin ensikertaa Atleticon historiassa, mutta valmennuskaksikko on puolestaan malmilaisfutiksen ystäville enemmän kuin tuttu. Kinnunen (oik. ylempi) käynnisti nimittäin pelaajauransa Atleticossa kaudella 2009 ja on toiminut myös joukkueen kapteenina vuodesta 2011. Timo on lisäksi liidannut keltapaitoja päävalmentaja ominaisuudessa kausilla 2012-2013 ja 2015-2016. Hän oli siis myös Finchin edeltäjä ennen tämän nelivuotista valtakautta.

Säynätkari (oik. alempi) puolestaan pelasi ensimmäisen Tico-pelinsä kaudella 2010 ja on vastannut jo useamman vuoden ajan joukkueen tilastoista ja analytiikasta. ”Sintti” toimi myös kausilla 2018-2019 joukkueen apuvalmentaja ennen tälle kaudelle osunutta työkomennusta Bostoniin, Yhdysvaltoihin. Sieltä käsin hän on kuulunut kuitenkin Atleticon eSports-joukkueen kantaviin voimiin.

Päätös oli Atleticon johtoportaasta tavoitetun Janne Vottosen mukaan helppo ja luonnollinen:

– Olen tuntenut molemmat herrat nyt yli 10 vuotta ja kokenut ehkä ne hienoimmat Atletico-hetket yhdessä sekä tietysti päässyt todistamaan molempien parhaat avut niin kentällä kuin kentänlaidallakin. Siksi tuntui loogiselta tarjota päävalmentajapestiä jommallekummalle. Ja mitä pidemmälle keskusteluja käytiin heidän kanssa yhdessä ja erikseen, sitä selvemmin fiilis kirkastui, että vastuu voitaisiin kenties jakaa ja siten tuoda vähän uudenlaisia toimintamalleja tekemiseen. Uskon ja luotan täysin, että tällä kaksikolla saadaan nostettua Tico taas lähemmäksi kärkipäätä, minne se kuuluukin. Työtä on toki tehtävänä, mutta sitä Timo ja Sintti eivät ole pelänneet aiemminkaan.

Timo Kinnuselle paluu tuntuu niin ikään luonnolliselta:

– Tämä on jo kolmas kerta, kun on hypättävä puikkoihin. Ensimmäisellä kerralla taisin olla 22-vuotias, oltiin vasta noustu Kolmoseen ja säilyttiin viimeisellä kierroksella. Nyt kymmenen vuoden jälkeen tilanne on aika toinen. Jalka ei enää nouse kentällä samalla tavalla, mutta toivottavasti vuosien myötä on karttunut muuta annettavaa.

Tällä kertaa ei tarvitse myöskään kantaa koko vastuuta yksin, vaan onneksi Sintti palaa mukaan komennukseltaan. Lisäksi valmennustiimiä pyritään vielä laajentamaan muutamalla spesialistilla. Pyrkimyksenä olisi rakentaa keskusteleva ilmapiiri, jonka kautta yhteinen, voittava sävel löytyy.

Viimeiset kaudet eivät ole menneet suunnitelmien mukaan ja nyt on meidän tehtävä kääntää kurssi. En todellakaan ole ottanut tätä tehtävää missään jäähdyttelymielessä, vaan kaikki tullaan laittamaan peliin kentän laidalla (ja kentällä, jos Sintti päästää minut irti). Oma tavoitteeni on, että ensi kaudella Atletico taistelee lohkon kärjessä. Se vaatii joukkueelta paljon ja meidän pitää olla se taho, jotka vaatimuksen esittävät.

Parivaljakon toinen osapuoli, Antti Säynätkari on hyvin vahvasti samoilla linjoilla:

– Mennyt kausi jäi välistä Bostonissa vietetyn työkomennuksen vuoksi. Himo palata fudiksen pariin on kasvanut Jenkeissä päivä päivältä. Duunit kuitenkin jatkuvat kotimaassakin, joten alusta alkaen oli itselle selvää ettei aikani tule riittämään Atleticon päävalmentajana yksin toimimiseen. Ja saappaathan ovat muutenkin suuret. Sen vuoksi olen todella iloinen, että löysimme tällaisen jaetun vastuun mallin valmennuksen hoitamiseen. Uskon sen palvelevan sekä meitä taustahenkilöitä että ennen kaikkea joukkuetta itseään.

Minun on vaikea arvioida missä viime kaudella mentiin vikaan, koska olin virallisten otteluraporttien, Twitter-seurannan ja Atleticon esports-joukkueen harjoituksissa kuultujen silminnäkijäraporttien varassa. Yksikään Atleetti ei varmasti ole tyytyväinen sarjasijoitukseen. Ensi kautta ajatellen tämä pettymys täytyy kääntää kiukun kautta voitontahdoksi. Haluan ensi kaudella tuoda joukkueen toimintaan entistä enemmän dialogia valmennuksen ja pelaajiston välille. Pelaajana tiedän, että kentällä näkee erilaisen pelin kuin kentän laidalta. Sama koskee harjoituksia.

Vaikkemme Timon kanssa tietenkään ole samaa mieltä jokaisesta yksityiskohdasta, olemme aina pystyneet keskustelemaan jalkapallosta avoimesti. Näen sen selkeänä vahvuutena. Mielestäni täydennämme toistemme vahvuusalueita erinomaisesti, ja vastuunjako kauden aikana tulee täten olemaan hyvin luontevaa. Fudisfilosofian osalta edustamme Timon kanssa samaa fundamentalistista koulukuntaa: pelin peruselementit pidetään yksinkertaisina ja ne hakataan koko joukkueelle takaraivoon. Atletico ei elä taktisista nyansseista tai muusta fudisnörtteilystä. Joukkue on aina ollut vahvimmillaan, kun kentällä on näkynyt eheää koko joukkueen peliä molempiin suuntiin ja tinkimätöntä työntekoa joukkueen eteen. Tätä Atletico-henkeä lähdetään vaalimaan heti alusta alkaen.

Kuten Timo kommenteissaan totesi, valmennustiimiä täydennetään loppuvuoden aikana vielä erikseen. Tästä tiedotetaan myöhemmin lisää.

Atletico käynnistää siis valmistautumisensa kauteen 2021 uuden valmennustiimin johdolla jo tulevan viikon torstaina, 5.11. Joukkue höntsäilee marras-joulukuun ajan kerta viikossa -tahdilla Pallomyllyn lämmössä klo 19:30-21:00. Tarkemmat aikataulut löydät Tapahtumat-osiosta.

Uusia, Atleticon toiminnasta kiinnostuneita pelimiehiä pyydetään olemaan yhteyksissä tuoreeseen valmennuskaksikkoon.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Timo Kinnunen, päävalmentaja
+358 44 287 9951

Antti Säynätkari, päävalmentaja
+358 40 768 9218

Janne Vottonen, joukkueenjohtaja
+358 40 822 6006
janne.vottonen@gmail.com