Kolmonen: Atletico Malmi – Ponnistajat 0-0

Maalit

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Ville Ruuska 90+1′ Henri Mattsson
Akseli Hietala
Niko Eriksson
Eeli Lehto
Janne-Matti Kinnunen 82′ Mikko Kouri
Mikko Vesterinen
Jaakko Peltonen 86′ Kalle Jyrkinen
Patrick Purola 64′ Kustaa Käki
Timo Kinnunen (C) 52′ Janne Hampaala
Aleksis Ulander

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Kolmosen lohkojaon “koronafuusio” sarjakauden kynnyksellä ei onneksi vaikuttanut Koillisen paikallispeleihin, joista ensimmäisenä ohjelmassa oli Malmin Derby Ponnistajia vastaan. Viime kaudella normiin tuli poikkeama ja Atleettien kilpeen kolhu, kun ensimmäistä kertaa malmilaisjoukkueiden välinen sarjapeli ei päättynytkään tasapeliin vaan Ponnistajien selvään 3-0-voittoon.

Pelipäivän Tico-kokoonpanosta löytyi viime vuosina (onneksi) harvinainen elementti eli kahden Ketosen mentävä aukko. Kun samanaikaisesti myös toppariosastolla oli väljää, täytyi valmennuksen ottaa kovat keinot käyttöön. Lopputulemana yhtenä 16 keltapaidasta lapulle listattiin Mikko Kouri, joka sekä hyökkäyksen että puolustuksen keskisektorit osaavana tekijänä pitkästä aikaa ehti siviilikiireiltään mukaan. Koopan todistettu “tulipallopelote” oli epäilemättä sekin omiaan malmilaisten henkiseen sodankäyntiin.

Ottelun ensimmäinen tilanteentapainen lankesi Ponnistajille 7. minuutilla, kun mustapaitojen laitapakki Olli Runsas ohjasi Antton Koskisen vasemmalta matalana antaman kulmapotkun etualueelta maalin sivuverkkoon. Muuten avauspuoliaika oli todella tapahtumaköyhää eestaas sahaamista, joka Ponnistajien alun pienen otteen jälkeen alkoi tasoittua entisestään.

Tauon alle saatiin sentään tunnetta ja mähinää peliin. Tico-kapteeni Timo Kinnunen riisti laidalla pallon Runsakselta kerta kaikkiaan upealla liukutaklauksella, mutta kaikkien yllätykseksi ottelun erotuomarin pilli soi saman tien ja käsi meni taskulle. Keltainen kortti Timolle “rikkeestä” ehti hädin tuskin nousta ilmaan, kun taklauksesta hermostunut Runsas tuuppasi Timon rinnasta selälleen. Torikokouksen hälvennyttyä myös Runsakselle nousi tilanteesta varoitus. Timon liuku tuli kyllä jyrkästi takaviistosta, mutta suoraan palloon, joten kortti varsinkin jälkipeliin suhteutettuna tuntui todella ylimitoitetulta.

Heti seuraavasta tilanteesta Ticon boksissa Ponnistajien leiri vaati rangaistuspotkua, kun Runsas levisi kaksinkamppailun jälkeen kentän pintaan. Erotuomari osoittikin ensin 11 metriin, mutta pyörsi nopeasti päätöksensä ja peliä jatkettiin Ticon maalipotkulla. Juuri sopivia elementtejä kiihkeään paikallisvääntöön, hyvä! Tauolle joukkueet siirtyivät tilanteessa 0-0.

Toisen puoliajan alkuun Tico sai ensimmäisen kunnon tilanteensa, kun hyökkäyksen ajokoirana esiintynyt Aleksis Ulander pääsi vetopaikkaan vasemmalta ja sijoitti kohti oikeaa alakulmaa. Maalivahti Eetu Lumppio venytti kätensä tielle, ohjaten pallon kulmapotkuksi, josta Atleetit eivät saaneet aikaiseksi kuin rikkeen.

55. minuutilla Ponnistajien keskialueen vapari muuttui Tico-veskari Kaapo Sinervon loistavan nyrkkeilun alustamana nopeaksi vastahyökkäykseksi. Tuulennopea Eeli Lehto lähti tuomaan palloa vauhdilla, ja yleensä siinä vaiheessa vastustaja kuin vastustaja on aivan kusessa. Niin nytkin, joten kaikkien ticolaisten suosikki-Ponnistaja Matias Tikka joutui ottamaan Eeliltä vauhdit pois liukumalla takaa päin jaloille. Varoitus ja Atleettien penkiltä asianmukaiset aplodit molemmille osapuolille. Jaakko Peltonen pääsi Timon kaveriksi puhtaista liukutaklauksista varoitettujen kerhoon tunnin pintaan, joten keltaiset kortitkin olivat jälleen tasan.

Lauri Haahdin taidokas puskujatko Tikan keskialueen nostoon ei tuottanut Kaapolle vaikeuksia pallon vangitsemisessa, eikä Ticokaan saanut toisessa päässä Lumppiota varpailleen, kun Kustaa Käki laukoi riiston ja hyvän neljän miehen syöttökuvion päätteeksi oikealta suoraan veskarin syliin.

Kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa Koopa päästetiin irti, ja jo minuuttia myöhemmin alkoi tapahtua. Pallollisena usein liiankin kiireetön Lumppio taisi yllättyä kohti höyryävästä mörököllistä siinä määrin, että pamautti purkunsa suoraan päin Koopaa. Pallo kimposi taakse päin maalin suuntaan, mutta kuitenkin selvästi yli. Yhtään vähemmän näkyvää sisääntuloa kukaan tuskin Koopalta odottikaan!

Loppuhetkien viimeisen tilanteen loi Ponnistajat, kun vaihtomies Joel Tuovisen matala laukaus kohti etutolppaa laittoi Kaapon vielä liikkumaan, mutta lopulta pallo oli tukevasti hanskojen syleilyssä.

Ottelu päättyi ensimmäistä kertaa viiden sarjakohtaamisen puitteissa maalittomaan, mikä tasaväkiseen punnertamiseen sekä maalipaikkojen määrään ja laatuun peilaten oli kyllä täsmälleen oikea tulos. Mukavan 150-henkisen yleisön edessä pelattu derby ei muutenkaan pelinä noussut suurten hegemoniamatsien joukkoon, mutta vertailukohtiahan tarvitaan aina.

Seuraavaksi Tico haastaa lohkon kenties suurimman ennakkosuosikin, FC Futuran Porvoossa perjantaina 07.08. Ottelu Keskusurheilukentällä alkaa klo 18:30.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Akseli Hietala: Jälleen faijafiguurina jakamassa kovuutta Ponnistajien fyysiselle hyökkäysosastolle.
Ville Ruuska: Urakoi loukkaantuneenakin käytännössä täyden iltapuhteen.
Kaapo Sinervo: Perusvarmalla tekemisellä kolmas nolla viiteen peliin.