Kolmonen: PKKU/2 – Atletico Malmi 3-3 (1-0)

Maalit

1-0 Milo Jung rp. 16′
2-0 Milo Jung 51′
2-1 Jesse Ketonen (Aleksis Ulander) 71′
2-2 Jesse Ketonen (Aleksis Ulander) 75′
3-2 Miikka Leinonen 82′
3-3 Aleksis Ulander 90+1′

Tilastot

PKKU2 - Atletico Malmi, Kolmonen, Suomifutis

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Ville Ruuska
Akseli Hietala
Antti Johansson 81’ Saku Kuittinen
Eeli Lehto 64’ Niko Eriksson
Kustaa Käki (c)
Janne Hampaala 46’ Mikko Vesterinen
Jonne Ketonen   76’ Jaakko Peltonen
Mika Tenkanen 70’ Patrick Purola
Aleksis Ulander
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Timo Kinnunen

Raportti

Edellisviikonloppuinen Valtti-peli päätti Atleticon orastavan tappioputken ja toi henkisestikin erittäin tärkeät pisteet malmilaisryhmälle. Siitä kummunnutta hyvää fiilistä koitettiin kanavoida myös illan kamppailuun, kun Atletico matkasi jo toistamiseen parin viikon sisällä Tuusulan urheilupuistoon. Tällä kertaa vastassa oli PKKU/2 ja kenttänä toimi urheilupuiston ykkösnurmi.

Joukkueiden edeltävät kilpailulliset kohtaamiset olivat vuodelta 2016, jolloin Atletico kylvetti PKKU/2:ta (ent. PKKU/Allianssi) kolmeen otteeseen maalierolla 14-1, mutta vastaavasti talven treenipeli juuri ennen koronaa päättyi keskiuusimaalaisten eduksi 0-4. Vaikka Atletico lähtikin otteluun vahvalla kokoonpanolla, odotettavissa oli siis haastava iltapuhde.

Ottelun ensimmäinen vartti mentiin vauhdikkaasti päästä päähän eikä kumpikaan saanut oikein pelistä otetta. PKKU loi muutaman puolittaisen paikan erikoistilanteista, mutta Tico selvitti kulma- ja vapaapotkut kuitenkin kunnialla. Toisessa päässä tuhojaan teki puolestaan Ketos-kaksikko, joka rakenteli ensimmäisen todellisen maalipaikan ottelun 10. minuutilla: Jonne lähetti veljensä vauhtiin vasemmalta laidalta, tämä ajoi sisään ja laukoi boksin rajoilta kohti oikeaa takakulmaa. PKKU-veskari venyi kuitenkin vedon tielle ja myös jatkopallo purettiin.

Avausmaali meni lopulta kotijoukkueen nimiin, kun keskiuusimaalaisille tuomittiin ehkä hiukan halvaltakin haiskahtanut rankkari. Sivurajaheitto oikealta löysi oman miehen boksista ja Kustaa Käki tuli tilanteeseen takaapäin sen verran vauhdilla, että PKKU-hyökkääjä horjahti eteenpäin ja kaatui vatsalleen. Pallo pilkulle ja sitä laukomaan Milo Jung. Tämä ei jättänyt juuri mahdollisuuksia entiselle joukkuetoverilleen, Kaapo Sinervolle, joka syöksyi vetäjästä katsoen oikealle ja jäi katsomaan, kun pallo upposi vasempaan alakulmaan. PKKU siirtyi näin maalin johtoon.

Tico reagoi tappioasemaan parhaalla mahdollisella tavalla sisuuntuen ja omaa hyökkäyspeliään skarpaten. Tasoitus olikin todella lähellä kahteen otteeseen jo seuraavissa hyökkäyksissä. Ensin Aleksis Ulander antoi hyvin ajoitetun pystypallon linjan selustaan Mika Tenkaselle, joka pääsi myös laukomaan, mutta pallo otti pienen osuman pakin jalkaan ja suuntautui ohi takatolpan. Julmapotkua seurannut keskityspallo tavoitti puolestaan vapaana vitosen viivalla olleen Jesse Ketosen pään, joka puski pelivälineen kuitenkin hienokseltaan ohi.

Lisää oli kuitenkin tulossa, kun noin puolen tunnin kohdalla oli varmasti milleistä kiinni, ettei Jesse Ketonen olisi purjehtinut yksin läpi. Lippumies pelasti kuitenkin kotijoukkueen Ticon vastahyökkäykseltä. Paria minuuttia myöhemmin myös Kustaa Käki oli lähellä osua, kun keskialueen vapaapotku päätyi parin oman miehen kautta kimpoillen hyökkäyspään boksiin ja Kusti sai suunnattua myös puskunsa riman alle. PKKU-veskari oli kuitenkin tilanteessa hyvin mukana ja torjui viimeistely-yrityksen kulmaksi.

Neljän loistotontin lisäksi malmilaisten hyökkäyspäässä nähtiin muutenkin pirteää tekemistä. Pallo liikkui näyttävästi laidalta toiselle ja kombinaatioita syntyi pienemmissäkin tiloissa. Lisäksi koko hyökkäysnelikko, Ketonen-Ketonen-Ulander-Tenkanen vaikutti olevan hyvällä pelipäällä. Siten olikin pienoinen ihme, ettei hyvää peliä palkittu kaivatulla tasoituksella vaan puoliajalle mentiin lopulta kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Toinen jakso käynnistyi puolestaan PKKU:n hallinnassa ja varsinkin väkkäräjalkainen Milo Jung aiheutti harmaita hiuksia Tico-puolustukselle. Mies pääsi ensin 48. minuutilla kääntymään ja hakemaan jalkansa vapaaksi vasemmassa laidassa, eikä oikeaa tolppaa kohti suuntautunut laukauskaan ollut hassumpi. Kaapo Sinervo venyi kuitenkin pallon tielle. Sama mies oli uudelleen asialla kolmea minuuttia myöhemmin, tällä kertaa oikealla laidalla. Diagonaalisyöttö hyökkääjälle, tiputus puolustuslinjan eteen ja veto 16-alueen ulkopuolelta vasempaan nurkkaan, josta pallo otti tolppakimmokkeen ja suuntautui oikean tolpan juureen. Sinervo oli jälleen erinomaisesti mukana, mutta ei millään ylettänyt laukauksen tielle.

Toinen maali lamautti selvästi myös ensimmäisellä jaksolla etsikkoaikaansa eläneen malmilaisryhmän ja kotijoukkue sai siitä puolestaan lisävirtaa. PKKU:lla oli parikin hyvää tonttia tappaa peli tunnin molemmin puolin, mutta vain heikko viimeistely maalin edustalla ja toisaalta Sinervon hyvät torjunnat pitivät Atleticon mukana pelissä.

Ja kun PKKU ei käyttänyt tilaisuuksiaan hyväksi, nousi Atletico vielä peliin mukaan hieman puskistakin tulleilla osumilla ottelun 71. ja 75. minuutilla. Molemmat maaleista noudattelivat melko samanlaista kaavaa: Aleksis Ulander sai pallon hyökkäyskolmanneksen keskustassa ja löysi linjasta pallon mentävän aukon, jonka taakse Jesse Ketonen pinkoi. Ensimmäinen viimeistely lähti kuin tykinsuusta ja vaikka pallo suuntautui melkoisen kohti PKKU-veskaria, ei tämä saanut käsiään väliin. Jälkimmäinen oli puolestaan tarkka sijoitus vasempaan alanurkkaan. Näin Tico nousi yhtäkkiä peliin mukaan ja tasoitti lukemat 2-2:en.

PKKU lisäsi kuitenkin johtoaan pelin 82. minuutilla, kun Atletico-puolustuksen hetkellinen sekaannus avasi Miikka Leinoselle maalipaikan. Pystysyöttö keskiympyrästä tavoitti paitsioansaa uhmanneen Leinosen, tämä eteni boksiin ja sijoitti pallon vastaan tulleen Kaapo Sinervon alitse vieden PKKU:n jälleen johtoon.

Tico kuitenkin taisteli ja haki tasoitusta vielä viimeminuuteille saakka. 86. minuutilla Saku Kuittinen oli lähellä onnistua, kun sivurajaheitto löysi miehen aivan päätyrajan tuntumasta ja tämä onnistui jo ohittamaankin PKKU-veskarin, mutta viimeistely-yritys suuntautui maaliviivan suuntaisesti ohi takatolpan. Mm. Patrick Purola odotti takaviistossa vielä syöttöä tyhjä maali edessään.

Paria minuuttia myöhemmin Kustaa Käki kaadettiin puolestaan boksissa, mutta tuomarin pilli pysyi malmilaisprotestoinnista huolimatta vaiti. Eikä samainen mies ollut yhtään onnekkaampi seuraavassakaan hyökkäyksessä, kun Niko Erikssonin ristipallo löysi linjan taakse rankkarialueen vasempaan laitaan juosseen Jesse Ketosen ja tämän tiputus takaviistosta Kustin. Laukaus kohosi kuitenkin roimasti yli.

Taistelu palkittiin lopulta ottelun ensimmäisellä lisäaikaminuutilla. Mikko Vesterinen ampui sivuvaparin n. 18 metristä ja PKKU-kassari torjui sen vain vaivoin vasemmasta alanurkasta. Aleksis Ulander oli ensimmäisenä ripareilla ja nosti pallon sisään käynnistäen riehakkaat juhlat Atletico-leirissä.

Eikä malmilaisten voittomaalikaan ollut kaukana, sillä Patrick Purola pääsi vielä kahteen otteeseen linkoamaan pitkiä sivurajaheittojansa hyökkäyspään boksiin ja luotua sitä kautta hyvää mähinää lähietäisyyksille. PKKU kuitenkin kesti ja tuomari päätti ottelun lopulta 95. minuutilla tasaisiin 3-3-lukemiin.

Tasuri synnytti varmasti molemmissa leireissä pientä harmitusta, olihan Atletico pelannut ensimmäisellä jaksolla kenties kauden parasta futistaan ja toisaalta PKKU päästänyt vierailijan kahteen otteeseen tasoihin. Toisaalta maalipaikat olivat jotakuinkin tasan, samoin laukaukset ja myös kenttätapahtumat noudattelivat samaa kaavaa. Siten molempien oli kai hyvä tyytyä tasuriin.

Ottelut jatkuvat jälleen viikon kuluttua, kun Atletico kohtaa kotikentällään, Pukinmäessä nastolalaisen Nopsan. Kick-off perjantai-illassa klo 19:00.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Aleksis Ulander: Mukana kaikissa kolmessa osumassa. Vahva peli kymppipaikalla.
Jesse Ketonen: Kaksi maalia ja useita hyviä keskityspalloja.
Niko Eriksson: Toi kaivattua taistelutahtoa vaihdosta sisään tullessaan. Rajuja liukutaklauksia ja suoranaista pallotonta dominointia omalla laidallaan.