Kolmonen: Atletico Malmi – Valtti 2-0 (2-0)

Maalit

1-0 Jesse Ketonen (Timo Kinnunen) 4′
2-0 Akseli Hietala 21′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Ville Ruuska
Akseli Hietala
Joonas Prami
Eeli Lehto 66′ Niko Eriksson
Jonne Ketonen 79′ Saku Kuittinen
Kustaa Käki
Janne Hampaala
Patrick Purola 77′ Mikko Vesterinen
Timo Kinnunen (C) 58′ Amir Ahmad
Jesse Ketonen 84′ Samu Rantanen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Tico on edellisen kerran käynnistänyt sarjakautensa kahdella tappiolla 2015, ja nyt kun yksinkertaisen sarjajärjestelmän myötä ottelumäärä on tänä vuonna miltei neljänneksen normaalia pienempi, oli kilpakumppaneille annettu nollakerhosta käsin jo aivan riittävästi karkumatkaa tässä vaiheessa.

Hampaattoman Tuusulan reissun jälkeen kurssin kääntämiseen tarjoutui tilaisuus kotona Pukinmäessä Valttia isännöiden. Päivän kokoonpano jäi poissaolojen myötä kahdella jalkaparilla vajaaksi, mutta sitäkin riemukkaampaa oli nähdä Jonne Ketosen nimi pitkästä aikaa lapulla, ensi kertaa sitten viime syyskuussa tulleen polvivamman. Jonne pääsi saman tien tekemään paluunsa avauksessa tutulla paikallaan keskikentän vasemmalla laidalla.

Pelikellossa oli hädin tuskin vitonen täynnä, kun sateessa startanneen ottelun saattoi jo todeta saaneen mainion alun Atleettien näkökulmasta. Jonnen aikainen haasto ja laukaus päätyivät vielä moukarihäkkiin, mutta seuraavalla minuutilla pallo oli jo oikeassa verkossa Valtin maalivahdin selustassa. Rajaheiton perään pallo kimpoili ees taas, päätyen lopulta Tico-kapteeni Timo Kinnusen jalkaan boksin oikealla puolella. Timon lapikkaasta lähti pehmeä mutta tarkka syöttö takatolpalle, josta Jesse Ketonen napautti pallon helposti tyhjään maaliin: 1-0.

Valtin nopea tasoitus ei ollut kaukana, kun hyökkääjäkolossi Emmanuel Igboeri otti korkean pallon erinomaisella kosketuksella alas jalkaansa huippupaikassa maalin edessä. Joonas Prami ehti kuitenkin ajoissa häiritsemään sen verran, että Igboerin laukaus kohosi juuri sopivan turvallisesti maalin yli.

Jokunen tilanteenpoikanen vilahti kummassakin päädyssä ennen kuin Tico sai ottelun ensimmäisen kulmapotkun parinkympin pelin jälkeen. Kustaa Käen oikealta nakkaama kulmuri jäi kimpoilemaan boksiin, ja lopuksi viimeinen kimmoke suuntasi takaisin kohti maalia. Aksu Hietala oli tilanteessa vitosen edustalla terävimpänä ja pyörähti taidokkaasti jatkamaan pallolle lisää vauhtia. Komea “salibandyrannari” nilkalla jätti veskarin kurottamaan voimattomana, kun Select kohosi pirullisella roikulla yläriman alle ja perille maalin takanurkkaan.

Keskikentän telaketju Leego Hampaala pääsi puolen tunnin korvilla sutaisemaan vasurillaan poikkisyöttöön, mutta osuma ja hipsuksi ja pallo lirui ohi maalin. Valtti sai pallon kertaalleen maaliinkin asti, kuitenkin vasta kun Kaapo Sinervo oli ensin liimannut korkean pallon hanskoihinsa ja Igboeri kävi reilusti myöhässä lanaamassa veskarin levyksi. Lajin vaarallisin johtoasema piti näin muuttumattomana taukoon saakka.

Toinen puoliaika eteni tapahtumaköyhänä nuhjaamisena tunnin paremmalle puolelle, mainittavimpana vain keskialueen rikkeistä tulleet varoitukset puolin ja toisin. Jessen päivän toinen osuma ei jäänyt kauas, kun kiituri pääsi vetopaikkaan oikealta Ville Ruuskan tuikkauksen turvin, ja pallo sujahti vain niukasti takatolpasta leveäksi.

Valtin parhaat paikat toisella jaksolla jäivät vaihdosta fyysistä pelotetta kärkeen tuomaan tulleen Jani Siivosen kahden puskun varaan, joista kummassakin oli korkeutta enemmän kuin maalikehikossa. Siivonen pääsi vielä ottelun loppuminuuteilla tilastoihinkin liu’uttuaan todella reilusti myöhässä takaviistosta Aksua jaloille, kun pallo oli jo kaukana tilanteesta. Varoitus nousi tuomarin taskusta välittömästi ja melko oranssinhohtoisena. Kolmen minuutin ikkunassa keltainen kortti kävi esillä vielä kaksi kertaa lisää, joten tsetitkin kirjattiin tasaisen pelin hengessä joukkueiden välille 3-3.

Tico selviytyi tasaisesta ottelusta sateessakin kuivin jaloin (heh), vaikka ote pelistä löystyikin selvästi avauspuolikkaan jälkeen. Kauden ja koko vuoden ensimmäinen voitto – ja ensimmäinen ylipäätään sitten viime vuoden syyskuun! – maistui kyllä kertakaikkisen hyvältä, nollapelin myötä vielä hieman makeammalta. Kohennus keltaisten yleisilmeessä viikon takaiseen taaperrukseen verrattuna oli huomattava, ja sietää olla sitä myös jatkossa. Seuraava ottelu koittaa tulevana perjantaina 10.07. jälleen Tuusulassa klo 19:30 alkaen, tällä kertaa PKKU/2:ta vastaan.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Joonas Prami: Siirtolohkareena Valtin hyökkääjien kengissä, viihdyttävän aktiivista puolustuspelaamista.
Kaapo Sinervo: Tärkeä nollapeli ja ehkä koko ottelun tyylikkäimpänä suorituksena ilmava tiikerinloikka-nyrkkeily.
Jonne Ketonen: Lupauksia herättävä paluu tositoimiin!