Uusi lohkojako julkaistu – Luvassa 17 peliä ja yksinkertainen sarja

Maanantaisessa artikkelissa spekuloitiin tulevan sarjakauden aloitusajankohtaa ja mahdollista formaattia, ja nämä saivat nopeamman vahvistuksen kuin odotimmekaan. Kuten Janne Vottonen artikkelissa ennusti, kausi käynnistyy kesäkuun puolivälin nurkilla ja kolmen lohkon sijaan Helsingin / Uudenmaan Kolmonen pelataan tänä vuonna kahdessa lohkossa ja 18 joukkueen kesken yksinkertaisena sarjana. Tämä tarkoittaa, että Kolmosen ystäville on pelejä tarjolla miltei viikottain kesäkuun puolivälistä aina lokakuun toiselle viikolle saakka. Kesätaukoa ei siis pidetä.

Uusi lohkojako julkistettiin eilen Palloliiton sivuilla ja osallistuvat joukkueet saivat pyynnön lähteä sopimaan otteluajankohtia. Tarkempi otteluohjelma vahvistuu siis vasta kesäkuun alussa, mutta nyt on jo tiedossa, että Atletico pelaa tulevana suvena seuraavanlaisessa lohkossa:

Luvassa on kahdeksan kotiottelua ja seitsemän vieraspeliä (pvm viestii aikaväliä, jonne ottelu tulisi asetella):

13.-17.06. Atletico Malmi – FC Kuusysi
24.-28.06. TuPS – Atletico Malmi
01.-05.07. Atletico Malmi – Valtti
08.-12.07. PKKU/2 – Atletico Malmi
15.-19.07. Atletico Malmi – Nopsa
22.-26.07. RiPS – Atletico Malmi
29.07.-02.08. Atletico Malmi – Ponnistajat
05.-09.08. FC Futura – Atletico Malmi
12.-16.08. Atletico Malmi – FC Kontu
19.-23.08. TiPS – Atletico Malmi
26.-30.08. Atletico Malmi – VJS
02.-06.09. SAPA/3 – Atletico Malmi
09.-13.09. Atletico Malmi – KoiPS
16.-20.09. PuiU – Atletico Malmi
23.-27.09. Atletico Malmi – JäPS/47
30.09.-04.10. NJS/2 – Atletico Malmi
09.10. Atletico Malmi – JoKi

Uusimaa tutuksi

Uusi lohkoarpa otettiin Atleticon johtoportaassa vastaan ristiriitaisin fiiliksin. Suurimmat muutokset uudessa kakkoslohkossa liittyivät luonnollisesti joukkue- ja ottelumääriin sekä reissupeleihin.

– Aikaisempi lohkohan piti sisällään otteluita ainoastaan Helsingin rajojen sisäpuolella ja pisin pelimatka taisi olla Laajasaloon. Nyt helsinkiläisjoukkueita on meidän lisäksi vaan neljä ja valtaosa porukoista sijaitsee joko itäisellä tai keskisellä Uudellamaalla. Onneksi vierasreissut esimerkiksi Lahteen kuitenkin vältetään täysin ja luvassa on vaan viisi keskipitkää reissupeliä Riihimäelle, Porvooseen, Tuusulaan ja Nurmijärvelle. Ja onhan se tavallaan aika mielenkiintoistakin kohdata 11 joukkueen sijaan 17 eri porukkaa. Ei pääse ainakaan tylsistymään, toteaa Janne Vottonen.

Uudet lohkoasettelut mylläsivät myös lohkoasetelmia, mikä tarkoitti, että aiemmat kakkos- ja kolmoslohko tavallaan yhdistettiin ja useampi helsinkiläisjoukkue siirrettiin ykköslohkoon tasoittamaan Helsinki-Uusimaa-jakoa. Tämä tiesi osaltaan myös lisähaasteita, sillä esimerkiksi koko kolmoslohkon nousutaistoon povattu kolmikko: VJS, Futura ja TiPS siirtyivät Atleticon seuraksi. Lohkossa on myös kolme sarjanousijaa, kun PKKU/2, NJS/2 ja SAPA/3 pelaavat ensimmäistä kauttaan Kolmosessa.

– Kova lohko kaikin puolin. VJS, Futura, TiPS ja jo lohkossamme ollut Kontu ovat kaikki erinomaisia ryhmiä ja eiköhän Ponnistajat ja TuPSkin mieli sinne ylempään keskikastiin. Lisäksi Valtti pelasi hienoa preseasonia ennen kuin korona katkaisi kauteenvalmistautumisen, joten ihan tosissaan saa tehdä kyllä hommia, jos aikoo taistella kärjen sijoituksista, jatkaa Vottonen.

Ponnistajien lisäksi lohkosta löytyy tottakai myös Puistolan Urheilijat, joten koillishelsinkiläiset futiksen ystävät saavat tänäkin vuonna nauttia kiimaisista derbykohtaamisista kolmen ottelun verran. Atletico pelaa kotiottelunsa tuttuun tyyliin Pukimäessä syksyn viimeisiä otteluita lukuun ottamatta, jolloin ottelut olisi tarkoitus asetella Mosan Wembleylle, Tapanilaan.

Ensisijaisena kotipeliajankohtana jatkaa lauantai ja klo 15:00, mutta koronan luomat kenttähaasteet ja Pukinmäessä pelattavat Kakkosen pelit siirtänevät osan Tico-otteluista myös arkipäiville. Tarkemmista otteluajankohdista kerrotaan tällä sivustolla heti niiden vahvistuttua.