Atletico palaa huomenna treenikentille – Kausi käyntiin kesäkuussa?

Koko maailmaa riepotteleva koronapandemia katkaisi katkaisi kaksi kuukautta sitten niin Atleticon kuin monen muunkin joukkueen preseasonin eri puolilla Suomea. Hallituksen linjaukset sulkivat urheilupaikat ja laittoivat normaalin harrastustoiminnan tauolle ensin maaliskuun loppuun ja sitten toukokuulle pidentyen. Pitkältä tuntuneet viikot ovat nyt kuitenkin tulossa päätökseensä ja rajoituksia aletaan pikkuhiljaa purkaa, mikä mahdollistaa myös treeni- ja pelitoiminnan uudelleenkäynnistämisen.

Taustalla on Valtioneuvoston 4.5. antama ohjeistus, jonka myötä myös Palloliitto linjasi uudet teesinsä pienryhmäharjoitteluun. Liikuntapaikat voidaan jälleen avata ja joukkueet palata lähemmäksi normaaliarkea ensin 10 hengen pienryhmärajoituksia toukokuun loppuun noudattaen ja viimein kesäkuun alussa normaaliarkeen myöhemmin määriteltävin erikoisjärjestelyin palaten.

Atletico piti koko kaksikuukautisen taukoa ohjatusta toiminnasta ja kunnioitti näin viranomaismääräyksiä. Polte kentälle on kuitenkin sen verran kova, että joukkue päätti käynnistää harjoitustoiminnan heti 12.5. tiistaina Mosan Wembleyllä. Tarkoituksena on palauttaa pallotatsi ja valmistautua fyysisesti jossain lähitulevaisuudessa siintävään kauden avaukseen.

– Tavoitteena on vetää lyhyt ja terävä brittiläinen pre-season auringonpaisteessa tai sateessa sen sijaan, että valmistautuisimme jälleen kolme kuukautta keskellä lumisinta talvea. Yritämme varmistaa, että olemme riittävän hyvässä kunnossa voittaaksemme ensimmäisen pelimme sekä muistuttaa siitä, miten Atletico tekee maaleja ja pitää oman päänsä puhtaana. Palataan perusjuttuihin siis, kommentoi päävalmentaja Eddie Finch.

Mosan Wembley näytti maanantaina vielä tyhjältä, mutta normiarkeen palattaneen taas illalla.

Palloliitto ei ole paljastanut vielä suunnitelmiaan kauden käynnistämiseksi, mutta kokoontumisrajoitteiden ja riittävän valmistautumisajan takaamiseksi kausi alkanee kesäkuun puolivälin nurkilla.

– Palloliiton sivuilta löytyy tällä hetkellä kaksi vaihtoehtoista skenaariota, joista toisessa kausi starttaisi 13.6. viikonloppuna ja Kolmonen pelattaisiin Helsingin / Uudenmaan alueella kahdessa isommassa, noin 18 joukkueen lohkossa yksinkertaisena sarjana. Toinen skenaario taas pitäisi lohkot samoina ja joukkueet pelaisivat 12 jengin kesken yksinkertaisen sarjan heinäkuun lopusta alkaen. Rajoitukset ja kansallisten pääsarjojen ratkaisut huomioiden, pidän ykkösskenaariota todennäköisimpänä ja sen pohjalta starttaamme myös valmistautumisemme, spekuloi joukkueenjohtaja Janne Vottonen.

Atletico hioo kuntoaan toukokuun ajan kahdesti viikossa turvavälit ja viralliset linjaukset huomioiden. Kesäkuussa olisi haaveissa paluu normaalimpaan harjoitusarkeen ja intensiivinen pyrähdys ennen todennäköisesti jomminkummin puolin kesäkuuta starttaavaa sarjakautta. Malmilaiset pelaavat myös 1-2 harjoitusottelua riippuen aikatauluista. Tarkemmat ajankohdat ja vastustajat selviävät kuitenkin vasta sarjaohjelman vahvistuttua.