Kolmonen: Atletico Malmi – HooGee 4-0 (2-0)

Maalit

1-0 Miro-Aleksi Tissari (Janne-Matti Kinnunen) 14′
2-0 Jesse Ketonen (Timo Kinnunen) 41′
3-0 Miro-Aleksi Tissari 54′
4-0 Janne-Matti Kinnunen (Kalle Jyrkinen) 76′

Tilastot

Avaus

Erkka Niini (MV)
Henri Mattsson
Akseli Hietala
Niko Eriksson
Ville Ruuska
Kalle Jyrkinen
Janne-Matti Kinnunen
Kustaa Käki 70′ Janne Hampaala
Miro-Aleksi Tissari 82′ Kaapo Sinervo
Jesse Ketonen 66′ Eeli Lehto
Timo Kinnunen (C) 70′ Saku Kuittinen

Muut vaihtopelaajat

Joonas Prami
Mika Tenkanen

Raportti

Jokasyksyiset jäähyväiset luonnonnurmille osuivat sopivasti viimeiseen kotipeliin Pukinmäessä ennen loppukauden tekonurmirepäisyä. Sateisen päivän peliin vieraaksi saapui Helsingin länsirajan takaa lohkojumbo HooGee.

Otteluruuhkasta, pelikielloista, loukkaantumisista ja muista normaaleista alasarjapelaajien käytettävyyteen vaikuttavista syistä johtuen rotaatio pyöri isoilla kierroksilla; avausyksitoistikossa tiistailta lauantaille jatkoi lopulta vain kolme samaa pelaajaa.

HooGeen pelaajaresurssit olivat vieläkin heikommilla kantimilla, sillä espoolaiset saivat kasaan tasan kentällisen pelaajia, ja vaihtopenkkiä miehitti ottelun alkaessa vain yksi taustahenkilö, joka myöhemmin pelin aikana sai yhdestä mattimyöhäsestä itselleen kaverin.

Juuri ottelun alla kentän yli pyyhkäissyt sadepilvi teki jo valmiiksi syksyisen pehmeästä kentästä erittäin liukkaan, ja pelaajat luistelivatkin rähmälleen ehtimiseen vähänkin suunnanmuutosta tai enemmän pitoa vaativissa tilanteissa.

Avauskympin aikana Tico ei saanut muutamasta kulmapotkustaan vaaraa aikaiseksi, ja HooGeen ensimmäinen laukaus Davy Wassellin jalasta suuntautui sekin ohi maalin. Avausmaali ei kuitenkaan antanut odottaa itseään varttia pidempään. Kusti Käen ruokkimana vasemmalta vauhtiin päässyt Jesse Ketonen siirsi pallon boksiin mukana nousseelle Janne-Matti Kinnuselle, joka suti eteenpäin maalinedustalle kohti Ben Tissaria. Maalivahti Mathias Selin yritti peittää, mutta lakosi tieltä nopeasti Benin haltuunoton jatkuessa nätillä iniestamaisella croqueta-veivillä. Lopuksi Ben tuikkasi pallon maaliviivalta sisään juuri ennen puolustajan pelastusliukua.

Kustin huima volley 16-kaarelta suoraan purkupallon viuhui matalana vasemman tolpan ohi ennen vartin suvantovaihetta, joka sisälsi lähinnä pelaajien pyllähtelyä ympäri kenttää ja maltillista sahausta rankkarialueiden välillä.

Puolen tunnin täytyttyä Ticolla oli jälleen pari mainiota maalipaikkaa. Ensin Janne pääsi etenemään Kalle Jyrkisen loistavan pystysyötön turvin boksiin ja chippasi pallon vasurillaan hankalasta kulmasta todella kauniisti yli vastaan liukuneen Selinin. Jengaa oli kuitenkin aavistus liikaa ja pallo kiersi takaa hieman leveäksi maalista.

Seuraavan tontin tarjoili Jesselle kapteeni Timo Kinnunen, joka rakettimaista lähtönopeuttaan hyödyntäen ehti juuri ja juuri taittaa keskityksen matkaan ilmojen teille oikealta päätyrajalta. Jesse pamautti suoraan eteensä laskeutuneeseen palloon ykkösellä takatolpalta, mutta laukaus kohosi korkeana läheltä yli maalin.

Jesse kuittasi tuhnuilunsa viitisen minuuttia myöhemmin kokonaisuutena todella hienolla maalilla. Hena Mattssonin avaussyöttö laidalta keskustaan tuli kovaa ja matalana Timolle, joka jatkoi sen täydellisellä ensikosketuksellaan vasemmalle pystyyn suoraan Jesselle. Ajo boksia kohti ja todella ikävä pysäytysharhautus olivat yksin prässäämään joutuneelle puolustajalle liikaa – pito petti ratkaisevalla jalansijalla ja kaveri liukui avuttomana pois Jessen väylältä. Viime silauksena pallo varmalla sijoituksella puolikorkeana maalin takanurkkaan. 2-0 jäi samalla myös taukotilanteeksi.

Yksi tilanteenpoikanen kumpaankin päätyyn riitti lämmittelyksi ennen toisen puoliajan ensimmäistä osumaa. Oivalla pelipäällä ollut Timo jakeli jälleen palloa, joka HooGee-puolustuksen suosiollisella avustuksella päätyi Benille 16-alueen rajalle keskisektorilta piirun oikealle. Tarkka kuti vasemmalla jalalla lähetti pallon vastustamattomasti etuyläkulmaan ohi Selinin hanskojen, ja vaihtopenkin toiveet pelin tappamisesta alkoivat toteutua.

Kolme osumaa ei ollut juuri enempää kohti maalia suuntautuneita yrityksiä vaatinutkaan. 3-0-maalin jälkeen tarkkuus paikoista alkoi hieman kärsiä, joskaan pelin intensiteettikään ei ollut enää zeniitissään. Benin taidokas, lopulta leveäksi lipsunut ohjaus luukulta Timon kovaan keskitykseen tasan tunnin kohdalla olisi maaliin osuessaan ollut vieläkin komeampaa katsottavaa.

Vaihtoruletin käynnistymisen ja Ville Ruuskan oikean laidan dominoinnin keskellä syntyi vielä yksi maali, kun Kallen vasurilla oikealta antama kulmapotku kaarsi takatolpalle, jonne Janne syöksyi rinta rinnan puolustajan kanssa ja sai kaatuessaankin survottua päänsä väliin – pallo verkkoon jo neljännen kerran, Jannelle ensimmäinen sarjamaali Tico-paidassa ja tuuletukset maassa selällään maaten. Sattumoisin kaudella 2015 Janne oli SibboV:n riveissä rokottanut Ticoa kertaalleen, niin ikään puskulla erikoistilanteesta.

Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa vieraiden Karl Franck pokkasi ottelun ainoan varoituksen kaadettuaan Eeli Lehdon vauhdissa juuri boksin ulkopuolella. Rikkeestä seuranneen vaparin vetäisi muurin yli Hena, Selin torjui pallon eteensä eikä kirjaimellisesti ehtinyt liikahtaa sijoiltaan suuntaan tai toiseen vaan blokkasi hienosti Leego Hampaalan riparilaukauksenkin lähietäisyydeltä.

Saku Kuittisen laukaus Selinin torjunnan kautta yli maalin jäi viimeiseksi kunnon tilanteeksi, ja erotuomari piippasi kaiken kaikkiaan ilman viivytyksiä rullanneen pelin poikki ilman sen kummempia lisäaikoja. Loppulukemat Ticolle 4-0.

Lähtökohdat huomioiden perinteisesti haastavaksi ennakoidusta ottelusta tuli lopulta odotettua huomattavasti helpompi – ja ennen kaikkea rauhallisempi, sillä rikkeitäkin kirjattiin 90 minuutin aikana yhteensä vain kahdeksan. Tukeva voittomarginaali, nolla omissa sekä muiden ylimääräisten takaiskujen puuttuminen jättivät kaikin puolin positiivisen jälkimaun. Syyskuun alun kolmen pelin härkäviikko päättyi pistesaldolla 7/9, eli lohkon nelossijan jahtaaminen jatkuu kahden pisteen takamatkalta oman ottelunsa voittaneen Ponnistajien perässä.

HooGeen ahdinkoa putoamispeikon syleilyssä tappio ei ainakaan helpottanut, mutta lopulliset ratkaisut joukkueen seuraavan kauden sarjatasosta jäivät silti odottamaan vielä ensi viikolle.

Ticon seuraava vastus on lohkon kakkostilaa pitävä TiPS ensi perjantaina 20.09. Ottelu Tikkurilan urheilupuiston tekonurmella alkaa klo 19:30.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Miro-Aleksi Tissari: 2+0 – neljä ottelua, kuusi maalia. Piilotteli partansa takana koko kevätkauden?
Janne-Matti Kinnunen: 1+1, näkyvästi parrasvaloissa niin hyökkäyssuuntaan kuin keskikentän pallorohmunakin.
Timo Kinnunen: Yhden miehen jakelukeskus oli elementissään kohdepelaajana.