Atletico Cup onnistui jälleen!

Odotukset olivat edellisvuoden jäljiltä korkealla, mutta viikonloppuna pelattu Atletico Cup jätti jälkeensä toistamiseen kaikin puolin onnistuneen vaikutelman!

Vilinää ja vilskettä riitti Tapulissa aamukymmenestä iltakuuteen, kun liikuntapuisto täyttyi innokkaista harrastepelaajista ja muista jalkapallon ystävistä pelien rullatessa yhteensä kahdeksalla keino- ja luonnonnurmelle sijoitetulla minikentällä.

Harrastesarja: loppusijoitukset ja taulukot | otteluohjelma ja tulokset

Harrastesarjan mestarit 2019: PK-35/Salotie

10 joukkueen kaksilohkoisen harrastesarjan loppuottelussa kohtasivat jo samassa alkulohkossa otelleet PK-35/Salotie ja Hammers. Joukkueiden keskinäisen lohkopelin oli vienyt Hammers maalein 6-3, mutta finaalissa juhli lopulta 1-1-tasuriin päättyneen varsinaisen peliajan ja rangaistuspotkukilpailun jälkeen Salotie, kun Hammersin viimeinen veto pysähtyi pilkkuja varten Salotien maalille kentältä siirtyneen Patrick Purolan torjuntaan. Mestarijoukkueessa oli mukana yhteensä neljä Ticon pelaajaa – Patin lisäksi Miro Rissanen, Miro-Aleksi Tissari sekä Aku Vapaa. Viime vuonna Atletico All Starsin riveissä harrastesarjan voittoon yltäneistä Risestä ja Akusta sekä Joel Miehosta tuli näin tuplamestareita!

Viime kesän harrastesarjan muista tälläkin kertaa mukana olleista “Tico-joukkueista” ei lopulta ollut nimekkäistäkään kokoonpanoista huolimatta taistelemaan glooriasta, sillä sijoista 9-10 kamppailemaan eli jumbofinaaliin päätyivät viime vuoden toinen loppuottelija, Jani Putkosen Siltamäki Open sekä 2018 välieriin edennyt Johe Waseniuksen Malmin Mighty Dicks. “Jumbomestariksi” selviytyi Dicks 4-2-voitolla.

Höntsäsarja: loppusijoitukset ja taulukot | otteluohjelma ja tulokset

Höntsäsarjan mestarit 2019: Academic Work

Myös höntsäsarjan finalistit olivat osuneet turnauksessa vastatusten jo aamupäivän aikana alkulohkossa; Academic Work kirkasti viimekertaisen kakkostilansa mestaruudeksi kaatamalla Minä ja Jarin ensin alkulohkossa 5-2 ja uudestaan pokaalipelissä 5-4. AW oli lisäksi tämän vuoden turnauksen ainoa jokaisen ottelunsa voittanut joukkue.

Alun perin 32 joukkueelle mitoitetun turnauksen osallistujamäärä jäi viime vuoden tapaan noin neljänneksellä vajaaksi tavoitellusta, mutta sehän ei lopulta tahtia haitannut, sillä otteluohjelmat ja -kaaviot saatiin mallikkaasti räätälöityä kuntoon pienemmällekin määrälle. Vielä iltapäivän aikana jatkopelien puolella tuli kummassakin sarjassa yksi luovutus pelaajaresurssi- ja aikataulusyistä – turnauskaavion kannalta kuitenkin onneksi vasta viimeisissä sijoitusotteluissa, joten nopealla sumplimisella näistä ei varsinaisia ongelmia saatu aikaiseksi.

Atletico Cupin varainkeruu joukkueiden osallistumismaksuista tuotti MPS:n vähävaraisten rahastoon jälleen nelinumeroisen summan, joka tarkentuu vielä myöhemmin, mutta hyvän asian tukeminen oli läsnä myös pitkin päivää; MPS/T08-09:n pyörittämä kioski keräsi odotetun runsaasti kävijöitä, ja Ticon kummijoukkue kerryttikin välipala- ja virvokemyynnillään reippaasti arvokasta pääomaa omaan turnauskassaansa.

Päätavoitteen eli hyväntekeväisyyden oheen turnausjärjestelyt sujuivat pystytyksestä päivän pyöritykseen ja purkuun muutenkin mainiosti, sää suosi viime vuoden tapaan myöhäisemmästä ajankohdasta huolimatta ja turnaustoimisto sai vastaanottaa positiivista palautetta joukkueilta heti tuoreeltaankin. “Nähdään ensi vuonna!” pelaajien suusta oli kenties paras palkinto uurastukselle, eikä jättänyt enää senkään vertaa paineita kuin edellisellä kerralla 😉

Kuvamateriaalia turnauksesta on luvassa vielä lähiaikoina. Sitä odotellessa kertaalleen vielä onnea voittajille ja lämpimät kiitokset kaikille kortensa kekoon onnistuneen turnauksen eteen kantaneille!