Kolmonen: KoiPS – Atletico Malmi 1-2 (0-1)

Maalit

0-1 Jesse Ketonen (Mika Tenkanen) 24′
0-2 Joni Sikkilä (Janne Hampaala) 72′
1-2 Simo Miettinen 90+5′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Ville Ruuska
Akseli Hietala
Joonas Prami
Eeli Lehto 82′ Henri Mattsson
Jonne Ketonen
Jaakko Peltonen 70′ Janne-Matti Kinnunen
Janne Hampaala (C) 77′ Saku Kuittinen
Mika Tenkanen 64′ Joni Sikkilä
Jesse Ketonen
Roni Tran 52′ Timo Kinnunen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Kevätkauden viimeisenä koitoksena koitti otteluista tietyllä tapaa se odotetuin – Ketosten (ja Tenkasen) paluu Havukoskelle eli Atleticon ja KoiPSin ensimmäinen kohtaaminen edustustasolla. Lukuisten yhteisten tekijöiden pohjalta ottelua oli varmasti varrottu innolla myös Vantaalla. Sopivaa jännitystä toi lisäksi Ticon vaivainen kolmen pisteen etumatka sarjataulukossa isäntiinsä nähden.

Ensimmäisen vartin sisään kotiyleisö Haviksen lehtereillä sai jo puristaa sinivalkoisia penkkejä, kun illan kolmesta seuratuimmasta Tico-pelaajasta Jesse Ketonen oli luonut kolme tilannetta oikealta käsin KoiPSin maalille. Kaksi näistä poiki kulmapotkun, joista jälkimmäinen päätyi jo maalin ulkosivuverkkoon Joonas Pramin jalasta.

KoiPSin ensimmäinen hätyyttely tuli vasemmalta sisäänpäin kiertävän keskityksen sujahdettua hieman turhankin liki Kaapo Sinervon maalin takatolppaa. Ketosista myös Jonne oli ymmärrettävän nälkäisellä pelipäällä ja kiskoi hyökkäyspäässä jalkaa taakse ahkerasti. Ensimmäinen veto kimposi tielle heittäytyneen pakin jalasta roikkuna yläriman alle, mutta maalivahti Severi Vartti venyi tipaten pallon yli maalin. Jonnen toinenkin laukaus tuotti kulmapotkun Vartin torjunnasta.

Lopulta väistämätön toteutui, kun ottelun maalihanat avasi katsomon varaukseton suosikki Jesse. KoiPSin hyökkäyspään rajaheitto kääntyi nopeasti riiston ja parin syötön turvin Ticon vastahyökkäykseksi. Lopuksi Jesse käytti palloa Mika Tenkasella, ampaisi pystyyn ja palautuksen saatuaan uitti oikealta maanuoliaisen maalin takakulmaan ohi Vartin.

KoiPS sai avausjaksolla vielä pari kulmapotkua, jotka Ticon massa hoiteli kunnialla, ja Arttu Erkamon pehmeä laukauskin juuri tauon alla oli Kaapolle helppo poimittava. Taukojohto Atleeteille täten 1-0.

Avausmaalin nappisyötöllään alustanut Tenksu pääsi itsekin kokeilemaan maalintekoa hetikohta toisen jakson avauspotkun jälkeen; varsin hyvä laukaus suuntautui kohti Varttia, joka pysäytti pallon erikoisella yhden käden läpsyllä ennen koppia.

Jesse oli hyvällä juoksupäällä ja karkasi tunnin kohdalla keskikentältä läpi Tenksun riiston ja kapteeni Leego Hampaalan syötön turvin. Pakki putosi kyydistä jo ensi askeleilla, mutta ilmeisesti aikaa oli liikaa, sillä Jessen yritys kilpistyi boksissa päin Varttia.

Lisätontteja Ticon ja henkilökohtaisen maalisaldonsa kasvattamiseen Jesse sai kymppiä myöhemminkin; ensin laatikosta vasemmalta sijoitus hieman ohi takatolpan, ja tuokiota myöhemmin Eeli Lehdon keskitys oikealta avasi kiiturille uuden vetopaikan, josta pallo levisi kuitenkin maalinmitalla ohi.

Samaisen 72. minuutin puitteissa Tico ehti vielä tuplata johtonsa. Leego siirsi boksin rajan takana pallon viereensä Joni Sikkilälle, joka pamautti laukauksensa voimalla yläriman kautta keskeltä verkkoon.

Illan kulmapotkut nimiinsä 7-5 vienyt KoiPS voitti ykköset kahdesta kulmurista, joista ensimmäiseen pääsi sinipaita ohjamaan puskua eteenpäin vielä tolpan tuntumasta – Ticon onneksi ohi maalin. Kulmapotkujen väliin mahtui vielä Jessen viimeinen läpiajo ja veto päin Vartin torjuntaa.

Lisäajalla Joni haeskeli kontolleen toista osumaa pakottamalla tykillään Vartin venyttämään kunnolla käsiä tielle, ennen kuin KoiPS lopulta sai hakemansa kavennuksen aikaiseksi ottelun viimeisellä potkulla; hyökkäys vasemmalta ja syöttö maalin eteen vapaaksi jääneelle Simo Miettiselle, joka laittoi keltaisen sukan kautta pallon läheltä verkkoon. Heti keskusaloituksen jälkeen tuomari vislasi pelin pakettiin.

Ticon kevät päättyi mukavasti voittoon – ja alkukauden kompurointien jälkeen kaiken kaikkiaan seitsemän ottelun tappiottomaan putkeen. Lukemat Havukoskella jäivät kauden ensimmäistä puolikasta varjostaneiden maalinteko-ongelmien hengessä paikkoihin suhteutettuna niukoiksi, mutta huolestuttavampaahan olisi toki, jos tilanteita ei syntyisi ensinkään.

Ansaittua kesätaukoa viettämään siirtyvän Ticon pelit jatkuvat sarjataulukon sijalta 5/12 käsin jälleen 30. heinäkuuta syyskauden avauksella Atlantis FC/Akatemian vieraana Pukinmäessä; ottelu alkaa klo 19:15.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Jesse Ketonen: Mahdoton pideltävä entiselle joukkueelleen, avausmaali sekä tontteja “hyvän kevään” verran.
Akseli Hietala: Faija piti Koivukylän pojat herran nuhteessa fyysisesti ja sanallisesti.
Joni Sikkilä: Pirteä sisääntulo ja komea voittomaali.