Atletico Cup lähenee – Ilmoittautumisaikaa jäljellä reilut kaksi viikkoa

31.8.2019 pelattavaan Atletico Cuppiin on tasan kuukausi. Jopa 32 harrastejoukkuetta pienen kentän peleihin kokoava ja elokuun viimeisenä lauantaina yhden päivän aikana pelattava hyväntekeväisyysturnaus on herättänyt nyt jo mukavasti kiinnostusta, mutta paikkoja löytyy vielä myös mattimyöhäisille.

Ilmoittautumisaikaa on 17.8. lauantaihin saakka, jonka jälkeen lopullinen joukkuemäärä lyödään lukkoon ja lohkot sekä otteluohjelma julkaistaan.

Paikkoja tarjolla vain rajallinen määrä

Ilmoittautuminen käy tällä hetkellä kuumana, ja varsinkin viime viikonlopun Simo Syrjävaara -cupin luoma innostus sekä viime hetken markkinointitoimet ovat tuoneet uusia ilmoittautumisia miltei joukkue per päivä -tahdilla.

Harrastesarjassa on tällä hetkellä 9 ilmoittautunutta joukkuetta ja sinne mahtuu vielä useampikin kiinnostunut ryhmä – höntsäsarjassa taas jäljellä on vain kolme paikkaa tämänhetkisen joukkuemäärän ollessa 13.

Ilmoittautumistilanne 31.7.2019:

Sen sijaan kolmanneksi tasosarjaksi kaavailtu ”Naisten sarja” joudutaan perumaan vähäisen kiinnostuksen vuoksi

– Saimme viime turnauksen pohjalta ylitsevuotavan positiivista palautetta, mutta yksi suurimmista tunnistetuista puutteista oli naisille suunnatun, oman sarjan puuttuminen. Kun naisten sarja lopulta lanseerattiin, huomasimme ikäväksemme, ettei kiinnostus ollut kuitenkaan riittävää ja ilmoittautumismäärät jäivät todella mataliksi. Niinpä otimme asian vielä uudelleenkäsittelyyn ja päätimme lopulta palauttaa turnauksen kahteen tasosarjaan, joiden varaan myös viime vuoden turnaus rakentui, kommentoi turnaustiimiin kuuluva Janne Vottonen.

Se ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö naisjoukkueet olisi tervetulleita – päinvastoin:

– Toivotamme naisjoukkueet erittäin lämpimästi tervetulleiksi yleisten sarjojen puolelle. Esimerkiksi höntsäsarjasta löytyy nyt jo useampikin naispainotteinen ryhmä, jotka tulevat osallistumaan turnaukseen sekajoukkueina. Niin firma- kuin kaveriporukkapuolellakin, intoilee Vottonen.

Turnausohjelma odottaa vielä julkaisuaan

Turnaus pelataan kokonaisuudessaan Tapulin Urheilupuistossa, jossa turnausta palvelee juuri valmistunut, uusi tekonurmi sekä harvinaista herkkua harrasteporukoille tarjoileva luonnonnurmi. Pelit jakautuvat kullekin kentälle tasaisesti ja jokainen joukkue tasosarjaan katsomatta pääsee nauttimaan sekä tekonurmi- että nurmipeleistä.

Ottelumäärää mietittäessä on nyt jo tiedossa, että kukin joukkue tulee pelaamaan päivän aikana noin 4-6 ottelua. Tarkka määrä riippuu puhtaasti ilmoittautuneiden määrästä, joka määrää viime kädessä pelitavan ja lohkojaot. Tähän saadaan lopullinen vastaus ilmoittautumisen päätyttyä heti 17.8. jälkeisinä päivinä.

Puolet turnausilmoittautumisista saaduista tuotoista tullaan lahjoittamaan jälleen hyväntekeväisyyteen; Malmin Palloseuran hallinnoimaan, vähävaraisten lasten ja nuorten jalkapalloharrastusta tukevaan rahastoon. Janne Vottonen kannustaakin vielä viimeisiä joukkueita ilmoittautumaan mukaan tasoon tai futistaustaan katsomatta:

– Ilmoittautumistilanne näyttää tällä hetkellä todella hyvältä ja pelkästään jo näillä osanottajamäärillä saadaan kerättyä hieno hyväntekeväisyyspotti ja rakennettua erinomaisen hyvä turnausohjelma. Muutama lisäjengi ei kuitenkaan olisi pahitteeksi, joten suosittelen ilman muuta lisäämään nimen listoille asap, mikäli hyväntekeväisyys ja vuoden hyväntuulisin futisturnaus kiinnostaa, kommentoi Vottonen.

Osanottajajako on syntynyt Vottosen mukaan melko luonnollisesti:

– Harrastepuolelle on ohjeistuksenkin mukaisesti ilmoittautunut paljon porukoita, joiden pelaajisto koostuu aktiivisesti harrastesarjoja tai alasarjoja kahlaavasta pelaajistosta. Höntsäsarjassa taas on työ- ja kaveriporukoita, joissa saattaa olla joku aktiivipelaajakin joukossa, mutta isolla osalla edeltävistä futispeleistä saattaa olla joko hetki tai niitä ei ole ollenkaan. Eikä sitä todellakaan edellytetä mukavasta turnauspäivästä ja futisriemusta nauttiakseen.

Lisätietoa turnauksesta löydät sen omilta sivuilta osoitteesta atleticocup.torneopal.fi. Saitilta löytyy sääntöjen ja tarkemman turnauskuvauksen lisäksi myös mm. reaaliajassa päivittyvä ilmoittautumistilanne + lomake ilmoittautumista varten.