Kolmonen: LePa – Atletico Malmi 0-0

Maalit

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Ville Ruuska
Joonas Prami
Niko Eriksson
Eeli Lehto 55′ Janne Hampaala
Jonne Ketonen 65′ Saku Kuittinen
Kustaa Käki
Janne-Matti Kinnunen
Kalle Jyrkinen 81′ Joni Sikkilä
Paul Fahy
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Timo Kinnunen
Henri Mattsson

Raportti

Sarjakauden hiipiessä vaivihkaa jo toiselle neljännekselleen vuorossa oli helatorstain myötä harvinaisempaa herkkua, sillä alkuiltapäivän kick-offeista ei arkipyhien ulkopuolella pääsekään juuri nauttimaan. Samalla vastassa oli tyystin uusi tuttavuus, nousijatulokas Leppävaaran Pallo, joka isännöi Atleetteja Lepuskin urheilupuiston “takamuovilla” eli kakkostekonurmella.

Sarja-avauksessaan CLE:n kaatanut LePa oli sittemmin suistunut neljän ottelun tappioputkeen, joten Ticon aikeet oman forminsa kohentamisesta ja valkopaitojen ahdingon syventämisestä olivat toiveikkaan korkealla.

Iltapäivän ensimmäisen maalipaikan kuittasi silti kotijoukkue, kun Kaapo Sinervo sai heti ottelun neljännellä peliminuutilla torjua matalan pallon etutolpalta. Avauskympin aikana Tico käänsi vielä tilaston edukseen; Paul Fahyn yritys jäi kuitenkin pehmeänä maalivahti Janne Ahoniemen ulottuville ja Ville Ruuskan poikkeuksellinen takaylänurkkaa tavoitellut veto boksin ulkopuolelta viuhui aavistuksen leveäksi.

21. minuutilla luotu hyökkäys kuvasti mainiosti jonkinasteista takalukkoa Ticon maalinteossa. Jesse Ketonen liikkui kärjestä vastaan pudottaen pallon nätisti Paulille ja ampaisi pystyyn palautuksen toivossa. Paulin syöttö napsuikin linjan läpi suoraan jalkaan ja Jesse oli jo nokikkain Ahoniemen kanssa boksissa, mutta viimeistely mainiosta paikasta kilpistyi maalivahdin jalkatorjuntaan.

Myös Jonne Ketonen ja Joonas Prami pääsivät avausjakson loppupuolella vuoroin kokeilemaan maalintekoa – tulos säilyi edelleen samana, kun Jonnen vapari 18 metristä painui ylärimaa hipaisten maalin yli, eikä Joonaksen vahva pusku kulmapotkuunkaan pysynyt kehikon sisällä.

LePan toinenkin Tico-maalia kohti suuntautunut laukaus ottelussa tuli neljännellä minuutilla toisen puoliajan käynnistyttyä; Mohamed Dorain kaukovedosta loppui puhti kesken matkan ja pallo löysi tiensä valmiina odottaneen Kaapon syliin. Saman minuutin puitteissa toisessa päässä Rudi kävi ottelussa lähimpänä maalia pamautettuaan irtopallon puolikorkeana takatolppaan, kun Paulia oli ensin rikottu boksin tuntumassa; tolppalaukauksen jälkeen erotuomari vihelsi vielä rikkeestä Ticolle hyödyn mukaisen vaparin, jonka Jonne painoi kovaa hieman takaa ohi maalin.

Tuokio ennen tunnin täyttymistä Mahmoud Mohamed oli vähällä yllättää muutaman askeleen ulkona maaliltaan roikkuneen Kaapon korkealla kaaripallolla 40 metristä. Pallo laskeutui onneksi riittävän paljon yläriman turvallisemmalta puolelta ja kiireellä verkkoon asti pakittanut Kaapokin sai rauhassa rimpuilla itsensä vapaaksi.

Ehtoon tapahtumiin mahtui myös yksi todella kuumottava haaveri, kun Saku Kuittinen pyyhkäisi pomppivaan ilmapalloon polvellaan – osuen epäonnekkaasti sivusta tullutta Totti Ojaa suoraan päähän. Oja tipahti välittömästi tajuttomana kentän pintaan ja Ticon penkiltä ensihoidon ammattilainen Hena Mattsson hälytettiin nopeasti sisään arvioimaan tilannetta. Onneksi jo viiden minuutin kuluttua tärskystä Oja oli jälleen tajuissaan ja pääsi avustettuna omin jaloin siirtymään pois kentältä. Pelin jatkuttua erotuomari palkitsi Sakkea vaarallisesta pelistä keltaisella kortilla.

Kunnon maalipaikat olivat toisella puoliajalla(kin) vähissä, vaikka Tico pääsi hallitsemaan palloa tasaisen varmasti myös LePan puolikkaalla. Saken “passiivinen” takaraivopusku Jessen keskitykseen oikealta suuntautui kyllä kohti maalia – ja Ahoniemeä, jolla ei ollut vaikeuksia poimia palloa talteen. Ojan loukkaantumisen ja huoltotoimenpiteiden myötä ottelun lisäaika venyi lähes kymmeneen minuuttiin. Kellon tikittäessä jo reilusti yhdeksänkympin päälle Paul pääsi vielä kerran vetäisemään, mutta Ahoniemi ei ollut pienestä pompotuksestakaan huolimatta yllätettävissä. Viime hetkien lupaava paine katkesi ajan loppumiseen ja Leppävaarassa jäätiin tyystin maaleitta.

Parin edellisen pelin tapaan Ticon viimeistely jätti taas roimasti toivomisen varaa, vaikka hyviä paikkoja pelin ratkomiseen oli aivan riittävästi. Tällä kertaa tehottomuus ei sentään kostautunut omassa päässä – joka pysyikin nyt ensi kertaa kuluvalla kaudella puhtaana – mutta alle yhden keskiarvo tehtyjen maalien osalta on tässä vaiheessa auttamatta liian vähän.

Atleettien ottelut jatkuvat todellisella paikallisherkkupalalla tulevana lauantaina 08.06., kun Pukinmäkeen saapuu radanvarresta kenties se rakkain vihollinen eli PuiU. Koillisen Derby potkaistaan käyntiin klo 15:00.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Joonas Prami: Ilmatilan ja pääpallojen kiistaton kuningas. Pois alta!
Janne Hampaala: Lupaavasti jo miltei puoliajan mittainen cameo, totutun väkevä kaksinkamppailuissa.
Ville Ruuska: Rutku vastasi vasemman laidan puolustuspuuhiensa ohella ottelun vaarallisimmasta maalipaikasta.