Kolmonen: Atletico Malmi – PuiU 2-0 (0-0)

Maalit

1-0 Timo Kinnunen 59’
2-0 Jonne Ketonen 89’

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Ville Ruuska 83’ Joni Sikkilä
Akseli Hietala
Timo Kinnunen (C) 65’ Henri Mattsson
Niko Eriksson
Janne Hampaala 85’ Saku Kuittinen
Kustaa Käki
Jonne Ketonen
Kalle Jyrkinen 70’ Mika Tenkanen
Paul Fahy 42’ Roni Tran
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Helteinen kesälauantai toivotti futisväen tervetulleeksi Pukinmäen nurmelle, kun Tico kohtasi yhdessä kauden odotetuimmista peleistään derbykilpurinsa, Puistolan Urheilijat. Molemmat joukkueet olivat aloittaneet kautensa vaisuhkosti, Tico yhdellä voitolla ja kahdella tasurilla, PuiU taas kaksi peliä voittaneena. Sarjasijoituksia katsellessa oli siis selvää, että lisäpisteille oli suurta tarvetta kummassakin leirissä.

Kokoonpanoa katsellessa huomio kiinnittyi useampiin poissaoloihin. Erkka Niini poti yhä takareisivammaa ja puolustuslinjasta puuttuivat myös Eeli Lehto ja samana aamuna perheenlisäystä saanut Joonas Prami (nettisivutiimi onnittelee!). Mikko Vesterisen LPS-pelissä saama nilkkavamma oli puolestaan vaatinut leikkaushoitoa ja hänen kautensa on sitä myöten taputeltu. Lisäksi keskikenttämiehistä sivussa olivat myös Jaakko Peltonen ja Janne-Matti Kinnunen, joten ilman päävalmentaja, Eddie Finchiä lauantaina operoinut valmennusjohto sai hieman soveltaa kokoonpanoa suunnitellessaan. Timo Kinnunen nähtiin pitkästä aikaa topparin tontilla, Janne Hampaala asteli ensimmäistä kertaa tällä kaudella avaukseen ja penkiltä löytyi mm. paluuta täyteen kuntoon tekevä Mika Tenkanen.

Ottelu alkoi sähäkästi ja reilusti yli satapäinen yleisö sai nautiskella vauhdikkaasta jalkapalloviihteestä. Tico aloitti aavistuksen terävämmin ja loi ensiminuuteilla jo pientä painetta puistolalaisboksiin mm. keskityksin ja satunnaisin kulmapotkuin.

Ensimmäistä todellista maalitonttia jouduttiin kuitenkin odottelemaan aina 10. minuutille saakka, kun Paul Fahy pääsi testaamaan Aleksi Honkasen torjuntakykyjä. Tilannetta edelsi Jonne Ketosen erinomainen keskitys, joka tavoitti brittipelurin linjassa. Tämä otti ensimmäisen kosketuksensa kohti maalia ja jätti PuiU-topparit seuraamaan vain katsellaan, kuinka mies oli yhtäkkiä nokikkain Honkosen kanssa. Veto suuntautui kuitenkin liiaksi päin ja Puipa pelastui takaiskulta.

Paria minuuttia myöhemmin oli myös PuiU siirtyä johtoon, kun flipperipallo Atleticon päässä päätyi Robin Leskiselle Ville Ruuskan hutipotkun saattelemana. Mies myös onnistui sijoittamaan pelivälineen ohi etukulmaa peittäneen Kaapo Sinervon, mutta Timo Kinnunen oli hereillä ja liukui uhrautuvasti pelivälineen väljemmille vesille maaliviivalta.

Tasainen pallottelu jatkui tämän jälkeen pitkään, mutta seuraavaa todellista maalipaikkaa saatiin odotella aina 34. minuutille saakka. Oman pään rajaheitosta käynnistynyt hyökkäys eteni jälleen vasenta laitaa, kun Jonne Ketonen nousi vahvasti ja lähetti velipoikansa, Jessen läpiajoon. Tämän viimeistely-yritys ei ollut sekään hassumpi, sillä mies havaitsi Honkosen olevan vastassa ja päätti yrittää nostoa veskarin yli. Pallo suuntautuikin kohti maalia, mutta pysähtyi malmilaisten harmiksi vasempaan tolppaan. Ja vain hetki aiemmasta, ohitettiin Honkonen jo toistamiseen, mutta Kustaa Käen sijoitus kohti tyhjää maalia otti osuman PuiU-pakista ja suuntautui metrin verran ohi.

Vaikka maalinteon haastavuus näytti tuottavan harmaita hiuksia jo neljättä ottelua putkeen, harmaimmat hiukset nähtiin tälläkin kertaa loukkaantumisrintamalla. PuiU sai kulmapotkun ottelun 38. minuutilla, mutta Tico selvitti vielä tämän. Paul Fahy lähti viemään palloa laitaa pitkin ylöspäin, mutta hänet kolattiin rajusti kumoon sivurajan tuntumassa. Pilli ei soinut, vaikka Fahy lakosi maahan ja jäi pitelemään polveaan. Heti alusta saakka oli selvää, ettei kyseessä ollut mikään pieni vamma, joten mies jouduttiinkin vaihtamaan pois kentiltä ilman toivoakaan ottelun jatkamisesta. Ensimmäisten tietojen mukaan kyseessä on polven ristisidevamma, eli myös Fahyn kausi on sitä myöten ohi…

Ticolla oli vielä ensimmäisen jakson lopulla pari erinomaista tonttia avausmaaliin. Ensin Jonne Ketonen laukoi noin 30 metristä joitakin kymmeniä senttejä ohi takatolpan ja vain hetkeä myöhemmin Janne Hampaalan tarkka syöttö lähetti keskeltä Jesse Ketosen läpiajoon. Sijoitus suuntautui kuitenkin tälläkin kertaa päin erinomaista peliä pelanneen Honkosta.

PuiU taas sai pari vaarallista kulmapotkua lisäajan rullatessa jo kolmatta minuuttiaan. Erään näistä jälkitilanteesta pallo otti osumaa Roni Traniin ja vierailijan fanit vaativat jo rankkaria käsivirheestä. Pilli pysyi kuitenkin vaiti ja tauolle lähdettiin tasaisissa 0-0-lukemissa.

Toinen puolisko starttasi malmilaisittain erinomaisesti, kun jo ensimmäinen hyökkäys oli tuoda tulosta. Aksu Hietalan korkea pystypallo ylitti koko puolustuslinjan ja laitapakin tontilta ylimmäksi mieheksi painellut Ville Ruuska sai pallon haltuunsa boksin kulmauksessa. Ajo viistosti kohti maalia ja sijoitusyritys, mutta Honkonen oli jälleen viimeistelyn tiellä ja torjui laukauksen.

Kaapo Sinervo joutui myös torjumaan kertaalleen kaukolaukauksen ennen kuin Tico viimein onnistui viimeistelyssään 59. minuutilla. Paria heikompaa kulmapotkua seurasi onnistuneempi versio. Janne Hampaala jatkoi Kustaa Käen kulmurin puolustajan pään kautta takatolpalle hiipineelle Timo Kinnuselle ja kapteeni näytti erinomaista esimerkkiä ohittamalla sekä Honkosen että maalia peittäneet puolustajat. Kaikkien epäonnisten viimeistely-yritysten jälkeen maali tuli todella tarpeeseen ja vapautti selvästi kotijoukkueen tunnelmaa.

Takaiskumaalista huolimatta Honkonen jatkoi kuitenkin erinomaisia otteita puistolalaismaalilla ja torjui upeasti Jonne Ketosen viimeistely-yrityksen 75. minuutilla. Kustaa Käki antoi matalan syötön kohti Puipa-linjaa, jossa Jonne Ketonen otti pelivälineen haltuunsa, pyörähti itsensä toppareiden selustaan ja laukoi kovaa – ikävä kyllä vaan jälleen päin Honkosta.

Hetkeä myöhemmin Honkosen torjunnat (ja malmilaisten viimeistelytarkkuus) alkoivat saada jo absurdeja piirteitä, kun Tico oli kolmella yhtä vastaan boksissa ja Kustaa Käellä oli erinomainen tilaisuus tappaa peli. Jälleen kerran Honkonen ehti kuitenkin sijoituksen tielle.

Ja kun maalinteko ei muuten onnistunut, tarvittiin loppuvaiheissa myös tuomariston apua. Jonne Ketonen keskitti vasemmalta kohti boksissa ollutta Roni Trania. Tämä tuuppasi sopivassa kohtaa häntä vastaan puolustanutta topparia, joka menetti hieman tasapainoaan ja pysäytti pallon kädellään, mitä luultavimmin täysin vahingossa. Tuomari ei epäröinyt hetkeäkään vaan vei pallon pilkulle! Jonne Ketonen asettui itse sitä ampumaan ja lähti hakemaan sijoitusta, mutta Aleksi Honkonen oli jälleen mies paikallaan ja torjui laukauksen. Jonne oli kuitenkin ensimmäisenä ripareilla ja pääsi korjaamaan virheensä laittamalla karat sisään. Tico johti jo ratkaisevan tuntuisesti lukemin 2-0, kun pelikello näytti 89. minuuttia.

PuiU sai lisäajalla aikaiseksi vielä pienoista painetta ja jakeli muutamia vaarallisia keskityspalloja, mutta erinomaisesti läpi päivän pelannut Tico-puolustus hoiti tehtävänsä kunnialla loppuun saakka eikä päästänyt PuiUa kaventamaan. Niinpä tuomari päätti ottelun 2-0-lukemiin ja lopulta melko ansaittuihin malmilaisjuhliin.

Aika näyttää varmasti PuiU-voiton todellisen merkityksen, mutta henkinen vaikutus oli nyt jo nähtävillä pelaajiston kävellessä koppiin. Alkukauden taaperrus ja viime pelien epäonniset tasurit olivat kaihertaneet ticolaisleirissä eikä maalinteko tuntunut olevan tälläkään kertaa niin yksinkertaista. Voittajasta ei kuitenkaan jäänyt lopulta epäselvyyttä. Kauttaaltaan tasapainoinen ja vahva esitys niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaankin jättivät hyvän fiiliksen ja vahvan uskon siitä, että maaleja ja pisteitä alkaa kyllä ropista vielä enemmänkin.

Voitto nosti malmilaiset jo kahdeksaan pisteeseen ja osaksi tasaista keskikastia. Seuraavan kerran pisteitä lähdetään metsästämään jo tulevana torstaina, kun joukkue matkaa Matinkylään HooGeen vieraaksi. Kick-off klo 20:15.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Timo Kinnunen: Kapteeni näytti jälleen esimerkkiä molemmissa päissä. Iski voittomaalin ja esiintyi vakuuttavasti myös topparina.
Janne Hampaala: Leegolle kauden avausminuutit avausyksitoistikossa. Valtava määrä duunia ja monista aiemmista peleistä keskialueelta puuttunutta taistelumentaliteettia.
Ville Ruuska: Totutun vahva peli myös Rudilta. Dominoi omaa laitaansa ja pisti kroppaa likoon.