Kolmonen: HooGee – Atletico Malmi 0-2 (0-2)

Maalit

0-1 Jonne Ketonen (Jaakko Peltonen) 13′
0-2 Roni Tran 41′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Ville Ruuska
Joonas Prami
Akseli Hietala
Eeli Lehto 8′ Henri Mattsson
Jonne Ketonen
Jaakko Peltonen 46′ Janne Hampaala
Kustaa Käki (C) 84′ Janne-Matti Kinnunen
Kalle Jyrkinen 70′ Mika Tenkanen
Jesse Ketonen
Roni Tran 64′ Saku Kuittinen

Muut vaihtopelaajat

Timo Kinnunen

Raportti

Hyvän tovin odoteltu paluu voittokantaan tapahtui viimein onnistuneesti paikallispelissä PuiUa vastaan, ja derbyvoittoa putkeksi venyttämään Atleetit suuntasivat Espoon puolelle Matinkylään parin kauden takaa tutun HooGeen vieraaksi. Haukilahtelaiset olivat jumittuneet lohkon hännänhuipuksi vain yhden tasapelipisteen turvin.

Jonne Ketosen ohi maalin kimmonnut laukaus vaparisiirron jälkeen jo avausminuutilla lupasi malmilaisittain hyvää pelin painopisteen osalta. Jobinpostia seurasi kuitenkin ottelun 8. minuutilla, kun Eeli Lehdon nivunen ei suostunut yhteistyöhön, ja nuorukainen teki kentällä tilaa ikinuorelle Hena Mattssonille.

Johtomaalia ei tarvinnut odottaa edes vartin täyttymiseen saakka. Jaakko Peltosen loistava puolenvaihto kaukaa oikealta löysi vasemmalta Jonnen, joka veivasi puolustajan tieltään varmuuden vuoksi kahdesti ennen kuin otti vielä viimeisellä siirrolla keskelle tilaa kanuunalleen ja pamautti rankkarialueen takaa upean laukauksen aivan Mathias Selinin vartioiman maalin takayläkulmaan.

HooGeen ensimmäinen maalipaikka syntyi puolen tunnin korvilla, kun Julius Virkama sai pallollisena aivan liikaa vapautta 20 metrissä ja lähetti kierteisen vedon matalana kohti maalia. Tico-veskari Kaapo Sinervo oli oivasti tilanteen tasalla ja laittoi kahden käden syöksytorjuntansa taakse vähän ilmaakin.

Lievää maalinälkää kurniva Jesse Ketonen pääsi kahdesti parrasvaloihin seuraavien minuuttien aikana – ensin osumalla Jonnen laukauksen tielle maalinedustalla, minkä jatkoksi tuokiota myöhemmin Jesse itse tempaisi kääntölaukauksensa hieman leveäksi alakulmasta.

Aina yhtä petollisen vapauttava 2-0-maali syntyi sopivasti juuri tauon alle. Kusti Käki sai vasemmalta antamansa kulmapotkun jälkeen pallon takaisin laitaan ja vippasi sisäkierteisen keskityksen luukulle. Puolustaja yritti purkaa ilmasta, mutta onnistui vain hipaisemaan pallosta vauhdit pois. Maalilla päivystänyt Roni Tran sai pelivälineen ulottuvilleen kuin tarjottimella ja lakaisi sen läheltä perille verkkoon.

Toisen jakson alkuun paikkoja johtoaseman kasvattamiseksi putoili tasaisesti. Jesse sijoitti Jonnen syötöstä päin hyvin peittämään liikkunutta Seliniä, ja Jonne piiskasi suoraan Kalle Jyrkisen kulmapotkutarjoilusta vetonsa muutaman pallonmitan riman yli. Jesselle lankesi pian oiva tontti kauden avausmaaliinsa, kun yllättävä kimmoke vapautti kiiturin boksiin nokikkain Selinin kanssa. Pallo ohitti jo veskarin, pysähtyen kuitenkin maalitolppaan.

HooGeen käytännössä ainut maaliuhka, hanakasti laukomaan pyrkinyt Virkama tykitti toisessa päädyssä oikealta kovan vedon, johon Kaapo löi jälleen rukkasia väliin menestyksellä. Seuraavaksi topparin tontilta pallollisena väkevästi nousseen Joonas Pramin soolo päättyi pistosyöttöön Jesselle laatikkoon – Selin peitti Jessen kärkituikkauksen ja Jonnen yritys riparista tyhjiin laskeutui takayläkulman väärältä puolelta ohi.

Ottelun viimeistä pariakymppiä värittivät maalitilanteiden sijasta kortit, ja eniten polemiikkia herättänyt tapahtuma koitti 86. minuutilla. HooGeen olettaman Tico-rikkeen “jäätyä” hyvin tilanteen nähneeltä tuomarilta “poimimatta” laitapakki Christoffer Lindfors katsoi oikeudekseen ajaa pallon vienyt Mika Tenkanen laidassa selän puolelta aivan pystyyn – täysin päivänselvänä kostotoimenpiteenä eikä aiettakaan saati mahdollisuutta palloon. Ainoa sääntöjen mukainen tuomio rikkeestä olisi ollut suora kentältäpoisto, mutta tuomari armahti sikailijan varoituksella. Puntteja tasoittamaan tilanteen ulkopuolelta saapui yllättäen Robert Lindfors, joka välttämättä halusi puhua tuomarilta itselleen illan toisen keltaisen kortin, saatuaan aiemmin ensimmäisensä potkittuaan surutta Kustia Tico-kipparille häviämänsä kaksinkamppailun perään. HooGee jatkoi ottelun viimeisen femman miehen vajaalla.

Loppulukemien kaunisteluun tarjoutui vielä yksi mainio tilaisuus minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Janne-Matti Kinnunen runnottiin HooGeen boksissa kanveesiin ja erotuomari näytti rangaistuspilkkua. Pallon taakse etsiytyi “luonnollisesti” Hena, jonka vasuri kuitenkin liipaisi rankkarin kehikon vasemmasta yläkulmasta leveäksi.

Ottelu päättyi samoihin 2-0-lukemiin kuin vastaava kohtaaminen Matinkylässä 2017. Avausjakson tekeminen riitti tuomaan toivottua jatkoa PuiU-voitolle toisen puoliajan taantuessa enemmän nuhjaamisen puolelle. Nolla omassa päässä kesti ilahduttavasti ja alkukauden rämpimisen vastapainoksi jo kolmannen kokonaisen pelin peräjälkeen.

Juhannuksen sekoittaessa aikatauluja seuraava ottelu on vuorossa arkiviikolla; tiistaina 18.06. Atleetit isännöivät Pukinmäessä TiPSiä klo 19:15 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Kaapo Sinervo: Tilkitsi maalinsa kolmatta kertaa perätysten, suorastaan huokui itseluottamusta.
Jonne Ketonen: Huikea voitto-osuma, maaliputki päällä.
Henri Mattsson: Aina valmiina – vaikka 11 metriä olisikin liian läheltä…