Kolmonen: Atletico Malmi – Atlantis FC/Akatemia 2-1 (2-0)

Maalit

1-0 Jonne Ketonen (Kalle Jyrkinen) 33′
2-0 Roni Tran (Eeli Lehto) 35′
2-1 Nacho Ruiz 90′

Tilastot

Avaus

Erkka Niini (MV)
Ville Ruuska
Akseli Hietala
Joonas Prami
Eeli Lehto
Jonne Ketonen 71′ Joni Sikkilä
Kustaa Käki (C)
Jaakko Peltonen 79′ Janne-Matti Kinnunen
Kalle Jyrkinen 65′ Paul Fahy
Jesse Ketonen 86′ Jani Putkonen 90+1′
Roni Tran 64′ Saku Kuittinen

Muut vaihtopelaajat

Niko Eriksson
Timo Kinnunen

Raportti

Flopiksi lässähtänyt sarja-avaus Laajasalossa oli taakse jäänyttä aikaa, kun vuorossa oli kauden ensimmäinen kotiottelu Mosan tekonurmella. Vastassa oli tuore sarjanousija, viime vuosilta erityisen tutuksi tulleen Atlantis FC:n nuori akatemiajoukkue. Jalkeille kotiavariin saatu atleettikokoonpano oli luokkaa väkevä, ja LPS-pelistä saamaansa kahden ottelun pelikieltoa sovittaneen Kaapo Sinervon paikan tolppien välissä otti Erkka “Kaniini” Niini.

Ensimmäinen puolituntinen meni tunnustellessa ja pelin painopiste seilasi tasaisesti päädystä toiseen. Kulmakarvat kohosivat kunnolla vasta 26. minuutilla, kun Atlantiksen Azina Alingue pääsi jo juoksemaan pallo jalassaan maalin editse ja Erkan ohi, mutta Eeli Lehdon varmistaessa Alingue paineli samoilla vauhdeilla tolpan ohi ja päädystä yli.

Ticon johto-osuma syntyi tuokiota myöhemmin. Kalle Jyrkinen sai oikealla päädyssä Kustaa Käelle viskaamansa rajaheiton takaisin jalkaansa ja linkosi vasurillaan sisäänpäin kiertävän pallon Atlantiksen boksiin kohti taka-aluetta. Jonne Ketonen nousi keskitykseen päällystakkiaan Sebastian Jaraa terävämmin ja puski pallon melko pehmeänä mutta jyrkästi alaspäin kohti maaliviivaa. Maalivahti Martin Kella sukelsi torjuntaan, mutta “öljykainalo-syndrooma” iski pahalla hetkellä ja pallo lurahti Kellan alta maaliin.

Ja edellisestä ehti vierähtää hikisesti pari minuuttia, kun Kella sai kaivella palloa uudemman kerran selkänsä takaa. Erkalta lähtenyt “hidas” hyökkäys kulki Eelin pitkällä tavaramerkkinousulla keskialueelle ennen mestarillistä läpisyöttöä Atlantiksen linjan juoksullaan keskeltä puhkoneen Roni Tranin jalkaan. Kellan lipuessa maaliltaan vastaan peittämään Roni vippasi pallon nautinnollisella pikku nostolla perille verkkoon 16-rajan tuntumasta.

Kahden maalin johto on periaatteessa turvallisen tuntuisesta marginaalista huolimatta samalla kenties lajin vaarallisin. Atlantis-kapteeni Daniel Åkerlund livahti vain pari minuuttia toisen maalin jälkeen Tico-puolustuksen selustaan pomppupallon perässä, mutta ehdittyään pelivälineeseen juuri ennen Erkkaa pyyhkäisi yrityksensä läheltä maalin yli kentän päätyverkkoihin. Avausjakso päättyi Ticon komennossa 2-0.

Åkerlund ja Erkka kohtasivat uudestaan tunnin pintaan, kun Misael Rearten nosto keskialueelta oli livahtanut linjan taakse. Erkka reagoi tilanteeseen kuitenkin erinomaisesti ja syöksyi vastaan peittämään Åkerlundin vedon juuri kriittisellä hetkellä. Minuuttia myöhemmin vaihtomies Impton Söderlund pääsi laukomaan vaarallisesti vasemmalta, mutta ulkokierre saatteli pallon tolpan ulkopuolelta ohi maalin.

Vaihdosta kehiin tulleen Paul Fahyn askeltiheys olisi saanut useimmat fläppitaulu- ja terminologiakoulukunnan valmentajat kusemaan hunajaa välittömästi. Brittikiituri lähti omalta kenttäpuoliskolta tikittämään pystyyn ja poikki kentän ohi useammankin vastustajan aina pariinkymppiin saakka ennen katkoa. Irtopallo ajautui Kusti Käelle, joka kiersi vielä ohi ensimmäisestä päälle tulleesta puolustajasta ja laukoi boksin rajalta hieman ohi etunurkan.

Viimeinen kunnon tilanne punapaitojen maalilla koitti 83. minuutilla. Paul ajoi hyvin päätyyn oikealla ja keskitti takavitoselle, josta Saku Kuittinen pudotti pallon taaksepäin Kustille. Laukaus lähti nopeasti, mutta puolustaja heitti ruhonsa pallon tielle juuri ennen maaliviivaa.

Ottelun loppuhetkiltä ei jäänyt malmilaisittain ilon aiheita, sillä ensinnäkin komento siirtyi melko lailla täysin Atlantikselle ja paine Tico-päätyyn. Jani Putkonen kuittasi pari minuuttia vaihtonsa jälkeen varoituksen blokattuaan keskialueen vaparin liian läheltä, ja minuuttia myöhemmin Atlantis kavensi tilanteen 2-1:een kulmapotkun jälkitilanteesta; vitoselle flipperistä pompanneen pallon pommitti verkkoon toppari Nacho Ruiz. Pelikellon käydessä ensimmäistä lisäminuuttia erotuomari nosti Japulle toisen varoituksen ja perään punakortin rikkeestä, kun tilanteeseen holtittomasti höntyillyt Atlantis-pelaaja levisi kentän pintaan.

Viiden kuumottavan ekstraminuutin päätteeksi peli oli paketissa ja voittolukemat Atleettien eduksi 2-1. Lukemia myöten tasainen ottelu jätti vielä petraamista kokonaisuuden suhteen, mutta ainakin Ticon maalitili ja sen myötä piste- ja voittosaldo aukesivat sopivaan aikaan. Seuraavalla kierroksella tulevana viikonloppuna edessä on paikallispeli lohkon kiistattoman ennakkosuosikin PK-35:n vieraana. Ottelu pelataan Pihlajamäessä lauantaina 11.05. klo 13:30 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Joonas Prami: Huikeaa eteenpäin puolustamista maassa ja ilmassa, Atlantiksen pojat todellakin näyttivät pojilta faijan dominoidessa.
Erkka Niini: Tärkeitä torjuntoja ja koko sarjatason kantavimmat potkut.
Ville Ruuska: Sähköjänis surisi väsymättä joka puolella kenttää, yksi maailmanluokan pysäytysliukkari illan helmenä.