Atletico perustaa naisjoukkueen!

25v-juhlien suurimpia paljastuksia oli, että Atletico suunnittelee laajentumista naisfutiksen puolelle. Aihepiiri herätti jo lokakuisissa juhlissa reilusti innostusta ja nyt näyttää siltä, että projekti on edennyt viimein konkretian asteelle!

3.12.2018 Rautatientorin Sports Academyssä pidetyn perustamispalaverin jälkeen joukkue ehti kokoontua jo kertaalleen testiharkkojen muodossa ja varsinainen toiminta pyörähtää käyntiin ensi viikon tiistaina, 15.1., kun uunituore joukkue aloittaa harjoittelun Malmin Peruskoulun liikuntasalissa.

Vielä treenien jälkeenkin nauratti. Kuva naisjoukkueen ensimmäisestä tapahtumasta.

Idea kolmannesta joukkueesta on muhinut joukkueenjohdon mielissä jo jonkin aikaa, kunnes eräs elokuinen keskustelu vei sen käytäntöön:

– Ideoita ja kehitysajatuksiahan meillä piisaa ticomaiseen tyyliin, mutta tämä vaikutti heti alkuunsa jo hyvinkin toteuttamiskelpoiselta. Kaikki taisi lähteä liikenteeseen Kallio Block Partyjen yhteydessä, kun istuttiin Antti Säynätkarin, Timo Kinnusen ja Tuulia Kaukkilan kanssa Hakaniemen rannassa ja mietittiin, että olisipa hauska tarjota myös naisille mahdollisuus päästä osaksi meidän mahtavaa Atletico-yhteisöä, selventää Janne Vottonen idean alkujuuria.

Joukkueen toiminta on saavuttanut jo lyhyessä ajassa valtaisaa kiinnostusta ja joukkuetta varten perustettu Facebook-ryhmä koostuu nyt jo 28 innokkaasta naisesta ja neljästä taustatiimiläisestä.

– Yllätyin rehellisesti sanottuna, kuinka innokkaasti mimmit ovat toimintaan ja uuteen, perustettavaan joukkueeseen suhtautuneet. Jo heti ensimmäisenä iltana Tuulia rekrytoi meille useampi pelaajia, jonka jälkeen sana on kiirinyt Malmin yössä. Olen totta kai realisti ja tiedän, että kaikki kiinnostuksensa ilmoittaneet eivät koskaan saavu paikalle, mutta jos yhteisön väkimäärä jatkaa samaan tapaan kasvuaan, saadaan tätä menoa perustaa kohta kakkosjoukkue, naureskelee Vottonen.

Toiminta starttaa tulevana tiistaina ja joukkue harjoittelee tammi-huhtikuun ajan kerran viikossa, tiistaisin kello 20:30-21:30. Joukkue ei osallistu vielä ensimmäisenä keväänä virallisiin sarjoihin vaan pelaa erilaisia pienen kentän harrasteturnauksia ja pyrkii näin vakiinnuttamaan joukkueen pelaajarungon ja toimintakulttuurinsa ennen seuraavaa askelta. Tärkeässä roolissa ovat Atleticolle ominaiseen tyyliin myös erilaiset kentän ulkopuoliset tempaukset ja illanvietot.

– Tässä kohtaa haluan korostaa, että vaikka idea lähtikin taustatiimin päistä, ei olla muurattu mitään valmista muottia, johon joukkue sovitettaisiin. Me ollaan enemmänkin tarjoamassa fasiliteetit, taustatuki ja Atleticon massiivinen sateenvarjo, jonka alle rakentuu naisten itsensä näköinen juttu. Mielenkiinnolla odotetaan, millainen joukkue tästä muotoutuu, alleviivaa Vottonen.

Atletico-naisten listoilla on tosiaan jo nyt hyvä määrä hyvin kirjavalla futistaustalla varustettuja pelaajia. Ovet ovat kuitenkin avoinna edelleen, joten mikäli naisten harrastejalkapalloilu kiinnostaa, ole yhteydessä Joukkueenjohtaja Vottoseen. Yhteystiedot löydät Info-osiosta.