Akseli Hietala Atletico-paitaan

Atletico vahvisti eilisten treenien yhteydessä uuden pelaajahankinnan, kun Akseli Hietala (s. 1993) kiinnitettiin Tico-paitaan alkavaksi kaudeksi. Treeniringissä tammikuun alusta saakka ollut ja ensiminuuttinsa edellisviikonlopun SibboV-pelissä kirjauttanut “Aksu” siirtyy Atleticoon Kakkoseen nousseesta Laajasalon Palloseurasta.

aksu25-vuotias toppari/laitapakki on Malmin Palloseuran kasvatti, jossa hän pelasi koko juniori-ikänsä 1,5 vuoden mittaista PK-35-stinttiä lukuunottamatta. Ikävuosiin 15-19 välille mahtuu myös aktiivisempi salibandy-vaihe Tapanilan Erän riveissä ennen keskittymistä jälleen jalkapalloon. Hietala debytoi MPS:n miehissä kaudella 2013, jonka jälkeen pelejä kertyi vyölle noin 60 kappaletta sekä Kolmosessa että Kakkosessa kausina 2013-2016.

Edelliskaudella Aksu edusti LPS:ää, jossa tilille karttui 19 Kolmosen ottelua (kolme maalia ja viisi varoitusta). Kausi päättyi lopulta harmittavan niukasti lohkon kakkossijaan, mutta Legirus Interin odotettu lahoaminen toi LPS:lle kabinettipaikan Kakkoseen ja siten Aksu pääsi jo toistamiseen urallaan juhlimaan sarjanousua.

Päävalmentaja Eddie Finch iloitsee Hietalan siirrosta:

– Olen erittäin iloinen, että Aksu päätti liittyä joukkueeseen. Hän tuo lisää pallovarmuutta puolustukseen ja vie keskikentältä viimeisetkin tekosyyt olla hakeutumatta pelattavaksi. Toisaalta uskon, että hänellä on myös visiota rakentaa hyökkäyksiä pidemmillä palloilla. Aksu on nyt jo päässyt hyvin osaksi jengiä ja osallistunut myös tapahtumiin erittäin ahkerasti. On hauska nähdä, mitä tulevan vanhemman osallistumisprosentille tapahtuu, koska tyypillisesti tämä on Atletico-faijoilla noussut, mutta nyt tällaista nousuvaraa ei liiemmin ole. Toivotaan, että voidaan jenginä tarjota Aksulle myös se kaikki tuki, minkä hän tarvitsee.

Aksu on tottunut pelaamaan isoja minuutteja ja menestymään molemmissa edustamissaan palloseuroissa eikä kunnianhimo näytä karisevan myöskään Atletico-siirron myötä:

– Tavoitteena kaudella on nauttia jokaisesta joukkueen tapahtumasta, ja otteluista nauttiminen on huomattavasti helpompaa, jos tulee voittoja ja jos itse pääsee olemaan isossa roolissa. Treeneissä on ollut hyvä tekemisen meininki ja Atletico on hyvähenkinen porukka. Ilo pukea taas Koillis-Helsingin kaunein peliasu päälle, intoilee tuore hankinta, Akseli Hietala.

Samaan aikaan joukkue tiedotti myös ikävämpiä uutisia, sillä joukkuetta viimeisen viiden kauden ajan edustanut Mikko Huupponen on päättänyt ripustaa nappulakengät naulaan ainakin tulevan kauden ajaksi. Keskikentän keskustassa hurmanneesta “Hupista” kasvoi lyhyessä ajassa todellinen Tico-ikoni ja niinpä hänen poistumisensa jättää taatusti ison aukon malmilaiskeskikentälle. Hupin tapaan kaudella 2013 joukkueessa aloittanut Miro-Aleksi Tissari sai puolestaan vuoden mittaisen työkomennuksen Portugaliin, joten myös “Vainion Benille” tulee välikausi Atleticosta.

Koko joukkue toivottaa Aksun lämpimästi tervetulleeksi Atletico-yhteisöön ja Benille hyvää Tico-välivuotta Portugaliin! Hupille ticolaiset toivottavat hyviä eläkepäiviä, mutta jättävät oven vielä reilusti raolleen mahdollista paluuta ajatellen.