Kolmonen: CLE – Atletico Malmi 1-5 (0-0)

Maalit

0-1 Kustaa Käki 47′
0-2 Jaakko Peltonen 49′
0-3 Jesse Ketonen 50′
0-4 Miro-Aleksi Tissari 85′
1-4 Adriano 88′
1-5 Jani Putkonen (Mikko Vesterinen) 90+2′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Akseli Innanen 89′ Janne Vottonen
Jani Hannula
Timo Kinnunen (C) 90+2′ Branimir Milosevic
Ville Ruuska
Aku Vapaa 58′ Ruben Launiala
Mikko Vesterinen
Jaakko Peltonen 74′ Miro-Aleksi Tissari
Mika Tenkanen
Kustaa Käki
Jesse Ketonen 78′ Jani Putkonen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Tico suuntasi kauden viimeiseen pelipäivään viiden voiton myötäisessä lohkon kakkospaikka edelleen tukevasti haarukassaan. Vierasottelu keltaisissa edustavaa CLE:tä vastaan tiesi vielä yhtä ekstrakohokohtaa eli kauden ensimmäistä esiintymistä tyylikkään kokomustassa vierasasussa.

“Malmin All Blacks” sai ottelun komentoonsa heti alussa. Timo Kinnusen pitkän avauksen turvin Jesse Ketonen pääsi kokeilemaan boksissa, mutta maalivahti Sergio Quilodran peitti yrityksen vastaantulollaan. Seuraavan hyvän paikan tuotti CLE:n puolustajan paineessa antama palautus Quilodranin hanskoihin, mistä seurauksena tullut epäsuora vapaapotku ei edennyt kotijoukkueen muuria pidemmälle.

CLE:n tilanteet jäivät avausjaksolla kokonaisuudessaan vähiin ja ahdistelu oli lähinnä fyysistä useamman rikkeen muodossa. Myös Tico kärsi akuutista tehottomuudesta, ja Aku Vapaan puolen tunnin pintaan oikealta etuyläkulmasta leveäksi laukoma pallo jäi melkeinpä parhaaksi tontiksi ennen taukoa.

Ensimmäisen puoliajan vaisujen “kiikareiden” (0-0) vastapainoksi lähes välittömästi tauon jälkeen alkoi rymistä – ja oikein kunnolla vieläpä. CLE-puolustaja katkoi Jasu Peltosen noston keskikentältä 20 metriin Kusti Käelle, joka tilanteen salamannopeasti haisteltuaan ehti kiihdyttää vauhtiaan pari askelta ja täräytti sydämensä kyllyydestä vastapalloon tiukan koukun, joka putosi jyrkästi maalin vasempaan alakulmaan.

Lisää seurasi pari minuuttia myöhemmin. CLE katkoi Kustin vasemmalta antaman kulmapotkun ja peitti vielä Mika Tenkasen laukauksenkin. Blokki kulkeutui 16-kaaren taakse Jasulle, joka otti pallon tuntumalle ja pamautti pompusta huikean laakaohjuksen poikkiputken kautta etuyläseen!

Eikä kahta ilman kolmatta. Mölli Vesterinen riisti pallon keskikentällä Jesselle, lähti itse pystyyn ja seinän saatuaan ehti vielä ennen puolustajan liukua jaloille lähettää 16-kaaren tasalta herkullisen noston yli ulkona maaliltaan väijyneen Quilodranin. Chippi kolahti ylärimaan, mutta tilanteen loppuun seurannut Jesse reagoi maalivahtia vikkelämmin ja puski riparin sisään. Toista puoliaikaa oli takana viisi minuuttia ja 0-0 oli tuossa ajassa muuttunut 3-0:aan.

Maali-iloittelun ja parin puolittaisen paikan perään ottelun enin intensiteetti alko vähitellen hiljentyä. Kohtaloonsa alistuneen CLE:n ottelun siihen mennessä paras paikka tuli vasta 85. minuutilla Miguel Rodriguezin paristakympistä laukomasta vaparista, joka suuntautui suoraan Elis Rintalan hanskoihin.

Ehtoon maalit ajoittuivat kahteen ryppääseen puoliajan kumpaankin päähän. Jälkimmäinen ketsuppipullo aukesi hiukan koomisesti maalivahti Quilodranin avustuksella. Mölli tavoitti nostollaan boksin tuntumasta vaihtomies Japu Putkosen, joka haltuunoton perään vippasi läpisyötön niin ikään penkiltä kaivetulle Ben Tissarille. Quilodran ehti rukkasineen katkoon helposti, mutta rähmi pääsiäiskädellä jo koppaamanssa pallon suoraan Benin jalkaan. Tyhjä maali ja helppo viimeistely.

CLE sai lohtua kavennusosuman muodossa todella nopealla iskulla suoraan Ticon hyökkäyksen perään. Quilodran paikkaili edellistä tyräänsä pitkällä ja tarkalla avauksella vasempaan laitaan Adrianolle. Aikoinaan toistasataa liigaotteluakin pelannut 39-vuotias brasilialaiskonkari liikkui palloon edelleen kepeällä askeleella ja turhankin vapaasti sisään boksiin ajettuaan ohitti Eliksen matalalla sijoituksellaan.

Yhdelle kuitille jäi vielä sopivasti aikaa ja siitä vastasi “maalitakuunsa” lunastanut Japu. Ticon väkevän joukkoprässin tuloksena pallon saanut Mölli käytti munkkia Kustilla vasemmalla ja nakkasi palautuksen ykkösellä herkullisena keskityksenä taka-alueelle suoraan Japun päähän. Jokseenkin holtittomasti tielle loikannut maalivahti haroi tyhjää ja pallo jatkoi matkaansa verkkoon.

Ottelun kulku tiivisti Atleettien koko kauden melko osuvasti: ensimmäisellä puolikkaalla hieman tahmeaa ja tehotonta, toisella täyttä tykitystä urku auki ja maaleja maalien perään. Syksyn voittokulku sarjataulukon keskikastista sai ansaitsemansa päätöksen ja Atleticon lopullinen sarjasijoitus oli siis lohkokakkonen!

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Kustaa Käki: Keskikentällä vyöryneen tsunamin vaahtopää! Jälleen väkivahva esitys ja komea viimeistely.
Jaakko Peltonen: Mainiolla pelipäällä ja kiskaisi yhden kauden upeimmista maaleista.
Jani Hannula: Transitio vitosdivarin keskikentältä Kolmoseen toppariksi ei tuottanut haasteita, solidia suorittamista.