Kolmonen: Atletico Malmi – Atlantis FC 3-1 (2-1)

Maalit

1-0 Mika Tenkanen (Timo Kinnunen) 4′
2-0 Jesse Ketonen (Mikko Vesterinen) 17′
2-1 Diego Rodrigues de Souza 42′
3-1 Mikko Vesterinen 52′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Ville Ruuska
Iiro Helinen
Mikko Kouri
Niko Eriksson
Jonne Ketonen
Mikko Vesterinen
Kustaa Käki
Mika Tenkanen 90+1′ Akseli Innanen
Timo Kinnunen (C) 64′ Roni Tran
Jesse Ketonen 83′ Ruben Launiala

Muut vaihtopelaajat

Yasine Aloui

Raportti

Ticon nurmikausi päättyi kotiottelulla Atlantis FC:tä vastaan. Pukinmäen-naapuri oli tarjonnut Atleeteille keväällä aimo löylytyksen, joten sarjasijoituksen kohentamisen lisäksi pelissä oli malmilaisittain panoksena myös vanhaa kunnon revanssia. Nousujohteinen kuntokäyrä yhdistettynä Atlantista takuulla kuormittavaan liiton pistesanktioon antoivat kalavelkojen maksuun toiveikkaan positiiviset lähtökohdat.

Ottelu pyörähti käyntiin juuri toivotusti. Jo toisella peliminuutilla vieraiden maalivahdin Maxime Fondopin lähitorjuntaan pakottanut Timo Kinnunen reagoi pari minuuttia myöhemmin irtopalloon salamannopeasti ja nosti Mika Tenkasen laidalta läpi heti Atlantiksen päätykolmanneksen tuntumasta. Loistavasti liikkeensä ajoittanut Tenksu karisti pakit kyydistään ja neppasi pompusta ykkösellä kauniin kaaren etuylänurkkaan yli vastaantulossaan empineen Fondopin.

Toisessa päässä Tejan Deenin yritys maalinedustalta kohosi Mikko Kourin paineessa korkeana yli, kunnes Tico iski uudestaan. Mölli Vesterinen pelasi Jesse Ketosen pystyyn vasemmalta, ja kun tilanteessa lähimpänä puolustanut Atlantis-pakki sopivasti liukastui ensimmäisten askelien aikana jäi Jesselle vapaa kaista ajaa boksiin saakka. Lopuksi Jesse leipoi pallon varmalla sijoituksella takanurkkaan ohi Fondopin kauden 10:nnen maalinsa merkiksi.

Atlantiksen kavennusyritykset näyttivät jäävän ponnettomiksi, mutta vielä ennen taukoa punapaidat osuivat viimein. Robert Razmus keskitti vasemmalta päädystä luukulle, jonne vapaaksi liikkunut Diego Rodrigues de Souza puski pallon helposti verkkoon. Vielä avausjakson viimeisellä minuuutilla Fondop torjui Jonne Ketosen pomppivan kudin etutolpaltaan.

Myös jälkimmäinen puoliaika lähti Ticon kannalta käyntiin mainiosti. Jessen läpiajon heti puolen minuutin jälkeen Fondop vielä nappasi, mutta joutui pian antautumaan kolmannen kerran – vähemmän hallitusti. Möllin kova vapaapotku 25 metristä laskeutui suoraan maaliviivalle parkkeeranneelle Fondopille, joka kuitenkin hörppäsi pallon ensin käsiensä ja sitten jalkojensa välistä kuin Massimo Taibi aikoinaan. Avustavan erotuomarin lippu kohosi välittömästi maalin merkiksi, vaikka ensimmäisenä Fondopin mokaan reagoinut Timo ehti vielä liukumaan pallon varmuuden vuoksi syvemmälle maaliin.

Jonne oli vähällä naulata ottelun pakettiin kahdesti 3-1-osumaa seuranneen vitosen aikana, mutta Fondop kasasi itsensä kahteen huipputorjuntaan; ensin venytys todella kovaan puskuun luukulta ja heti perään maailmanluokan seivi yhdellä kädellä hurjaan etunurkkapommiin Jonnen painittua väkisin tiensä läpi vasemmalta sisään.

Tunnin jo täytyttyä Atlantis pääsi pariin kertaan ahdistelemaan Elis Rintalaa Tico-maalilla, mutta ensimmäisen, kulmapotkua seuranneesta vastahyökkäyksestä tulleen laukauksen Elis torjui, ja Jean Costan pusku hyvältä sijainnilta kulmapotkuun kohosi yli maalin.

Viimeisen vartin aikana tapahtui vielä kummassakin päädyssä. Jesse karkasi keskiviivalta yksin läpi ja lähti vielä kiertämään Fondopia, joka jatkoi hassinsa paikkailua venyttämällä pitkänlivakat raajansa viime hetkellä ja vei pallon Jessen jaloista. Atlantis-kapteeni Santeri Saarenpään vapari puolestaan pamahti Eliksen vasemman käden pystypuuhun, ja Jean Costan puhtaasti osunut mutta epätarkka saksipotku kulmuritilanteesta jäi pimenevän illan viimeiseksi kohokohdaksi ennen loppuminuuttien vaihtorulettia.

Kautta linjan erinomaisen väkevä esitys toi Atleeteille ansaitun voiton ja kavensi samalla eron sarjataulukossa kakkosena olevaan Atlantikseen enää yhteen pisteeseen. Ticon seuraava ottelu on torstaina 24.09. Lassilassa sarjapaikastaan taistelevan FC POHUn vieraana.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Kustaa Käki: Immense beast mode, hurja kahden suunnan iltapuhde keskustassa.
Mikko Vesterinen: Keskialueen nyrkin toinen rystynen Kustin rinnalla.
Timo Kinnunen: Monikäyttöinen kippari urakoi hyökkääjänä, tehot “melkein” 1+1.