Kolmonen: FC POHU – Atletico Malmi 0-8 (0-5)

Maalit

0-1 Jonne Ketonen (Jesse Ketonen) 6′
0-2 Timo Kinnunen (Jonne Ketonen) 22′
0-3 Jonne Ketonen 23′
0-4 Mika Tenkanen (Jesse Ketonen) 34′
0-5 Jesse Ketonen (Jonne Ketonen) 41′
0-6 Mikko Kouri (Jesse Ketonen) 72′
0-7 Roni Tran (Jaakko Peltonen) 74′
0-8 Mikko Kouri (Roni Tran) 88′

Tilastot

FC POHU vs. Atletico Malmi tilastot

Avaus
Elis Rintala (MV)
Teemu Lipponen 64’ Akseli Innanen
Iiro Helinen
Niko Eriksson
Ville Ruuska
Kustaa Käki 53’ Kustaa Käki
Mikko Vesterinen
Jonne Ketonen 64’ Mikko Kouri
Mika Tenkanen
Timo Kinnunen (C) 46’ Roni Tran
Jesse Ketonen 84’ Erkka Niini

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Edellisviikkoinen Atlantis-voitto kuului ilman muuta tämän kauden kohokohtiin ja siitä kummunnut hyvä fiilis näkyi myös tämän viikon tapahtumissa ja POHU-otteluun valmistautumisessa. Samalla heikon alkukauden pelannut Atletico oli yhtäkkiä tilanteessa, jossa voitto varmistaisi jo tässä vaiheessa sijoituksen kärkinelikossa, antaisi vahvan kiinnityksen kolmossijaan ja pitäisi Ticon myös kakkosena ennen Atlantiksen ja FC Honka/Akatemian perjantaista ottelua.

Illan kotijoukkueella, FC POHUlla oli kuitenkin oma sanansa sanottavana, sillä joukkue oli napsinut edellisestä neljästä pelistään hienot kolme voittoa ja kohonnut niiden turvin putoamisviivan yläpuolelle, tosin vain pisteen verran Tikan edelle. Pisteille oli siis vahvaa kysyntää molemmissa leireissä.

Atleticon kokoonpano näytti kahta viime hetken poisjääntiä ja pidempiaikaisia loukkaantumisia lukuun ottamatta erittäin vahvalta. Muutoksia Atlantis-taiston avaukseen oli vain yksi, kun Teemu Lipponen korvasi Mikko Kourin yksitoistikossa.

Pienellä mutta uudenkarhealla Lassilan tekonurmella pelattu iltaottelu käynnistyi Atleticon selkeässä hallinnassa. Vierailija hätyytteli POHU-maalia jo ottelun viidennellä minuutilla, mutta Mikko Vesterisen tulinen laukaus noin 25 metristä suuntautui puolisen metriä maalin yli. Heti seuraavalla minuutilla verkko kuitenkin heilui, asialla ketkäs muutkaan kuin Ketosen veljekset em. tilanteen arkkitehdilla täydennettynä. ”Mölli” kuljetti pelivälineen keskialueelle, pelasi sen laitakaistaleelle levittäneelle Jesselle, joka löysi heti perään nuoremman veljensä keskustasta. Jonne ei kauaa aikaillut, vaan tinttasi pallon vastustamattomasti sisään vieden Atleetit 0-1-johtoon.

Myös POHUlle siunaantui muutama satunnainen paikka ennen kuin pelikello oli ehtinyt yhdeksää minuuttia pidemmälle. Elis Rintala nyrkkeili ensin uhkaavasti riman kohdalle laskeneen kaukovedon kulmaksi eikä pystynyt liimaamaan myöskään maalin edustalle suuntautunutta erikoistilannetta vaan siivosi pallon rystysillään uudestaan poikkiputken yli. Tico-puolustus kuitenkin kesti ja paine siirtyi toiseen päähän.

Ticolle tuomittiin myös viisi kulmapotkua seitsemän minuutin sisään ja maalintekoa pääsivät yrittämään niin Iiro Helinen kuin Jonne Ketonenkin. Saku Härkösen johtama haagalaispuolustus kuitenkin kesti ja piti numerot muuttumattomina aina 22. minuutille saakka, jolloin Atletico iski toistamiseen. Maali noudatteli jossain määrin edeltäjänsä kaavaa, kun Vesterinen lähetti jälleen Ketosen (tällä kertaa Jonnen) laidalta läpi, joka veljestään poiketen ajoi päätyyn saakka ja haki takaviistosta boksiin nuoren varsan lailla kirmanneen Timo Kinnusen. Timokaan ei aikaa tuhlannut ratkaisussaan vaan laukoi kovaa ja upotti jo illan toisen osuman POHU-verkkoon.

Ja lisää oli luvassa vain minuuttia myöhemmin! Atletico pelasi kolme perättäistä seinäpeliä, joiden johdosta Jonne Ketonen pääsi vetopaikoille. Härkönen peitti vielä ensimmäisen kudin, mutta sylki riparin suoraan takaisin Jonnelle. Pallo reppuun ja lukemat jo ratkaisevilta tuntuvat 0-3.

Atletico liikkui ja liikutti palloa yksinkertaisesti kotijoukkuetta paremmin, minkä ansiosta jokainen kakkospallo tuntui päätyvän malmilaispelaajan jalkaan. Isokokoinen ja romuluinen POHU-miehistö jäi siis useampaan otteeseen altavastaajaksi vikkelämpään ja periksiantamattomampaan vastustajaansa verrattuna.

Näiden ominaisuuksien kombinaationa syntyi myös illan neljäs osuma, kun pelikellossa oli 34 minuuttia. POHU hallitsi palloa vaihtopenkkien edustalla, keskialueella, mutta Siltamäen ja Koivukylän ”bränssikoneiden”, Ville Ruuskan ja Mika Tenkasen yhteissuoritus pakotti haagalaiset ahtaalle. Alaspäin annettu syöttö loikin yhtäkkiä Tico-vastahyökkäyksen, josta Jesse Ketonen pääsi ajamaan pystyyn, ohittamaan boksin kulmausta kohden pyrkineen Härkösen ja tarjoilemaan pallon keskustaan sännänneelle Tenkaselle. Tenksu kiitti maalipaikasta ja iski 0-4-osuman.

Vierailija osui vielä kertaalleen ennen puoliaikavihellystä, kun Ketos-kaksikko hyödynsi yhden monista vastahyökkäyksistään. Jonne korjasi pelivälineen keskialueelta, ajoi vauhdilla pystyyn ja käänsi tekopaikkaan Jesselle, joka viimeisteli linjan ja veskarin välistä tarkasti takakulmaan vieden Atleetit 0-5-taukojohtoon.

Toinen jakso alkoi käytännössä yhtä vahvasti kuin edeltäjänsä oli päättynyt. Ennen kuin valmennusjohto oli ehtinyt saapua edes penkille, oli Tico luonut jo kaksi mainiota maalipaikkaa. Ensin Kustaa Käki pääsi laukomaan boksista ja puoliajalla kapteeni-Kinnusen tilalle sisään vaihdettu Roni Tran yrittämään vielä paluupallosta, mutta kumpikaan laukauksista ei tuonut tulosta. Ja vain puolisen minuuttia myöhemmin Jonne Ketonen sai kääntyä boksin rajalla ilman estelyitä ja hakea jalkansa vapaaksi, mutta haagalaispakki peitti laukauksen viimeisellä mahdollisella hetkellä.

Myös POHU sai ottelun parhaan paikkansa juuri toisen jakson alkuun, kun Tico-puolustus menetti pallon keskialueella ja kotijoukkue kontrasi. Vasemmalta lähtenyt keskitys löysi takatolpalta POHU-hyökkääjän, joka oli nokitusten Elistä vastaan. Viimeistely-yritys suuntautui kuitenkin päin malmilaisveskaria ja vaikka pallo jäi pyörimään maalin edustalle, tuomittiin siitä lopulta vapaapotku Atleticolle.

Jos pelin ensimmäiset 50 minuuttia olivat olleet malmilaisittain silkkaa seksiä, näytti seuraava parikymppinen Ticon hieman erilaisessa valossa. Tiivis pakka tuntui repeilevän, syötöt harhautuvan POHU-jalkoihin ja ratkaisut olevan hakusessa. Vaihtorulettia osin suunnitellusti ja osin loukkaantumistenkin takia vauhdikkaasti pyöritellyt Tico piti kuitenkin kotijoukkueen poissa vaaratonteilta ja saa toisaalta otteen takaisin 70 minuutin rajapyykin täyttyessä.

Illan kuudes ja seitsemäs osuma syntyivätkin hyvin lyhyessä ajassa Mikko Kourin ja Roni Tranin viimeisteleminä. Pitkästä aikaa hyökkäyspäässä nähty ”Koopa” ehti olla kentällä vain kahdeksan minuuttia, kun verkko jo heilui. Tilannetta edelsi Jesse Ketosen mainio pääpallovoitto keskialueella, Ronin hyvä pystysyöttö Jesselle laitaan ja Jessen tiputus illan teeman mukaisesti takaviistoon. Kouri ehti ottaa pallon rauhassa haltuun ja sihtailla hetkisen ennen kuin tarkka maanuoliainen löysi paikkansa etualakulmasta.

0-7-osuma syntyi puolestaan oikeasta laidasta, kun Jaakko Peltosen aivan sivurajan tuntumasta antama keskitys löysi pilkun ja vitosen viivan välistä Roni Tranin, joka pääsi puskemaan vähän turhankin vapaasti eikä Härkönen ehtinyt pallon tielle.

Roni-Koopa-parivaljakko kaunisteli lukemia vielä kertaalleen, kun paria minuuttia ennen päätösvihellystä ensin mainittu pelasi Kourin linjasta läpi. Puolustusosasto viittelöi turhaan paitsiota, kun Koopa kiersi Härkösen ja kuljetti pelivälineen tyhjiin viimeistellen lukemat 0-8:aan.

POHUlla oli vielä saumat rikkoa kuparinen, mutta viimeisellä minuutilla nähty tapahtumasarja taisi sisältää parikin paitsiota, joista ensimmäinen riitti vihellykseen ja mitätöi haagalaisosuman. Tuomarilta ei lopulta irronnut lisäaikaa minuuttiakaan, joten päätöslukemiksi merkittiin murskaavat 0-8.

Tuloksellisesti ottelu sujui liki täydellisesti ja sitä päävalmentaja Eddie Finchin ottelupalaverissa peräänkuuluttamaa asennetta ja tahtoa oli selkeästi havaittavissa Ticon pelissä. Varsinkin ensimmäinen nelivitonen kohosi varmasti kauden parhaimmistoon, sen verta ylivoimainen malmilaisryhmä oli. Toisella jaksolla nähtiin pienimuotoinen herpaantuminen, kenties osin vaihtojenkin saattelemana, mutta loppuvaiheissa isketyt kolme lisäosumaa kuvastivat hyvin Atletico nälkää ja työmoraalia. Koppiin marssikin tyytyväinen, onnistuneen päivätyön tehnyt vierailija.

Ottelut ja kakkossijan metsästys jatkuu ensi viikon lauantaina (30.9.), kun Atletico kohtaa kauden viimeisessä kotiottelussaan – poikkeuksellisesti Tapulin tekonurmella – niin ikään putoamistaistossa olevan LoPan. Tuomari viheltää ottelun käyntiin klo 15:00.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Jonne Ketonen: Vierasjoukkueen vaarallisin pelaaja torstain myöhäisillassa. Tehot 2+2 noin tunnin peliajalla.
Jesse Ketonen: Ei jäänyt juuri veljeään huonommaksi: maali ja kolme maalisyöttöä.
Teemu Lipponen: Vakuuttava peli puolustussuuntaan. Lähes ohittamaton omalla laidallaan.