Kuudes Mosa Cup pelataan 1.4.2017 – Luvassa kaikkien aikojen joukkuekattaus

Preseasonin perinteisiin vahvasti itsensä sementoinut Mosa Cup pelataan huhtikuussa jo kuudetta kertaa. Atletico Malmin ja PuiU:n yhteistyössä järjestämä kutsuturnaus tarjoilee taas tuttuun tyyliinsä otteluita kymmenen tunnin ajan Tapanilan tekonurmella. Turnaus pelataan tänä vuonna lauantaina 1.4.2017.

Kahteen tasosarjaan jaetussa Mosa Cupissa pelaa kahdeksan lähialueen kunkin vuoden kiinnostavinta joukkuetta ja otteluita kullekin tiimille tulee kaksi kappaletta. Luvassa on siis kuumia tunteita ja taatusti kiinnostavia derbykamppailuja vain pari viikkoa ennen sarjakauden alkua tutun ennalta-arvaamattomissa, keväisissä olosuhteissa.

Mosa Cup 2017 - Joukkueet

Mosa Cupin kilpasarjassa pelaavat Atletico Malmin ja PuiU:n edustusjoukkueiden lisäksi totutusti Malmin Ponnistajat sekä vuoden tauon jälkeen paluun näihin karkeloihin tekevä Tikkurilan Palloseura. Kaikki joukkueista pelasivat, ja pelaavat myös alkavalla kaudella, Kolmosta.

Harrastepuolella puolestaan alusta saakka mukana olleet Atletico Akatemia ja FC KaKe saavat vastaansa viimeeksi vuonna 2014 mukana olleen PuiU/86:n ja täysin uutena mukaan liittyvän pihlajamäkeläisen FC Hiehon. Tyypillisesti 5.-6. divarin joukkueista koostunut harrastesarja pelataan siis tänä vuonna puhtaasti vitosdivarijoukkueiden kesken.

Atletico Malmille Mosa Cup on ollut viime vuosina varsin menestyksekäs. Kahdesti peräkkäin turnauksen voittaneet Atleetit pyrkivät siis pitämään kynsin ja hampain kiinni kiertopalkinnosta myös tulevassa turnauksessa. Akatemialle taas edellisestä voitosta on kulunut jo muutama vuosi, joten tavoite on silläkin puolella selkeä.

Edellisvuosien Mosa Cupista voit lukea lisää mm. Helsingin Sanomien parin vuoden takaisesta artikkelista ja Faneille.comin viime vuoden haastattelusta. Katso myös maalikooste viime vuoden kilpasarjan peleistä.