Kolmonen: RiPS – Atletico Malmi 1-3 (1-2)

Maalit

0-1 Jonne Ketonen (Jesse Ketonen) 16′
1-1 Leevi Saikkonen 30′
1-2 Jesse Ketonen (Niko Ruokolainen) 40′
1-3 Mikko Kouri 61′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Niko Ruokolainen
Iiro Helinen
Niko Eriksson
Timo Kinnunen (C) 61′ Ilmari Innanen
Jonne Ketonen 72′ Roni Tran
Janne Hampaala
Kustaa Käki
Mika Tenkanen 72′ Akseli Innanen
Jesse Ketonen
Jukka Haarala 57′ Mikko Kouri

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Riihimäki jäi tältä vuodelta Atleettien viimeiseksi esiintymiseksi luonnonnurmilla ennen jälleen ensi kesälle saakka ulottuvaa tekonurmikuuria. Illan kotijoukkue RiPS sentään pääsee nauttimaan Pallokenttänsä vihreästä verasta vielä lokakuun puolelle, mutta muuten riksulaisten ilonaiheet ovatkin vähissä, sillä ennen Atleettien isännöintiä raitapaidoilla oli alla jo kevätkaudelta alkanut seitsemän ottelun voitoton putki, joka lopulta tuomitsi joukkueen loppukaudeksi sarjataulukon alemmalle puolikkaalle.

Edellisellä vierailullaan 2013 tyhjin käsin Riihimäeltä poistuneen Ticon pistejahti oli saada kolauksen jo ottelun 8. minuutilla, kun puolustuslinja ei saanut pystyavausta katki ja Risto Niskanen pääsi etenemään pallon kanssa boksiin. Niskanen kuitenkin hätäili tilanteessa turhaan ja laukoi karkeasti yli maalin.

Hyvään vireeseen syyskeleillä äitynyt Jesse Ketonen pisti vastustajan alakerran jälleen lujille heti alusta alkaen, ja kun laillisia keinoja sprintterin pysäyttämiseksi laatikossa ei löytynyt, joutui raitapakki rikkomaan ja erotuomari vei pallon pilkulle. Regions’ Cupissa KaaPoa vastaan panenkallaan ihastuttanut Kusti Käki ei tällä kertaa kuitenkaan saanut pidettyä yritystään kehikon sisällä, vaan “perhonen” lepatti vasemmasta yläristikosta leveäksi.

Missatun rankkarin murehtimiseen ei tarvinnut onneksi tuhlata sen enempää aikaa, kun jo parin minuutin päästä pallo oli maalissa. Mika Tenkanen pelasi Jessen keskityspaikkaan oikealla laidalla ja mahtikrossin tinttasi päällään takakulmaan pienestä vastapallosta pilkun takaa cristianomaisen pääpelivoiman viimeistelyrepertuaariinsa lisännyt Jonne Ketonen. Tovia myöhemmin Jonne sai oikealta keskityksen lähes täsmälleen samaan sijaintiin, tällä kertaa “Malmin Beckham” Timo Kinnusen silakannahkalapikkaasta. Sijoitus jalalla lipui aavistuksen äskeistä puskua leveämmäksi ja tolpan ohi.

RiPS onnistui ahdistelemaan Elis Rintalan reviiriä kentän toisessa päässä melko harvakseltaan, silti vaarallisesti. Keljusti kohti alakulmaa kimmonnut vapari tarttui mainiosti tielle sukeltaneen Eliksen hanskoihin, mutta kohta kotiyleisö pääsi jo juhlimaan tasoitusta. Paarman lailla Tico-puolustuksen kiusana pyörinyt Leevi Saikkonen onnistui kurottamaan jalkansa korkeaan avaukseen Iiro Helisen suojauksen takaa ja lirutti pallon läheltä verkkoon ohi Eliksen.

Ottelu pysyi tasoissa kuitenkin vain tovin ennen kaikin puolin komeaa 2-1-maalia. Niko Ruokolainen lähetti maita pitkin huikean pystysyötön vasemmalta syvältä puolenkentän takaa lähes boksin rajalle Jesselle, joka pyörähti ketterästi syrjään puolustajalta ja tempaisi mehevän laukauksen puolikorkeana nuotan takapoimuihin ohi maalivahti Niko Tervosen. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Jesse kokeili oikealta klassista R9-kärsää, joka ilman jengaa painui metrin pari maalin ohi takaa. Erotuomari piippasi joukkueet tauolle Ticon hyvin ansaitsemassa maalin vierasjohdossa.

Tunnin pintaan Jonne kiskaisi tiukan laukauksen boksin oikealta puolelta, eikä pallo näyttänyt menevän paljoa maalin ohi. Seuraavana nimensä tilastoihin kirjautti supervaihtomies Super-Koopa alias Mikko Kouri, joka oli ehtinyt patsastella kentällä vain nelisen minuuttia. Kustin syötön Koopa liimasi jalkaansa mahtavalla ykköstatsilla ja upotti Tervosen kertaalleen torjuman laukauksensa paluupallon hallitusti läheltä rysään.

Maalien osalta kovin voimattomaksi jäänyt Tervonen sai tilaisuuden loistaa kymppiä myöhemmin dyykattuaan upeasti alakulmaan torjumaan Jessen tarkan puskun Kustin vasemmalta vippaamasta keskityksestä. Seuraavan herkkupalan Kusti linkosi oikealta, ja takatolpalla Janne Hampaalan syöksypusku kolahti ylähirteen. 2013 Leego oli lähes metrin tarkkuudella samasta paikasta puskenut pallon vieläkin ilmavammalla loikalla etuylänurkkaan. Ihmistykinkuulan sihtauksen tarkkuutta ei tohtine epäillä, joten ehkäpä sitten maalipuut olivat kolmessa vuodessa kutistuneet jokusen sentin…

Ottelun loppuminuutit kentällä pyöri Ketonen Show, Myllyrinteen istuessa jo vaihdossa. Ensin Jessen läpiajo laitaa pitkin puolesta kentästä päättyi takaylänurkan “härskillä marginaalilla väistäneeseen trumpettiin”. Seuraavan pistohyökkäyksen ja samalla ottelun viimeisen tilanteen alusti Roni Tranin pystypallo, jonka turvin Jesse ajoi uudemman kerran alueelle vasemmalta ja tarjoili oikealta mukaan kipittäneelle Koopalle ns. varman maalipaikan. Haltuunotto ykkösellä viimeistelyn sijasta antoi Tervoselle juuri sopivasti aikaa reagoida tilanteeseen ja peittää Koopan laukaus ohi maalin.

Atleettien syksyinen voittokulku jatkui mainiolla vierasvoitolla, joka hieman paremmalla “tuurilla” viimeistelyjen suhteen olisi voinut helposti paisua kaksin- ellei kolminkertaiseksikin. Joka tapauksessa erittäin hyvät lähtökohdat kauden päättävään kolmen viikon loppusuoraan.

Tähtipelaajapisteet

Jesse Ketonen: Täysin mahdoton pideltävä raitapaidoille läpi illan.
Niko Ruokolainen: Todella hyvällä jalalla molempiin suuntiin laidallaan.
Niko Eriksson: “Yleisöystävällisen” puolustuspelaamisen mestari.