Timo Kinnusen kolumni Atleticon alkukaudesta: “Joukkueella on vielä yksi vaihde, jota ei ole laitettu peliin”

Atleticon vaihteleva alkukausi vaihtui lennosta hienoon voittoputkeen. Seitsemän peräkkäistä täyttä pistepottia Kolmosessa muutamalla Regions’ Cup -voitolla täydennettynä antavat joukkueelle erinomaiset asemat lähdettäessä syyskierrokseen. Pienen kesätauon jälkeen olikin sopiva hetki antaa kynä käteen Atleticon pelaaja-valmentaja Timo Kinnuselle ja pyytää mietteitä syyskierroksen kynnyksellä.

Tapahtumarikas talvikausi huipentui joukkueen selviytyessä Suomen Cupin 5. kierrokselle, jossa FC Lahti antoi Atleticolle “isän kädestä”. Jälkikäteen ajateltuna tämä aikainen kohokohta ja sitä edeltänyt Gnistan-voitto söivät joukkueen henkisiä ja fyysisiä panoksia. Näin ollen sarjan hankala aloitus muita lohkon ennakkosuosikkeja vastaan muodostui erittäin haastavaksi. NJS-, Legirus- ja TöTa-tappioiden väliin mahtui onneksi maukas vierasvoitto sarjan ehdotonta yllättäjää Reipasta vastaan. Alun hankaluuksien jälkeen ja lohkon järkyttävän epätasaisuuden vuoksi loppukevään taival on ollut voitokas.

Negatiivisen sävyissä kevättä ovat värittäneet lukuisat poissaolot, jotka – vastustajien hyvien otteiden ohella – edesauttoivat heikkoa alkukautta. Loukkaantumiset, sairastelut ja kaikki muu ovat verottaneet Atleettien rivejä rankalla kädellä, mikää on näkynyt vaihtuvuutena, ja kovin vaihde on vielä keväällä pelistä puuttunut.

Positiivista on toisaalta ollut, että toisin kuin useina aiempina vuosina ennakolta heikommat joukkueet ovat kaatuneet ja pelien sisällä tekemistä on pystytty parantamaan. Kaiken kaikkiaan 24 pistettä yhdestätoista kamppailusta on ehdottoman hyvä suoritus, josta on hyvä lähteä parantamaan syksyä kohden.

Kevään onnistuja on ehdottomasti ollut Elis Rintala, joka edessä olevien puolustustajien vaihtuessa on pystynyt kannattelemaan joukkuetta yli vaikeiden hetkien ja jatkuvasti antanut mahdollisuuden voittaa. Toinen, joidenkin yllätykseksi, keväällä hyviä otteita esittänyt pelaaja on Mikko Kouri. Koopa on piristynyt päästyään jälleen hyökkäämään ja hyvillä mielin iskenyt maaleja toisensa perään. Myös Jonne Ketonen on ollut hyökkäyspelin kantava voima ja omalla tasaisen hyvällä suorittamisellaan tuonut jatkuvuutta muutoksen keskelle.

Kivikovaksi arvioitu lohko on kevään aikana osoittautunut vielä ennakkoarvioitakin laadukkaammaksi. Legiruksen vanavedessä NJS ja TöTa ovat pelanneet erittäin hyvin, ja Reippaan legendaarinen henkinen johtaja, Eetu Sassila, on piiskannut joukkueensa maagisen kovaan iskuun. Kärjen laadun vastapainona, tai sen vuoksi, lohkon häntäpää on ollut suurissa vaikeuksissa, ja erot sarjataulukossa ja kentällä ovat olleet valtavia.

Kolmosen ohella keväällä väännettiin Regions’ Cupin merkeissä. Ensimmäinen todellinen haaste heitettiin kyseisessä kilpailussa ennen kevätkierroksen loppua, kun KaaPo saapui Pukinmäkeen. Tuloksena oli jatkopaikka hyvän takaa-ajon ja onnistuneiden rankkareiden jälkeen. Regions’ Cup onkin muodostumassa yhdeksi kauden päätavoitteeksi, kun mukana on enää kahdeksan joukkuetta.

Vaikka alkukauden tappiot aiheuttivat unettomia öitä, on kahteenkymmeneenneljään pisteeseen ja puolivälieräpaikkaan pakko olla tyytyväinen – varsinkin kun tietää, että joukkueella on vielä yksi vaihde, jota ei ole laitettu peliin.

Timo Kinnunen