Suomen Regions’ Cup, 3. kierros: Atletico Malmi – JäPS/47 3-1 (1-1)

Maalit

1-0 Mikko Kouri (Mikko Huupponen) 2′
1-1 Jerry Sorjonen 28′
2-1 Jonne Ketonen (Kustaa Käki) 60′
3-1 Mikko Huupponen (Akan Okomoh) 69′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Henri Mattsson (C)
Antti Säynätkari
Miro Rissanen
Niko Eriksson
Kustaa Käki
Mikko Huupponen
Jaakko Peltonen 62′ Mika Tenkanen
Jonne Ketonen 81′ Niko Ruokolainen
Mikko Kouri 62′ Patrick Purola
Roni Tran 46′ Akan Okomoh

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Tico palasi pelikentille vain pari päivää Kolmosen derbyvoiton jälkeen, vaihteeksi Regions’ Cupin merkeissä. Vain viikonlopun mittainen palautumisaika perjantai-illasta näkyi kokoonpanossa rotaationa ja lepuuttamisina; maanantai koitti “hieman” liian pikaisesti mm. PuiUa vastaan säärensä katkoneelle Ville Ruuskalle.

Cup-taiston pelikentässä oli paljolti yhtymäkohtia perjantain alustaan Puistolassa. Koudan nurmen tavoin myös Siltamäki lukeutui takavuosina Koillisen “sametteihin”, mutta nyt baana oli laikukas, epätasainen ja pohjaltaan kova kuin asfaltoitu parkkipaikka.

Valmentaja Olli Harmainen ennakoi Uudenmaan Nelosen tämän hetken kärkijoukkueisiin lukeutuvasta JäPS/47:stä potentiaalisesti taktisesti vaarallista vastusta, mutta ottelun alku ainakin oli Atleeteille suotuisa. Jo toisella peliminuutilla Mikko Huupponen tarjoili Jonne Ketosen hankkiman kulmapotkun vasemmalta korkeana takavitoselle, jossa Mikko “Koopa” Kouri kohosi omiin korkeuksiinsa ja painoi pallon komealla puskulla verkkoon.

Ticolla riitti ensimmäisten minuuttien aikana hyviä paikkoja lähes jopa koko pelin ratkomiseen, mutta maalivahti Reima Salmi ja kahdesti byyrarin ollessa jo ulkona tilanteesta myös JäPSin puolustajat torjuivat niin Kusti Käen kuin Koopankin lähentelyt vielä ottelun avauskympin sisällä. Kulmapotkujakin keltaisille herui ahkeran pommittamisen tuloksena nopeaan tahtiin yli puolenkymmentä.

Kuitenkin kesken parasta painostusvaihetta kävi kylmät ja JäPS nousi tasoihin ensimmäisestä “paikastaan”. Luvattoman löysä puolustaminen huipentui toppareiden kommunikaatiokatkokseen ja lopulta Elis Rintalan purkuyrityksen irtopallosta onnistui blokkaamalla kimmottamaan suoraan verkkoon ensimmäisenä prässäämään ehtinyt Jerry Sorjonen.

Avausjakson lopulla JäPS pääsi vielä laukomaan kahdesti, mutta Elis hoiteli torjunnoillaan molemmat tilanteet. Taukolukemat 1-1 ja varsin tahmea peliesitys olivat Ticon alkuhetkien pommituksen jälkeen suoranainen pettymys.

Pirteästi esiintynyt Koopa oli jälleen ahdistelemassa sinipaitoja heti toisen puoliajan aluksi. Sijoitus vaihdosta tulleen Akan Okomohin kovaan, matalaan keskitykseen karkasi kuitenkin parista metristä ylitse tyhjänä ammottaneen JäPS-maalin.

PuiU-pelin tapaan tunnin kohdalla kelkka alkoi viimein kääntyä. Kusti jakoi pallon viereensä Jonnelle, jonka jopa löysältä näyttänyt sijoitus paristakympistä yllätti pari askelta vastassa seisseen maalivahti Salmen ja putosi korkeana todella nätisti verkon takapoimuihin: 2-1.

Ja hädin tuskin kymmentä minuuttia myöhemmin ropisi lisää, kun Akanilta pallon saatuaan Hupi Huupponen laukoi samoilta etäisyyksiltä kuin Jonne hetkeä aiemmin. Nyt veto irtosi jalasta kuitenkin matalana ja kovaa, ja upposi sisään vielä suhteellisen keskelle maalia suuntautuneenakin.

Nuorekas vierasjoukkue alkoi viimeistään nyt pudota kyydistä ja Atleticolla oli lopussa vielä hyviä tilanteita komistella lukemia. Kulmapotkuista kolme maalia pre-seasonilla runnoneen Antti Säynätkarin puskun Akanin kulmurista siivosi tolppamies, ja lisäajan rullatessa “omalta mestaltaan” taka-alueelta raon vainunnut Niko Ruokolainen sijoitti Kustin keskityksestä pallon läheltä yli maalin.

Alkukierrosten mässäilyn jälkeen kolme maalia hiostavassa lämpötilassa ja karmivan muhkuraisella kentällä riittivät turvallisella marginaalilla voittoon ja sen myötä paikkaan valtakunnallisen 16 joukossa. Regions’ Cupin 4. kierroksen arvonta on ohjelmassa parin viikon päästä tiistaina 07.06.