Kolmonen: PuiU – Atletico Malmi 0-2 (0-0)

Maalit

0-1 Mikko Huupponen 66′
0-2 Roni Tran (Kustaa Käki) 87′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Niko Ruokolainen 80′ Joonas Peltonen
Akan Okomoh
Miro Rissanen
Ville Ruuska
Jonne Ketonen 80′ Roni Tran
Mikko Huupponen (C)
Jaakko Peltonen 58′ Janne Hampaala
Mika Tenkanen 62′ Kustaa Käki
Jukka Haarala 58′ Mikko Kouri
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Antti Säynätkari

Raportti

Tuloksellisesti haastavana edenneen kevään odotetuimmasta ottelusta eli Koillisen Derbystä PuiUn vieraana oli toiveissa paitsi viihdyttävä jalkapallotapahtuma, myös malmilaisittain kurssinkääntäjä mollivoittoisena sujuneeseen pistejahtiin.

Koudan hiekkainen ja joiltain osin etäisesti Zidanen hiuskuontaloa muistuttava nurmi oli vain varjo parhaiden päiviensä loistosta, mutta kentän kunto jäi kuitenkin sivurooliin ottelun positiivisen jännitteen rinnalla, kun pelaajakaarti asteli areenalle PuiUn tyttöjunnut saattajina käsipuolessaan. “Lätkävapaa” perjantai täytti aurinkokatsomon mukavasti ja “Muumitalon” puolelle varjoisaan pääkatsomoonkin riitti paikallispelistä kiinnostuneita.

Ottelun käynnistyi Ticon komennossa. Jonne Ketonen pääsi jo kolmannella minuutilla toteamaan Puipa-maalivahti Aleksi Helanderin terävyyden riittäväksi, kun point blank -etäisyydeltä lähtenyt laukaus pysähtyi byyrarin ruhoon.

PuiU oli vähällä siirtyä johtoon vartin pintaan, kun pitkä avaus puolustuksesta tavoitti Johnny Benhamadin isäntien vasemmalla hyökkäyssivustalla. Harhautukset ja poikkisyöttö luukulle, jossa Sami “SRK” Rinta-Kahila pääsi laukomaan kahdesti. Ensimmäisen yrityksen torjui upeasti Elis Rintala, toinen meni pakkien avustuksella lopulta ohi maalin.

Seuraavaan kunnon tonttiin meni toinen vartti. Akan Okomoh nousi vahvasti Hupi Huupposen antamaan kulmapotkuun ja puski taka-alueelta kohti PuiUn maalin etunurkkaa. Helander syöksyi kuitenkin tielle ja torjui pallon vielä aivan tolpan tasalta ohi maalin. Avauspuoliaika ei ollut turhan tapahtumarikas ja tauolle joukkueet siirtyivät tulostaulun näyttäessä “kiikareita”.

Heti toisen jakson alkuun kotijoukkue ahdisteli Ticoa lyhyellä kulmapotkulla, josta Joona Vartiaisen laukaus hieman poltteli Eliksen näppejä ennen pallon vangitsemista turvallisesti. Myös Atleettien erikoistilannepelaaminen jatkui vahvana; Hupin kulmapotkusta Jugi Haaralan korkeana kohti takanurkkaa puskeman pallon siivosi PuiUn maaliviivalta kentän nimekkäin pelaaja, liigajyrä Pexi Oravainen.

Jos ottelun ensimmäinen kolmevarttinen oli jäänyt hiukan tilanneköyhäksi niin tunnin kohdalla alkoikin sitten jo tapahtua. Ensin Helander rikkoi takareitensä vaarattoman näköisessä vastaantulossa. Kun PuiUlla ei ollut muita maalivahteja kokoonpanossaan, joutui hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu laituri Jope Ruumensaari byyraritaustaisena kiskomaan rukkaset käsiinsä.

Viisi minuuttia myöhemmin valkopaidat tipahtivat alivoimalle, kun Lasse Saari onnistui palloa tavoitellessaan potkaisemaan vastikään vaihdosta sisään tullutta Leego Hampaalaa ohimoon. Saarelle erotuomarin taskusta illan toinen varoitus ja sen myötä aikainen suihkukomennus.

Edelleen minuutti eteenpäin ja Tico siirtyi 1-0-johtoon. Hupi laukoi sivuvaparin vasemmalta matalana suoraan kohti maalia ja Leegon maskijuoksu hämäsi Ruumensaaren, jonka alta pallo lirahti suoraan verkkoon. Kotvan kuluttua Jonne kokeili Kusti Käen nopean vaparisiirron jälkeen melkein suoraan piruetista, veto kuitenkin ohi maalin.

Oravaisen voimakas pusku vaihtomies Eeli Sissosen hienosta keskityksestä painui vain niukasti Tico-maalin ohi. Uuden kevään hyökkääjän rooliin palattuaan kokenut Mikko Kouri karkasi Jesse Ketosen kanssa 2v1-hyökkäykseen puolesta kentästä, mutta lupaava tilanne päättyi lopulta Ruumensaaren torjuntaan.

Ruumensaari esti myös Jessen aikeet hetkeä myöhemmin, kun sprintteri murtautui Ville Ruuskan loistavan pystypiston turvin laatikkoon ja yritti kiertää molarin, joka haroi pallon päädystä yli. Seuranneen kulmapotkun Kusti lämäsi kovana kohti etualuetta ja vasta reilun vitosen kentällä ollut Roni Tran laukoi pallon nätisti ykkösellä suoraan ilmasta verkkoon ja lukemiksi 2-0. Komea viimeistely, jota ei olisi napannut edes oikea maalivahti.

Ottelun loppuhetkille mahtui vielä draamaa koko illan edestä. Rulli Ruuskan vauhdikas nousu laitapakin tontilta keskikaistaa pitkin päättyi PuiUn boksin rajalle, kun viimeisellä tatsilla pallo hieman karkasi jalasta. Rutku syöksyi liukutaklauksella perään PuiU-puolustajan tullessa yhtä kovaa vastapalloon. Äänekkään pamahduksen perään kentän pinnasta kantautuivat tuskanhuudot, kun Rudin säärestä napsahtivat molemmat luut poikki kontaktin voimasta. Kaiken kaikkiaan ikävä ja matsin vedellessä viimeisiään myös harmittavan turha tilanne, mutta puhtaasti huonoa tuuria. Ambulanssia odotellessa erotuomari vislasi ottelun saman tien päättyneeksi.

Arvokkaasta voitosta muuttui hetkessä myös kalliiksi “tuhannen nimen mies” Rufuksen lähtiessä Koudalta lanssikyydillä kohti Töölöä saamaan jatkohoitoa. Kautta linjan tasalaatuisella suorittamisella irronneista kolmesta sarjapisteestä ja hienosta ottelutapahtumasta huolimatta jälkitunnelmat jäivät erityisesti Ticon kopissa ymmärrettävästikin todella apeiksi.

Tähtipelaajapisteet

Mikko Huupponen: Kippari rakensi peliä, hoiti erikoistilanteet ja kaivoi hatustaan voittomaalinkin.
Elis Rintala: Kriittisillä hetkillä mies paikallaan, erittäin varma esitys.
Mika Tenkanen: Terrierin jalat tikkasivat kuin ompelukone, todella vahvan 1v1-pelaamisen kylkeen vielä saksipotku!