Kolmonen: NJS – Atletico Malmi 2-1 (1-1)

Maalit

1-0 Aleksi Sinkkonen 8′
1-1 Jukka Haarala (Jesse Ketonen) 32′
2-1 Eetu Kaipio 59′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Henri Mattsson 77′ Niko Ruokolainen
Mikko Kouri 46′ Akan Okomoh
Niko Eriksson
Ville Ruuska
Jonne Ketonen
Mikko Huupponen (C) 77′ Janne Hampaala
Kustaa Käki
Mika Tenkanen 65′ Samu Nurminen
Jukka Haarala 84′ Timo Kinnunen
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Lauri Nurmi (MV)
Miro Rissanen

Raportti

Atleticon kauan odotettu Kolmosen sarja-avaus koitti vihdoin keväisen kalseana ja sateisena perjantai-iltana Klaukkalassa Nurmijärven Jalkapalloseuran vieraana. Viime kaudella Kakkosta pelannut NJS on jo paperilla yksi kolmoslohkon ennakkosuosikeista, osin ehkä vanhoilla meriiteillä mutta toisaalta myös nimimiehillä vahvistuneen pelaajarinkinsä myötä.

Ticon ensimmäistä voitokasta season openeria sitten Kolmosen debyyttikauden 2010 jalkautui tavoittelemaan vahva ja ilahduttavasti täysi 18 pelaajan kuponki, mukana väkevästi läpi kevään esiintyneet tulokkaat Niko Eriksson ja Mika “Tenksu” Tenkanen.

Jonne Ketosen pusku NJS-maalin sivuverkkoon Kusti Käen keskityspallosta oli ottelun ensimmäinen vaaran paikka ennen kotijoukkueen nopeaa avausmaalia. Lassi Vainikaisen vasurilla sisäänpäin antama kulmapotku jäi kimpoilemaan maalinedustalle, ja ruuhkasta kenkänsä munkkiin sai ensimmäisenä toppari Aleksi Sinkkonen, jonka pommi lähietäisyydeltä pysähtyi Hena Mattssonin käsivarteen, kuitenkin vasta maaliviivan niukasti ylitettyään.

Atleettien tasoitus oli lähellä jo pari minuuttia myöhemmin, kun Kusti löysi jälleen Jonnen, jonka hieno laukaus suoraan kulmapotkusyöttöön kiersi komeasti kohti maalin etukulmaa, mutta jäi harmittavasti rastinsa kunnialla hoitaneeseen tolppamieheen.

Ottelun avauskolmannes oli aktiivista ja tapahtumarikasta jalkapalloa, johon mahtui puolin ja toisin useita maalipaikkoja, yhteensä lähemmäs kymmenen kulmapotkua sekä kaksi pikaista varoitusta rikkeistä kotijoukkueelle.

Pelikellon näyttäessä 32. minuuttia Atletico painoi tilanteen tasoihin – ja vielä aivan hävyttömän upealla maalilla. Jesse Ketosen piruetti oikealla laidalla pudotti laivastonsiniseen verhoutuneen päällystakin kyydistä ja jatkui sulavalla vasemman jalan keskityksellä pilkun tietämille. Tukkajumala Jugi Haarala päätti Ticon penkkiä lukuunottamatta hiljentää koko Nurmijärven kertalaakista ja tempaisi kaaripallon mahtavalla puolisaksarilla NJS-maalin takakulmaan!

Maalin jälkeen ohjelmassa oli lisää kulmapotkuja molempiin päihin sekä kaksi Atleticon erinomaista maalipaikkaa. Ensin veljekset Jonne ja Jesse pelasivat nätisti yhteen; ensinmainittu pääsi jälkimmäisen ihanasta yhden kosketuksen jatkosta nokikkain maalivahti Jussi Valkaman kanssa ja ehti jo kiertääkin byyrarin, kunnes jostain takaa ilmestyi vielä puolustajan jalka, jonka kantapää hipaisi palloa laukaisuhetkellä juuri tarpeeksi kierrättämään vedon ulkojengalla niukasti ohi tyhjän maalin. Avausjakson lisäajalla “Koivukylä-mobin” kolmas jäsen Tenksu jatkoi Jonnen keskityksen olkapäällään tolppaan.

Elis Rintala joutui heti toisen puoliajan aluksi hommiin ja torjui pitkänhuiskean Eino Kilpeläisen laukauksen väljemmille vesille yhdellä kädellä. Heti perään Kilpeläisen ja Tenksun lämminhenkinen face-off päättyi pieneen torikokoukseen, joka ei kuitenkaan poikinut lopulta mitään seuraamuksia.

Tunnin pintaan NJS siirtyi uudelleen johtoon toisella erikoistilannemaalilla. Hiljattain liigatasollakin siipiään kokeilleen Eetu Kaipion vapari paristakymmenestä metristä lähti napakasti ja putosi todella häijysti heti muurin ylitettyään. Elis saattoi olla ehkä askeleen myöhässä liikkeessään, eikä kättä väliin saatuaankaan kyennyt enää ohjaamaan palloa pois maalinsa takanurkasta.

Tokan puolikkaan keskimmäinen vartti sujui kauttaaltaan rauhallisemmissa merkeissä, mutta loppuhetkiä hallitsi Ticon momentum. Kapteeni Timo Kinnunen kirmasi vaihdosta suoraan hyökkäyspään kulmapotkutilanteeseen, ja kymmenisen sekuntia Klaken muovia nappiksillaan mittailtuaan pääsi heti laukomaan. Eeppinen “Totti moment” hyytyi pallon maaliviivalta vaivoin siivoneen puolustajan jalkaan.

Ysikymppisen lähestyessä Jesse täräytti vielä voimalla kohti etukulmaa, mutta Valkaman rukkaset venyivät kovan laukauksen tielle. Viisi lisäminuuttiakaan ei lopulta riittänyt toisen tasoitusmaalin värkkäämiseen ja Atleettien sarjakausi käynnistyi tuloksellisesti turhankin perinteisissä merkeissä.

Ottelu laadukasta vastustajaa vastaan ei ollut laihasta saaliista huolimatta silti mikään pohjanoteeraus, sillä maalipaikkoja siunaantui hyvällä syötöllä pitkin iltaa ja oikeastaan vain viimeistelyn kanssa oli epäonnea.

Tähtipelaajapisteet

Jonne Ketonen: Alati vaarallinen, vuoroin rakentamassa ja päättämässä tilanteita.
Jukka Haarala: Aivan sairas maali!
Niko Eriksson: Vitosen tavaramerkkiliukkarit purivat heti myös Kolmosessa.