Suomen Cupin 3. kierros: Kasiysi/Rocky – Atletico Malmi 1-2 (0-2)

Maalit

0-1 Mika Tenkanen (Jesse Ketonen) 26′
0-2 Jesse Ketonen 38′
1-2 Niko Ruotsalainen rp. 68′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Henri Mattsson 53′ Niko Ruokolainen
Niko Eriksson
Antti Säynätkari 67′
Ville Ruuska
Jonne Ketonen 76′ Aku Vapaa
Mikko Huupponen (C)
Kustaa Käki
Mika Tenkanen 63′ Samu Nurminen
Jukka Haarala 53′ Akan Okomoh
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Lauri Nurmi (MV)
Pauli Saastamoinen

Raportti

Atleticon Suomen Cup -rupeama jatkui siirtymällä Talin hallin suljetun lämpiön maalijuhlista hankien keskelle Espooseen ja Laaksolahden ulkokentälle täysin uutta tuttavuutta vastaan, kun arpa jakoi vastustajaksi Uudenmaan Nelosesta Kasiysi/Rockyn.

Jatkopaikan metsästykseen jalkautui jälleen väkevä kokoonpano, ja ainoa muutos jo Klubiakin vastaan avanneeseen yksitoistikkoon oli vammoistaan toipuneen “Tapulin prässikone” Ville Ruuskan paluu. Sivuun rosterista puolestaan jäi toista viikkoa takaperin harjoitusottelussa loukkaantunut pelaaja-valmentaja Timo Kinnunen, joka näin sai keskittyä vaihteen vuoksi pelin orkestroimiseen kalkkien ulkopuolelta käsin.

Ottelun ensimmäinen tontti lankesi HJK:n verkkoon kahdesti osuneelle Jugi Haaralalle, joka Jesse Ketosen oikealta antamasta poikkisyötöstä laukoi päin Rocky-maalivahtia. Ripariin pääsi kärkkäimpänä Mika “Tenksu” Tenkanen, jonka yritys kuitenkin levisi yli maalin.

Tenksu kostautui pariakymppiä myöhemmin sukunimikaimansa, sporakuski Aarnen veroiseksi tempuntekijäksi. Sukukalleuksilla blokatun pallon päälle pieni huilitauko kentän laidalla teki ihmeitä, sillä hetkikohta takaisin mähinään loikattuaan Tenksu sai pallon “Jesé” Ketoselta, leikkasi oikealta 16-kaaren poikki ja tempaisi vasurillaan matalan kudin ohi maalivahdin. Tenksu oli osunut Rockyä vastaan jo KoiPS/Cold Starsin paidassa Nelosessa viime kauden päätöskierroksella.

Rocky oli selvästi tasokkaampi vastus kuin edelliskierroksen Laajasalo, vaikkei päässytkään varsinaisesti tilanteilla juhlimaan. Elis Rintala joutui silti kahdesti lyhyen ajan sisällä herämään maaliltaan ja hoiti leiviskänsä menestyksellä. Heti jälkimmäisen tilanteen perään Tico tuplasi johtonsa, kun punapaitojen maalivahti joutui torjumaan Jonne Ketosen karmean pommin suoraan isoveli-Jessen ulottuville. Rebound sisään ja tilanteeksi 2-0 pari minuuttia ennen taukoa.

Toisen puoliajan alkuun Atleeteille tipahteli lyhyessä ajassa paikkoja useampiakin. Viiden minuutin sisällä toisistaan Henri Mattssonin keskitys vasemmalta tipahti ylärimaan, Tenksu siivutti avopaikasta slaissilla karkeasti ohi maalin ja Jugin kierteiseen sijoitukseen byyrari vastasi kelpo tiikeriloikalla.

Miltei välittömästi vaihtomies Samu Nurmisen epätarkasti suuntaaman rakettipuskun perään tapahtui Atleticon boksissa. Antti Säynätkarin liukutaklaus pallolliseen Rocky-pelaajaan oli erotuomarin näkemyksen mukaan rankkarin ja suoran punakortin arvoinen suoritus, ja Niko Ruotsalainen upotti kavennusosuman 11 metristä pirullisesti Eliksen jalkojen juuresta maaliin.

Lisäaikoineen viimeisen vartin ylivoimalla pelannut Rocky sai vielä aikaiseksi jonkinmoista painetta Ticon päätyyn, mutta maaleja Lasarin montussa ei enempää syntynyt ja niukka, joskin ansaittu voitto vei malmilaiset jatkoon. Seuraava vastus cupissa 3. kierroksella on Kakkosen Gnistan.