Kolmonen: Atletico Malmi – SAPA 4-0 (3-0)

Maalit

1-0 Jesse Ketonen 11′
2-0 Jonne Ketonen (Roni Tran) 31′
3-0 Jonne Ketonen (Samu Nurminen) 44′
4-0 Samu Nurminen (Jonne Ketonen) 59′

Tilastot

Avaus

Lauri Nurmi (MV)
Henri Mattsson
Timo Kinnunen (C) 58′ Niko Ruokolainen
Miro Rissanen
Jani Hannula
Samu Nurminen 79′ Aku Vapaa
Janne Hampaala
Mikko Huupponen
Jonne Ketonen 83′ Ville Ruuska
Roni Tran 58′ Jukka Haarala
Jesse Ketonen 78′ Mohammed Dahir

Muut vaihtopelaajat

Elis Rintala (MV)
Pauli Saastamoinen

Raportti

Atleticon kevätkausi päättyi arkiajankohdan johdosta kotipelillä “naapurin puolella” Puistolassa. Vastassa oli surkeasti lohkojumboksi jämähtänyt perinteikäs SAPA, jota vastaan Tico on poikkeuksetta pelannut tasaisia otteluita. Krunalaisten voittosarake keskinäisessä maratontaulukossa näytti silti nollaa.

Näistä asetelmista altavastaajina Koudan nurmelle marssineet vieraat saivat kuitenkin illan ensimmäisen maalipaikan. Jo ottelun toisella minuutilla pallo poukkoili Atleticon alueella ja maalinedustalla paininut vihreäpaita pääsi laukomaan. Lauri Nurmi tolppien välissä oli kuitenkin mies paikallaan ja torjui vaaran ohi.

Ottelun avausmaali 11. minuutilla korosti kauniisti jalkapallon luonnetta; “kuin vesi, jolla ei ole pysyvää muotoa”. SAPAn sivuvapari oikealta muuttui Tico-puolustuksen onnistuneen purkupallon ja perään singonneen ajokoira Jesse Ketosen myötä sekunneissa ensin 1v2-alivoimakontraksi – kolme juoksuaskelta myöhemmin tilanne olikin jo 1v0-läpiajo. Vahvan spurttinsa päätteeksi Jesse sipaisi pallon varmasti maaliin ohi SAPA-veskari Mikael Biesen.

Liekö syynä sitten ollut aikainen johtoasema, mutta Atleticon peli tahtoi jälleen kummasti valua lepsuilun puolelle. SAPAn vaarallisimmat ahdistelut jäivät silti avausjaksolla käytännössä yhteen, maalin vain hieman ylittäneeseen vetoon. Ticon hyökkäyskoneisto oli selvästi tehokkaammalla päällä ja hyödynsi paikkansa. Ison tukun katkoja kärjen takana rouhinut Roni Tran riisti pallon jälleen itselleen ja vippasi boksiin Jonne Ketosen liikkeen perään. Jonne kuoletti rinnalla sivuun ja taittoi laukauksensa vasemmalta jyrkästi maalin vastakkaiseen takakulmaan.

Ketoset kiusasivat vieraita antaumuksella aivan puoliajan loppuun. Ensin Jesse kilautti pallon tolppaan Mikko Huupposen herkkusyötöstä, ja 44. minuutilla Jonne upotti taka-alueelta tyhjiin illan toisensa ja taukolukemiksi 3-0, kun Samu Nurmisen keskitys vasemmalta valui maalinedustalla höyrynneiden Jessen, pakkien ja Biesen välistä läpi.

Mainiolla pelipäällä ollut Jonne jatkoi vahvasti myös toisella puoliajalla, ja kymmenen minuutin pelin jälkeen helteisen Koudan lehtereille kokoontunut yleisö oli vähällä päästä todistamaan kauden maalia Suomen kentillä. Seitsemän (!) ensimmäistä Jonnen pujottelun tielle osunutta vastustajaa oli pudonnut kyydistä kuin joukko enoja veneestä, mutta kahdeksas oli liikaa ja Ketonen jr.:n laukaus tyssäsi harmittavasti blokkiin.

Lisää oli kuitenkin luvassa juuri tunnin täyttyessä. Jonne keskitti oikealta, Samu siivutti sivuvolleyllä vastapalloon boksin vastakkaisella puolella ja alanurkassa pölähti: 4-0 ja peli oli selvä viimeistään nyt. Hetkeä myöhemmin Leego Hampaala pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, jälleen Jonnen keskityksestä, mutta raameihinsa nähden livakasti liikkunut Biese syöksyi torjumaan.

Pitkään telakalla ollut Aku Vapaa pääsi 79. minuutilla vaihdosta irti kauden ensimmäiseen sarjapeliinsä ja yleisö antoi Akulle ansaitusti standing ovationin. Vaihtojen myötä laidalta kärkeen siirtynyt torstaiehtoon ykkösnimi Jonne Ketonen ehti vielä kilistellä tolppaa ennen kuin teki tilaa penkiltä kirmanneelle Ville Ruuskalle. Vastoin kaikkien odotuksia Tapulin prässikone ei ottanutkaan omaa tonttiaan puolustuksen oikealla sivustalla, vaan korvasi Jonnen yksi yhteen hyökkäyksen kärkenä. Jo saman minuutin puitteissa vastustajalle nousi keltainen kortti Rudin rappaamisesta.

Jugi Haaralalla oli vielä ottelun lisäajan rullatessa kelpo tontti paukuttaa vitonen täyteen; pallo alimman miehen längistä ja tiukka, kierteinen sijoitus kohti alakulmaa. Maalivahti Biese kuitenkin venytti huikealla kellahduksella näppinsä väliin.

4-0 jäi Atleettien aikakirjoihin voittona SAPAsta toistaiseksi suurimmalla marginaalilla. Maalipaikkoihin ja “nelosvaihteen” pelivauhtiin nähden rahkeet olisivat riittäneet vielä huomattavasti rumempaankin myllytykseen, mutta kelpo tuloksen myötä kevätkausi päättyi joka tapauksessa plus-merkkisenä.

Syyskierrokselle Atletico lähtee ailahtelevasta alkukaudesta huolimatta komeasti lohkon sijalta kolme!

Tähtipelaajapisteet

Jonne Ketonen: Kentän kuningas, 2+1, loi jatkuvasti tilanteita itselleen ja muille.
Samu Nurminen: Myös toiselta laidalta pesi ja linkosi, 1+1.
Roni Tran: Katkoi kuin eläin, kokonaisvaltaisen vahva esityö 2-0-maaliin.