Kolmonen: Atletico Malmi – SibboV 0-1 (0-1)

Maalit

0-1 Jesse Kokko 31′

Tilastot

Avaus

Rolf Ermilä (MV)
Henri Mattsson
Iiro Helinen
Akan Okomoh
Miro Rissanen 70′ Jani Hannula
Jonne Ketonen
Timo Kinnunen (C) 56′ Janne Hampaala
Mikko Huupponen
Samu Nurminen
Jukka Haarala 77′ Roni Tran
Patrick Purola 58′ Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Elis Rintala (MV)

Raportti

Timanttisen NouLa-pelin perään Atleticolla oli edessään arkievakko Tapuliin juhannusviikonlopun takia. Vierailulle orgaaniseksi betonilattiaksi kostautuneelle Salotien kentäntyngälle saapui lohkojumbo Sibbo Vargarna naapuripitäjän puolelta.

Ottelun ensimmäinen tilanne lankesi vieraille, kun hyökkäyksen kärjessä kirmannut Keni Rautio pääsi vartin pintaan puskemaan läheltä oppikirjojen mukaisesti kohti maata. Rofa Ermilä Atleettien tolppien välissä reagoi tilanteeseen salamana ja sukelsi kauhomaan pallon miltei maaliviivalta. Ripariin ehti ensimmäisenä sipoolaisjalka, joka humautti pallon korkeana kohti Puistolan asemaa.

Alusta asti pahasti pelinsä käynnistämisen kanssa tuskailleen Ticon vastaus tuli Samu Nurmisen jalasta hieman ennen puolen tunnin täyttymistä. Terävä haasto oikealla antoi tilaa latailla oikealla jalalla, mutta väliin tunkenut pakki onnistui juuri sotkemaan pallon lentoradan vain maalin ulkosivuverkkoon.

Susilauma pääsi antamaan isännilleen shokkihoitoa heti perään 31. minuutilla, kun joukkueen vasemmalta hyökkäyssivustalta luvattoman vapaasti päätyyn surffannut Frans Villanen syötti luukulle ja pelaajamassan keskeltä Jesse Kokko pääsi ohjaamaan pallon perille verkkoon. Atleticon alakerran suistuttua takaiskusta tuuliajolle Keni Rautiolla oli saumat jopa lisätä vierasjohtoa vielä avausjakson puitteissa; kaksi laukausta vasemmalta, joista ensimmäinen sivuverkkoon ja toinen hieman takaa leveäksi.

Eipä kohentuneet Atleettien otteet juuri tauon jälkeenkään. Samu livahti pomppupallon turvin sipoolaislinjan taakse 63. minuutilla, mutta nostoyritys vastaan syöksyneen maalivahti Mikko Bergströmin yli tyhjään rysään suuntautui kuitenkin liiaksi sivuun. Toisessa päässä Ali Aounin kovan vapaapotkun rankkarialueen kaaren takaa torjui Rofa.

Jonne Ketosen matala laukaus 25 metristä vain niukasti ohi takatolpan antoi jo viitteitä paremmasta, ja viimeisen kahdenkympin alkuun Atletico saikin päälle lupaavan painejakson. Kulmapotkuja sateli Sibbon maalille oikealta ja vasemmalta päälle puolenkymmentä, mutta sivuverkkoa lähemmäs ei kotijoukkue tänään palloa saanut. Vielä loppuminuuteilla Rofa venyi upeasti metrin päästä ykkösellä tulleen sijoituksen tielle.

NouLan murskajaisiin verrattuna erityisesti kollektiivinen tason romahtaminen lähes kautta linjan johti arvokkaiden sarjapisteiden livahtamiseen vieraiden matkaan. Myös maalipaikkojen luomisen kanssa oli todella suuria vaikeuksia.

Tähtipelaajapisteet

Iiro Helinen: Vahva kaksinkamppailuissa, koneistosta ei löydy peruutusvaihdetta.
Rolf Ermilä: Piti torjunnoillaan mahdollisuudet pisteille elossa loppuun saakka.
Janne Hampaala: Toi penkiltä aimo lastin lisähöyryä ja haalareita keskikentälle.