Kolmonen: Atletico Malmi – NouLa 7-1 (3-0)

Maalit

1-0 Jukka Haarala (Jani Putkonen) 13′
2-0 Jani Putkonen (Jonne Ketonen) 32′
3-0 Mikko Huupponen 41′
4-0 Jonne Ketonen (Jani Putkonen) 58′
5-0 Jesse Ketonen 77′
5-1 Heikki Aulanko rp. 84′
6-1 Jesse Ketonen (Timo Kinnunen) 87′
7-1 Samu Nurminen rp. 90+3′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Samu Nurminen
Iiro Helinen
Akan Okomoh
Jani Hannula
Jani Putkonen 61′ Miro Rissanen
Janne Hampaala (C)
Mikko Huupponen
Jonne Ketonen
Jukka Haarala 80′ Timo Kinnunen
Patrick Purola 46′ Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Edellisviikkoisen I-HK-tappion jälkeen lähdettiin korjaamaan jälleen kurssia oikeammille urille, kun Pukinmäen nurmi isännöi Atleticon ottelua jo kolmatta viikonloppua putkeen. Vastassa oli monelle kolmosdivaripalloilun ystävälle ”säbäjätkistä” koostuvana joukkueena tunnettu NouLa, jonka kanssa Atletico oli mitellyt edellistalvina useamman tasaisen ottelun, mutta jota vastaan ei ollut kuitenkaan yhtään virallista peliä takana.

Päivän kokoonpanossa oli jälleen haasteita lähinnä laitapakkiosastolla, kun runkopelaajista Ville Ruuska ja Niko Ruokolainen potevat edelleen loukkaantumisiaan ja myös Henri Mattsson ja Pauli Saastamoinen olivat sivussa. Sen sijaan Jani Hannula oli viimein päässyt täyteen kuntoonsa ja täydensi näin ”Puksun Samu” Nurmisellakin ryyditettyä puolustuslinjaa. Avaus oli varsin vahva, mutta kun Mikko Kourikaan ei pukemisestaan huolimatta pystynyt pelaamaan, oli penkillä lopulta vain kolme vaihtopelaajaa.

Ottelu käynnistyi tasaisissa ja jopa hieman uneliaissa merkeissä. Kumpikin joukkue lähti alkuun melko varovaisesti, eikä kentällä nähty suurempaa intohimoa tai tunteen paloa. Otteista paistoi myös pieni hermostuneisuus, sillä helpot syötötkään eivät tuntuneet löytävän omia, ei koti- eikä vierasjoukkueella. Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana NouLa oli jopa aavistuksen vahvempi, mutta hyville maalipaikoille hekään eivät päässeet.

Ensimmäinen vaarallisempi tilanne nähtiin kuitenkin malmilaisten hyökkäyspäädyssä, kun 11. peliminuutilla Jani Putkonen antoi ahdistettunakin hienon keskityksen, jonka Jonne Ketonen puski kuitenkin hieman maalikehikkojen yli. Paria minuuttia myöhemmin keskitykset toivat kuitenkin toivotun tuloksen, kun jälleen Putkosen jalasta lähtenyt pallo löysi maalinedustalta Jukka Haaralan, jonka suora viimeistely ohitti NouLa-veskarin ja vei Atleetit 1-0-johtoon.

Maalin myötä ote siirtyi entistä vahvemmin kotijoukkueelle, vaikka ensimmäisen puolituntisen aikana ei vielä nähty sen enempää osumia muutamista puolittaisista paikoista huolimatta. Japu Putkosella oli kuitenkin jalkansa pelissä myös toisen osuman suhteen, kun ”fudiskiusaaja” viimeisteli 2-0-osuman Jonne Ketosen syötöstä. Ottelun 32. minuutilla nähtyä maalia edelsi Akan Okomohin tarkka, avaava syöttö Patrick Purolalle, joka puolustajan ahdisteluista huolimatta onnistui pelaamaan Jonnen laidalta läpi. Jonne haastoi pakin ja siirsi pallon keskustaan, jossa Japulla oli helppo työ ohittaa maalivahti.

Kolmaskin osuma oli nähdä päivänvalon heti perään. Jugi Haarala ja Ketos-Jonne olivat vauhdissa vastassa enää käytännössä maalivahti ja taustalta kiusaa tehnyt puolustaja. Vaikka Jonne oli vierellä täysin vapaana, päätti Haarala koittaa ratkaisua itse. Veto jäi lopulta niin ponnettomaksi, ettei veskarilla ollut haasteita sen pysäyttämisessä.

NouLan tilanteet jäivät ensimmäisellä jaksolla kovin vähiin. Ensimmäinen laukauskin nähtiin lopulta vasta ottelun 36. minuutilla, kun noin paristakympistä irronnut pomppupallo kiersi aavistuksen ohi Elis Rintalan vartioiman maalin takatolpan.

Atleticon kolmas osuma oli siis huomattavasti lähempänä kuin NouLan kavennus. Sellainen myös syntyi vielä ennen puoliaikaa, kun Nurminen teki hienon taustanousun ja lähti rohkeasti puikkelehtimaan useamman puolustajan välistä. Samu oli päästä jo hyville vetopaikoille, mutta NouLa-pakki pysäytti menon väärin ottein juuri ennen rankkarialuetta. Samoilta paikoilta hienon maalin TuPS-pelissä laukonut Mikko Huupponen asettui pallon taakse myös tässä vaparissa. Laukaus lähti vihaisesti, mutta pysähtyi muuriin. Sama mies oli kuitenkin ensimmäisenä paluupallossa, jonka keskikentän työmyyrä lähetti rintapotkulla kierteisenä kohti takanurkkaa. 3-0-osuman syntyajaksi kirjattiin 41. minuuttia ja se jäi myös ensimmäisen puoliskon viimeiseksi merkinnäksi.

Toiselle jaksolle mentäessä käsikirjoitus oli selvä. Atleticon 3-0-johto vaikutti melko varmahkolta, mutta toisaalta NouLan vaarallisuus tiedettiin. Valmennusjohto teroitti siis puolustustyöskentelyä ja halua naulata vielä ratkaisevat häkit tappaakseen pelin täysin. Näistä neuvoista huolimatta vierailija aloitti kuitenkin vahvemmin ja pääsi heti alkuun hätyyttelemään Rintalan vartioimaa maalia pariinkin otteeseen. Ensimmäisen matalan vedon Elis koppasi helpohkosti, mutta toinen tilanne nosti jo hieman pelkokerrointa. Vierailija sahasi nätisti Atletico-puolustuksen hajalle muutamalla helpolla syötöllä ja pääsi jo vetopaikoille, mutta jälleen Elis torjui.

Neljättä maalia odotellessa jälleen Atletico oli kuitenkin lähempänä. Kädet nousivat ilmaan maalin merkiksi jo 53. minuutilla, mutta Putkosen syöttö, puoliajalla sisään vaihdetun Jesse Ketosen ovela päästö ja Jonne Ketosen hieno viimeistely päättyivät kuitenkin paitsiovihellykseen.

Samat herrat olivat kuitenkin juonimassa jälleen viittä minuuttia myöhemmin. Nurmisen pystypallo vapautti laidalla vauhtiin Putkosen, jonka matala keskitys löysi linjan ja veskarin välistä jälleen nuoremman Ketosista. Jonne kiiti passista ja viimeisteli 4-0-lukemat maalivahdin käsien kautta.

Viimeistään tuo osuma ratkaisi ottelun kotijoukkueen eduksi, mutta maalinälkää riitti edelleen. Samu Nurmisen painava vapari ei tuonut tulosta reilun tunnin pelin jälkeen, mutta Jesse Ketonen lisäsi johtoa jo 5-0:aan pelikellon näyttäessä 77. minuuttia. NouLa-puolustajan huolimaton syöttö ja Jessen järjetön lähtönopeus olivat tappava yhdistelmä, kun noin 40 metristä lähtenyt juoksu päättyi läpiajoon ja varmaan viimeistelyyn ohi vastaan tulleen veskarin.

NouLakin sai pientä lohtua vielä ennen täyttä aikaa. Elis napsi ensin upean jalkatorjunnan kasikymppisen täytyttyä, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin hänkään ei mahtanut enää mitään rangaistuspotkussa. Tuomari vei pallon pilkulle Janne Hampaalan liu’uttua pallon tielle boksissa. Vaikka käsi oli kiinni kropassa, näki tuomari Leegon syyllistyneen käsivirheeseen, laputti tämän keltaisella ja tarjosi vierailijalle yksitoistametrisen. Heikki Aulangon varma viimeistely yläkulmaan ei jättänyt Elikselle juuri mahdollisuuksia.

Kavennus jäi toki kovin kosmeettiseksi, mutta ticolaiset päättivät kaunistella vielä lukemia muutamalla viime hetken maalilla. Ensin 87. minuutilla poikkeuksellisesti laitapakiksi komennetun Miro Rissasen pystypallo löysi toisen vaihtomiehen, Timo Kinnusen boksista, jonka rintakuoletus tarjoili Jesse Ketoselle tilaisuuden illan toiseen osumaansa. Noin pilkun holleilta tullut viimeistely jätti tälläkin kertaa järvenpääläisveskarin vaille saumoja.

Seitsemäs osuma syntyi puolestaan pilkulta, kun erikoistilanteen jäljiltä ylös jäänyt Akan Okomoh kolattiin pääpallossa todella sikamaisesti selkäpuolelta. Tuomari ei meinannut alkuun edes viheltää tilanteesta rikettä, mutta onneksi linjamies vieressä oli hereillä. Liputuksen jälkeen pallo pilkulle ja vetämään kukas muukaan kuin ”Puksun Samu”. Nurmisen vahva putki Pukinmäen nurmella sai jatkoa, kun tälläkin kertaa tilastoihin kirjattiin maalimerkintä. Rankkari siis ohitti veskarin tolpan kautta ja varmisti Atleeteille 7-1-voiton tuomarin puhaltaessa pelin päättyneeksi heti aloituksen päätteeksi.

Lämmin lauantai-iltapäivä tarjoili maalirikkaan ja viihdyttävän ottelun, jossa paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä. Atletico oli erittäin vahvalla pelipäällä muutamia yksittäisiä suvantovaiheita lukuunottamatta. NouLa tarjosi kohtuullisen haasteen, mutta varsinkin keltapaitojen keskikenttä- ja puolustustyöskentely oli tällä kertaa timanttisen hyvällä tasolla. Siihen päälle vielä varmat viimeistelyt hyökkäyspäässä ja tehokkaasti käytetyt tilanteet takasivat lauantaisen voiton.

Seuraavaksi vastassa onkin sitten lohkon peräpäästä Sibbo Vargarna, joka juhannuksesta johtuen tulee vierailulle poikkeuksellisesti Tapulin pikkuruiselle nurmelle. Ottelu pelataan jo tulevana keskiviikkona 17.6. klo 19:30 alkaen.

Tähtipelaajapisteet

Akan Okomoh: Suvereeni esitys topparina. Avasi hyvin peliä ja katkoi vähänkin vaarallisemmat NouLa-tilanteet.
Jani Hannula: Loukkaantumisten jälkeen tapahtunut paluu oikeaksi pakiksi on osoittautumassa jälleen loistovedoksi valmennusjohdolta. Rauhallista ja varmaa peruspelaamista sekä ennen kaikkea vahvaa pallotyöskentelyä.
Jani Putkonen: Ei löytynyt järvenpääläisiltäkään pysäyttäjää “fudiskiusaajalle”. Vahvat tehot tuntiin.